Jump to content

Γράφετε σε κάποιον online κειμενογράφο;


Recommended Posts

Μιας και εγκατέστησε ένα plug-in στον Google Chrome με τον οποίο μου επιτρέπει να γράφω με φωνητική πληκτρολόγηση οπουδήποτε θέλω (Αρκεί να είναι στον ίδιο τον browser), έψαξα να βρω άλλες εναλλακτικές κειμενογραφών. 

Έπεσα Λοιπόν πάνω στο https://www.calmlywriter.com/online/ Ο οποίος είναι ένας πολύ απλός κειμενογράφος, που δίνει τη δυνατότητα να γίνει και full screen, ώστε να μην σας αποσπά ή κάτι άλλο στην οθόνη. 

Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τα έγγραφα απευθείας στον υπολογιστή ή στο Google docs, Αν και εγώ προτιμώ να το κάνω αντιγραφή επικόλληση μετά στο Google docs. Κοντεύω να τελειώσω σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος από το βιβλίο που θα εκδόσω στα ελληνικά στο συγκεκριμένο κείμενο γράφω και πραγματικά Είναι πολύ εύχρηστος και ευέλικτος. Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο;

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Προσωπικά, χρησιμοποιώ συχνά το σημειωματάριο των Windows, το Microsoft Word και λιγότερο το Focus Writer. Σπάνια θα χρησιμοποιήσω το Google Docs το οποίο θα έλεγα ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος κειμενογράφος.

 

Λίστα με δωρεάν online κειμενογράφους

Writebox - Writebox is a simple and distraction-free text editor for web.

ZenPen - A minimalist writing zone, where you can block out all distractions and get to what's important. The writing!

OmmWriter - Αν και πρόκειται για εμπορικό κειμενογράφο που λειτουργεί αποκλειστικά offline υπάρχει και δοκιμαστική online version. OmmWriter is a tool which makes it easier for you to concentrate. Based on a natural setting, it effectively insulates your mind from distractions and sets up a direct line between your thoughts and your words.

OmPad - Free minimal writing app that helps you focus and concentrate on writing great content.

Type Here - A persistent textarea that will hold on to your shit.

Koi Writer - Literary, subject-specific or personal text writing - as easy as using paper and pen. The user-friendly Koi Kriter application requires a short settling in period, allowing you to fully concentrate on your topic.

Type Anything - Type Anything is a free and awesome typography tool to create and test font combinations for your projects.

Typin - Typin is a minimalist online editor and a friendly writing tool which helps you write without distraction.

Write or Die 2 - Write or Die helps eliminate procrastination by providing consequences for dawdling whilst writing.

Text Editor - Text Editor is a free app that allows you to create, open, and edit text files on your computer and Google Drive.

Written? Kitten! - The Internet's best write-reward system! Write one hundred words, get an image of a kitten!

* Υπάρχει πάντα η πιθανότητα στο κοντινό ή μακρινό μέλλον κάποιοι από τους παραπάνω online κειμενογράφους είτε να πάψουν να είναι δωρεάν ή για κάποιο λόγο να διακοπεί η ανάπτυξη τους με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμοι.

Edited by Spark
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Πραγματικά αγνοούσα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί online editors. Τους δοκίμασα όλους έναν έναν προσεκτικά. Τελικά θα μείνω με τον calmly writer, έχει Ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει είναι ότι Αν κλείσεις Κατά λάθος το παράθυρο τα έχασες όλα.

Εξακολουθεί να είναι για εμένα το Microsoft Word ο κορυφαίος και καλύτερος επεξεργαστής κειμένου λόγω των λειτουργιών που έχει. Ιδιαίτερα το dictate στα αγγλικά είναι πραγματικά τρομερό. 

Το Google docs το χρησιμοποιούσα λόγω της φωνητικής πληκτρολόγησης που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, αλλά από τότε που κατέβασα το voice in voice typing για τον Chrome, κάνω φωνητική πληκτρολόγηση στο Calmly writer. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του plug-in είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να κάνεις φωνητική πληκτρολόγηση χωρίς το όριο των 10 δευτερολέπτων που έχει το Google docs. Μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο για ώρες ολόκληρες.

Όταν πρόκειται για minimal εφαρμογή για το desktop, χρησιμοποιώ το write monkey 2 ο οποίος παρέχει δυνατότητες να τροποποιήσεις στην εμφάνιση του όπως ακριβώς το θέλεις, διατηρώντας όμως τη minimal εμφάνιση που έχουν Premium κειμενογράφοι. Και το βασικότερο είναι ότι είναι δωρεάν. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι για κάποιον λόγο δεν λειτουργεί η φωνητική πληκτρολόγηση των Windows, οπότε γράφω τα πάντα στο Microsoft Word.

Επίσης ότι γράφω στο sff, όπως επίσης και αυτό το νήμα, χρησιμοποιώ το voice in Voice typing. Τρομερά χρήσιμο εργαλείο! Μακάρι να έβγαινε και κάτι αντίστοιχο για το περιβάλλον των Windows.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..