Jump to content
BurnedApe

Βενιαμίν Νταρτ

Recommended Posts

BurnedApe

Όνομα Συγγραφέα: Βαγγέλης Αντωνάκης
Είδος: Ηρωϊκή Φαντασία
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων:828
Αυτοτελής; Όχι. Πρώτο μέρος
Σχόλια: Εδώ και περίπου 4 χρόνια βρίσκομαι στη διαδικασία δημιουργίας ενός φανταστικού κόσμου, της Γαιάσας. Στην παρούσα ανάρτηση θα ανεβάσω το πρώτο μέρος από μία ιστορία αυτού του κόσμου ώστε να λάβω σχόλια και παρατηρήσεις. Ελπίζω να σας αρέσει!
Αρχείο

 

[Edit από Mesmer: Αντικαταστάθηκε το αρχείο με διορθωμένο]

Dart Part1.docx

Edited by Mesmer
Ενημέρωση αρχείου
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesmer

Γεια σου, Βαγγέλη.

Στο αρχικό ποστ αντικατέστησα το αρχείο με το διορθωμένο που είχες ανεβάσει και διέγραψα τα επόμενα ποστ. Αν θέλεις κάποια άλλη αλλαγή, μου λες.

Για την ιστορία σου τώρα, την είχα διαβάσει όταν την πρωτοανέβασες. Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, είναι πολύ μικρό το μέγεθός της για να μπορεί κάποιος να σχολιάσει υπόθεση, εξέλιξη, χαρακτήρες κλπ. Έχει πολλά ονόματα από μέρη, φυλές, θεούς, οπότε φαίνεται ότι έχεις σκεφτεί πολλά πράγματα για να την εμπλουτίσεις. Αν θελήσεις κάποια στιγμή να ανεβάσεις μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία από αυτόν τον κόσμο, εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε. Αυτό που μπορώ να σου πω προς το παρόν, είναι ότι έχεις μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή, που ωστόσο, μπορεί να ακολουθήσει άπειρα μονοπάτια. Εγώ θα απέφευγα τα πολλά νέα ονόματα σε ένα τόσο μικρό κομμάτι. Μπορείς να τα εισάγεις σε κάποιο άλλο σημείο της ιστορίας σου, που θα έχουν περισσότερη σημασία.

Καλή συνέχεια.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
BurnedApe

Καλησπέρα Άγγελε,

Ευχαριστώ για τις αλλαγές. Είδα κι εγώ πόσο παράξενο και μπερδεμένο θα φαινόταν ένα τόσο μικρό κομμάτι στον κάθε αναγνώστη γι' αυτό σκέφτηκα τη διαγραφή. Έχω κι άλλα μέρη, περισσότερο ολοκληρωμένα, τα οποία θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποια στιγμή όταν βρω χρόνο. Παρόλα αυτά ευχαριστώ για τις επισημάνσεις!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nick V.

Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο.

Δημιουργείς ωραίες εικόνες. Τα τόσα πολλά ονόματα, όμως, μέσα σε τόσο μικρό κείμενο λειτουργούν σαν τελείες και κουράζουν τον αναγνώστη αφού κόβουν απότομα τη ροή της ιστορίας (π.χ. όπως όταν διαβάζεις ένα κείμενο σε μια ξένη γλωσσά που την ξέρεις σχετικά καλά, αλλά συναντάς συνέχεια άγνωστες λέξεις και αναγκάζεσαι να ανατρέξεις σε λεξικό).

Θα μπορούσες να τα εισαγάγεις σιγά-σιγα ξετυλίγοντας την ιστορία σου περισσότερο περιγραφικά (π.χ. «να γυρίσει στην πόλη» αντί για «να γυρίσει στο Τόρν»). Μ΄ αυτό τον τρόπο, νομίζω, θα έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσεις τον αναγνώστη με την δυναμική της ιστορίας σου και όταν θα έρθει η στιγμή μετά από μια-δυο σελίδες να του δώσεις ένα νέο όνομα θα σταματήσει μόνος του την ανάγνωση για να το περιεργαστεί, να το προφέρει και τελικά να το αφομοιώσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..