Jump to content

Μετράει αρνητικά η αυτοέκδοση για τους κανονικούς εκδότες;


ΧΘΩΝ
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Με συγχωρείτε που δεν γράφω συχνά στο φόρουμ, αλλά η ζωή εκεί έξω τρέχει. Ελπίζω όλοι να είστε καλά.

Χτες τελείωσα με την επιμέλεια της τρίτης μου συγγραφικής απόπειρας, 175 χιλιάδες λέξεις, και είμαι πολύ περήφανος για αυτή.

Ανοίγω το τόπικ για μερικές συμβουλές. Οι πρώτες μου δύο απόπειρες έχουν αυτοεκδοθεί, αλλά ήταν συλλογές διηγημάτων και ποιημάτων αντίστοιχα που δεν θα είχαν πολλή τύχη και το κατάλαβα σύντομα, μου το είπε ακόμα και ένας γνωστός που ήξερε από εκδοτικούς οίκους της Αττικής μία εποχή. Αυτή η νέα δουλειά όμως είναι αυτοτελής, με αρχή, μέση, τέλος, και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει καλύτερη ανταπόκριση.

Σκεφτόμουν να  αυτοεκδόσω το νέο βιβλίο ως ebook μέσω Lulu για να μπορώ να κατοχυρώσω τα πνευματικά μου δικαιώματα έτσι, και αμέσως μετά να το στείλω σε σοβαρούς ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Αναρωτιέμαι όμως μήπως αυτό μετρήσει αρνητικά για τους οίκους αυτούς, και μήπως θα ήταν καλύτερα να τους το στείλω πρώτα, και μετά από μερικούς μήνες, αν δεν πάρω κάποιες απαντήσεις, να προχωρήσω σε μία σιωπηλή αυτοέκδοση και μετάφραση, για να είμαι καλυμμένος.

Βλάπτει λοιπόν η αυτοέκδοση τις όποιες λίγες ελπίδες κανονικής έκδοσης;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα το έβγαζα στο lulu και πιστεύω ότι θα μετρούσε αρνητικά. Θα το έστελνα απευθείας στον εκδοτικό οίκο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Για να το δεχτούν οι εκδοτικοί οίκοι δεν πρέπει να έχει εκδοθεί σε οποιαδήποτε μορφή, οπότε αν το έχεις κάνει αυτοέκδοση δεν θα το δεχτούν. Το πρώτο που θα σου ζητήσουν είναι να κρατήσουν για διάστημα χρόνων τα πνευματικά δικαιώματα. Κάνε αυτοέκδοση όπου θες, αφότου πάρεις αρνητική απάντηση από τους οίκους. μέχρι τότε, μη διστάσεις να το στείλεις σε όσους οίκους (ακόμα και δέκα λίγοι είναι). στη χειρότερη να πάρεις δέκα αρνητικές απαντήσεις

τέλος, ο όγκος του βιβλίου σου είναι πολύ μεγάλος. θα σε συμβούλευα να στείλεις μικρότερο, (αν και εγώ στο δικό μου δεν τα κατάφερα)

Edited by John Ernst
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..