Jump to content

Γράφετε σε κάποιον online κειμενογράφο;


Alexz
 Share

Recommended Posts

Μιας και εγκατέστησε ένα plug-in στον Google Chrome με τον οποίο μου επιτρέπει να γράφω με φωνητική πληκτρολόγηση οπουδήποτε θέλω (Αρκεί να είναι στον ίδιο τον browser), έψαξα να βρω άλλες εναλλακτικές κειμενογραφών. 

Έπεσα Λοιπόν πάνω στο https://www.calmlywriter.com/online/ Ο οποίος είναι ένας πολύ απλός κειμενογράφος, που δίνει τη δυνατότητα να γίνει και full screen, ώστε να μην σας αποσπά ή κάτι άλλο στην οθόνη. 

Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τα έγγραφα απευθείας στον υπολογιστή ή στο Google docs, Αν και εγώ προτιμώ να το κάνω αντιγραφή επικόλληση μετά στο Google docs. Κοντεύω να τελειώσω σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος από το βιβλίο που θα εκδόσω στα ελληνικά στο συγκεκριμένο κείμενο γράφω και πραγματικά Είναι πολύ εύχρηστος και ευέλικτος. Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά αγνοούσα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί online editors. Τους δοκίμασα όλους έναν έναν προσεκτικά. Τελικά θα μείνω με τον calmly writer, έχει Ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει είναι ότι Αν κλείσεις Κατά λάθος το παράθυρο τα έχασες όλα.

Εξακολουθεί να είναι για εμένα το Microsoft Word ο κορυφαίος και καλύτερος επεξεργαστής κειμένου λόγω των λειτουργιών που έχει. Ιδιαίτερα το dictate στα αγγλικά είναι πραγματικά τρομερό. 

Το Google docs το χρησιμοποιούσα λόγω της φωνητικής πληκτρολόγησης που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, αλλά από τότε που κατέβασα το voice in voice typing για τον Chrome, κάνω φωνητική πληκτρολόγηση στο Calmly writer. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του plug-in είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να κάνεις φωνητική πληκτρολόγηση χωρίς το όριο των 10 δευτερολέπτων που έχει το Google docs. Μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο για ώρες ολόκληρες.

Όταν πρόκειται για minimal εφαρμογή για το desktop, χρησιμοποιώ το write monkey 2 ο οποίος παρέχει δυνατότητες να τροποποιήσεις στην εμφάνιση του όπως ακριβώς το θέλεις, διατηρώντας όμως τη minimal εμφάνιση που έχουν Premium κειμενογράφοι. Και το βασικότερο είναι ότι είναι δωρεάν. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι για κάποιον λόγο δεν λειτουργεί η φωνητική πληκτρολόγηση των Windows, οπότε γράφω τα πάντα στο Microsoft Word.

Επίσης ότι γράφω στο sff, όπως επίσης και αυτό το νήμα, χρησιμοποιώ το voice in Voice typing. Τρομερά χρήσιμο εργαλείο! Μακάρι να έβγαινε και κάτι αντίστοιχο για το περιβάλλον των Windows.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να προσθέσω έναν ακόμη εκπληκτικό online editor, με τον οποίο τείνω να αντικαταστήσω το Google docs. Αυτό είναι το https://draftin.com/

Είναι τόσο minimal όσο το calmly writer, αλλά μπορείς να αποθηκεύεις το έγγραφο σου. Δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά, αλλά φαίνεται υποσχόμενο και το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το Voice in, οπότε κάνω φωνητική πληκτρολόγηση.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν έγραφα, έγραφα με google docs, γιατί με άρεσε που έκανα αυτόματα back-up.  Τώρα εγώ προσωπικά για συγγραφή ξενόγλωσσων, αν  με ενδιέφερα, προσωπικά θα δοκίμαζα και  κάποιον editor βασισμένο σε LaTeX (π.χ., το Overleaf που πάλι είναι στο cloud και έχει backup) γιατί το οπτικό αποτέλεσμα (κοινώς το παραγόμενο pdf αρχείο)  μου φαίνεται  καλύτερο στο μάτι!

Link to comment
Share on other sites

δεν τσιμπάει λίγο στα 10 δολλάρια τον μήνα; με τόσα χρήματα παίρνεις όλη την σουίτα του office.

Link to comment
Share on other sites

Για τον ερασιτέχνη συγγραφέα δεν έχει νόημα να αγοράσει κάποια προ έκδοση

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το overleaf ξεκινάει από τα 10 δολάρια τον μήνα, για αυτό ρωτάω. Δεν εχω καταλάβει ακριβώς βέβαια ποιο είναι το πλεονέκτημα μου σε σχέση με τους λοιπούς κειμενογράφους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει και free έκδοση.

Τo Overleaf είναι βασισμένο στο σύστημα LaTeX πάνω στο οποίο γράφονται σχεδόν όλα τα επιστημονικά άρθρα. Εγώ χρησιμοποιώ LaTeX στη δουλειά και ξέρω να το χειρίζομαι (αν και προφανώς για συγγραφή δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο). Ο λόγος που το ανέφερα είναι ότι εμένα -προσωπικά-  ένα αρχείο pdf που έχει γίνει compile με LaTeX  μου φαίνεται οπτικά ωραίοτερο  αποτέλεσμα από ένα αρχείο που έχω κάνει export σε pdf από το libreoffice ας πούμε. Ίσως να κάνει καλύτερο rendering στα fonts, ίσως απλώς να είναι και ιδέα μου 😛

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παραμένω ἐραστὴς τῶν Microsoft Word καὶ Libre Office Writer.  Ἐπειδὴ ἔχω τὴν παραξενιὰ νὰ γράφω σὲ πολυτονικό, φυσικά, δὲν ὑφίσταται δυνατότητα φωνητικῆς ὑπαγόρευσης.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..