Jump to content

Πώς διαφημίζετε το βιβλίο σας;


Alexz
 Share

Recommended Posts

Συνήθως δοκιμάζω fb ads, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που μπορείς να διαφημίσεις τα βιβλία σου εκτός από το να πληρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Ιρμάντα changed the title to Πώς διαφημίζετε το βιβλίο σας;
  • 1 year later...

Πάντα μπορεῖς νὰ κανονίσεις παρουσιάσεις σὲ λογοτεχνικὰ καφέ ἢ σὲ κάποια πολιτιστικὰ σημεῖα κάποιων πόλεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 12/20/2020 at 5:29 AM, Alexz said:

Συνήθως δοκιμάζω fb ads, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που μπορείς να διαφημίσεις τα βιβλία σου εκτός από το να πληρώσεις.

Κάνε δικό σου blogspot και ανέβαζε εκεί ένα μικρό μέρος τους, ιδανικά τις πιο "δυνατές" σκηνές, και στέλνε το link του blogspot σε φίλους, φίλους φίλων, γνωστούς των γνωστών, μακρινούς συγγενείς, κτλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το ιστολόγιο είναι καλή λύση ειδικά αν έχει κάποιος καταφέρει να έχει αναγνωσιμότητα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Επίσης μπορείς να το στέλνεις (το link του ιστολογίου) σε άτομα τα οποία είναι μέλη σε ομάδες λέσχης ανάγνωσης ή ομάδες φίλων του βιβλίου ή οτιδήποτε σχετικό, στο facebook, ακόμα και αν δεν γνωρίζεστε προσωπικά, ούτε καν φίλοι των φίλων. Π.χ γράψε μήνυμα τύπου:

 "Χαίρετε, είδα πως είστε μέλος στην _ _ _ _ (όνομα ομάδας) και πήρα το θάρρος να σας στείλω μήνυμα για να σας γνωστοποιήσω την ύπαρξη του ιστολογίου μου το οποίο δημοσιεύει κατά καιρούς ιστορίες που ίσως να σας ενδιαφέρουν. Θα σας ενδιέφερε να σας στείλω το link ώστε να το ρίξετε μία ματιά; Αν όχι, συγνώμη για την ενόχληση και καλή συνέχεια".

Κάντο αντιγραφή/επικόλληση και στέλνε το σε κάθε μέλος των ομάδων που βρεις στο facebook σχετικές με μυθιστορήματα, λογοτεχνία και βιβλία γενικά. Οι περισσότερες εμφανίζουν τα μέλη τους επειδή είναι δημόσιες, οι "κρυφές" δεν τα εμφανίζουν αλλά αν γίνεις μέλος θα μπορείς να τα δεις.

 Στέλνε ΜΟΝΟ μηνύματα σαν το παραπάνω που έγραψα καθώς δεν είναι παρεμβατικό αλλά ίσα ίσα ενημερωτικό. Αν στέλνεις link θεωρόντας δεδομένο το ότι θέλουν (αυτοί/ες στους οποίους/ες το στείλεις) να το μάθουν, και το πιο πιθανό είναι να ενοχληθούν (τελείως άγνωστος τους στέλνει μήνυμα ζητόντας να πάνε εκεί; Ναι είναι κάπως..) αλλά και το facebook θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σου καθώς έχει φίλτρο αντί-spam το οποίο εντοπίζει αυτόματα τα link τα οποία στέλνονται μαζικά προς διαφορετικούς αποστολείς οι οποίοι δεν ανήκουν στη λίστα των φίλων σου.  Για να "ξεγελάσεις" τον αλγόριθμο, περιόρισε τα μηνύματα, μη στέλνεις συνέχεια και άφηνε διάστημα 15-20 δευτερολέπτων μεταξύ κάθε μηνύματος. Επίσης, άλλαζε τα, έστω 1 τελεία (.) καθώς έτσι δεν τα "ερμηνεύει" ο αλγόριθμος ως ίδια μηνύματα.

 Οπότε στέλνε αυτή την ερώτηση, και αν πουν "Ναι" ή "Οκ" ή αντίδραση με thumbs up, στέλνεις το link. Αν το διαβάσουν αλλά δεν απαντήσουν, μη στείλεις τίποτα. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μέλη στις ομάδες που ανέφερα, δε θα πουν όλοι το "ναι" αλλά σίγουρα αρκετοί θα θέλουν.

 ΥΣ - θα αναρωτιέσαι γιατί δε πρότεινα απλά να δημοσιεύεις σε κάθε ομάδα που θα γίνεσαι μέλος το link από το ιστολόγιο. Επειδή συνήθως στους κανονισμούς της ομάδας δεν επιτρέπει αντίστοιχα link προμοταρίσματος φυσικών προσώπων παρά μόνο από σελίδες όπου γράφουν κριτικές για βιβλία, παρουσιάσεις βιβλίων, συνεντέυξεις με συγγραφείς, κτλπ.

Edited by Aggelos95
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..