Jump to content

Jonathan Aycliffe - Το δωμάτιο της Ναόμι


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

997757809_.thumb.jpg.f51639fe71e332164ed53a50341c913f.jpg

Τίτλος: Το δωμάτιο της Ναόμι (Naomi's Room)
Συγγραφέας: Jonathan Aycliffe
Εκδόσεις: Οξύ
Μεταφράστρια: Όλγα Γκαρτζονίκα
Σελίδες: 240
Έτος κυκλοφορίας: 2020


Δείτε το βιβλίο στο Goodreads.

Quote

 

Δεν είναι μια κλασική ιστορία με φαντάσματα. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΜΙ, από τη σειρά ΟΞΥ- ΚΟΛΑΣΗ, βρίθει από τρόμο και φρίκη και συγκλονίζει μέχρι την τελευταία παράγραφο.

Ο Τσαρλς και η Λόρα είναι νέοι, έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο και κατοικούν στον προνομιούχο ακαδημαϊκό κόσμο του Κέιμπριτζ. Μια παραμονή Χριστουγέννων, ο Τσαρλς ξεκινάει γεμάτος ενθουσιασμό με την κόρη του, Ναόμι, για ψώνια στο Λονδίνο. Όμως στο τέλος της ημέρας το μόνο που απομένει στον Τσαρλς και τη σύζυγό του είναι μερικά φλιτζάνια τσάι και η συμπόνια των αστυνομικών. Επειδή η Ναόμι, το όμορφο αγγελούδι και μοναχοπαίδι τους, έχει εξαφανιστεί. Και λίγες μέρες αργότερα βρίσκεται το δολοφονημένο πτώμα της.

Είναι όμως στ’ αλήθεια νεκρή;

Με μια ζοφερή εξιστόρηση μιας παρελθοντικής και τωρινής κόλασης, το ανατριχιαστικό ψυχολογικό αριστούργημα του Τζόναθαν Έικλιφ εγγυάται πως θα σας κάνει να βυθιστείτε σε ανείπωτα βάθη εφιαλτικού τρόμου.

Μια ανατριχιαστική ιστορία που διαψεύδει οποιαδήποτε αντίληψη πως ο υπερφυσικός τρόμος είναι έστω και στο ελάχιστο θεραπευτικός. Η γραφή του Έικλιφ είναι αριστοτεχνική. – Independent

Το Δωμάτιο της Ναόμι πρέπει να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα της Αγγλίας… Αποκλείεται να βρει κανείς κάτι περισσότερο ζοφερό και τρομακτικό. – Newcastle Evening Chronicle

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πότε κυκλοφόρησε το βιβλίο στα ελληνικά, πότε το αγόρασα, πότε το ξεκίνησα και πότε το τελείωσα, ούτε που κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό καιρό να διαβάσω ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό και... τρομακτικό βιβλίο τρόμου, και μάλιστα λίγων σελίδων, χωρίς κουραστικές λεπτομέρειες και ανούσιες φλυαρίες, οπότε τούτο το βιβλίο, που διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία, ήταν λογικό να με κρατήσει δέσμιό του και να το διαβάσω κυριολεκτικά μονορούφι, ουσιαστικά χωρίς διακοπές.

Πρόκειται για μια ψυχολογική ιστορία τρόμου που από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα κρατάει τον αναγνώστη σε διαρκή αγωνία, χωρίς να είναι σίγουρος πώς και πού θα καταλήξει το όλο δράμα του αφηγητή. Και, πραγματικά, η κατάληξη είναι αρκετά δυνατή και κάπως ανατρεπτική (αν και με τόσα βιβλία που έχω διαβάσει και τόσες ταινίες που έχω δει, αυτό είναι κάπως σχετικό), τολμώ να πω και γροθιά στο στομάχι. Η αλήθεια είναι ότι αναφώνησα ένα "Ουάου", μόλις κατάλαβα κατά πού το πάει ο συγγραφέας. Και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί πολλά βιβλία ξεκινάνε δυνατά, χτίζουν ατμόσφαιρα, καθηλώνουν τους αναγνώστες (όπως καλή ώρα αυτό), αλλά δεν καταφέρνουν πάντα να κρατήσουν το ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος, όπου τελικά ξεφουσκώνουν. Αντίθετα, αυτό το βιβλίο κατά τη γνώμη μου έχει ένα τέλος αντάξιο της αρχής και της γενικότερης ατμόσφαιρας της ιστορίας.

Όσον αφορά τη γραφή, είναι απλή, άκρως ευκολοδιάβαστη και τρομερά εθιστική, και σίγουρα ο συγγραφέας με τις περιγραφές των σκηνικών και των καταστάσεων καταφέρνει να δημιουργήσει μια αρκετά υποβλητική, κάπως κλειστοφοβική και σε σημεία ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, κάτι που βέβαια είναι ισχυρό προσόν για ένα καλό βιβλίο τρόμου. Γενικά, δηλώνω πάρα πολύ ικανοποιημένος, μιας και διάβασα μια δυνατή και σκοτεινή ιστορία, χωρίς περιττολογίες και πολυλογίες. Φυσικά, δεν είναι άριστο βιβλίο, όλο και κάποιες ανακολουθίες μπορεί να ανακαλύψει κάποιος που ξεψαχνίζει τα πάντα, προσωπικά όμως απόλαυσα τρόμο και αγωνία. Και αυτό μου αρκεί.

8.5/10 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

1049897966_NaomisRoom.jpg.1f2fbbbc3f718970e986998a27cb05a5.jpg 1052588547_NaomisRoom-Cover2.thumb.jpg.281587104c31f304131c828d7a80a84c.jpg 1820705334_.jpg.bb29ed5fce01d4f593d13716490d4da8.jpg

Naomi's Room/Το Δωμάτιο της Ναόμι (Εκδόσεις Οξύ)
Τον τελευταίο καιρό ήμουν σε μια φάση που διάβαζα ελάχιστα, αλλά αυτό το βιβλίο με ξεμπλόκαρε για τα καλά.
Ως επί το πλείστον πρόκειται για μια αρκετά τυπική ιστορία φαντασμάτων, η οποία δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά ήταν πολύ καλοφτιαγμένη, ευκολοδιάβαστη και ατμοσφαιρική, με καλό ρυθμό και μία αίσθηση μυστηρίου που με έκαναν να θέλω διαρκώς να διαβάσω κι άλλο.
Την ευχαριστήθηκα δεόντως. Η αλήθεια είναι ότι κατόπιν εορτής μπορώ να δω κάποιες λεπτομέρειες που δεν με έπεισαν 100% και κάποια κομμάτια της ιστορίας στα οποία θα ήθελα λίγο περισσότερο εμβάθυνση, αλλά στο κάτω κάτω αυτά είναι πιο πολύ λεπτομέρειες. Σημασία έχει ότι όσο απόλαυσα την ανάγνωση του βιβλίου πολύ και γενικά θα το πρότεινα σε έχουν ενδιαφέρονται για ιστορίες φαντασμάτων.

Edited by Ghost
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα του βιβλίου.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..