Jump to content

Μεταφρασμένα SFF Βιβλία για το 2021


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ενδεικτικά κάποια βιβλία του Φανταστικού που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2020. Σαφώς λιγότερα από άλλες χρονιές, αλλά αναμενόμενο με όλα αυτά που συνέβησαν:

01. Σαμάντα Σβέμπλιν - Απόσταση ασφαλείας (Πατάκης)
02. Μάργκαρετ Άτγουντ - Οι διαθήκες (Ψυχογιός)
03. Νόρμαν Σπίνραντ - Το σιδερένιο όνειρο (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων)
04. Τζόναθαν Έικλιφ - Το δωμάτιο της Ναόμι (Οξύ)
05. Πάτρικ Νες - Η ερώτηση κι η απάντηση (Πατάκης)
06. Στάνισλαβ Λεμ - Ο Ανίκητος (Η Άγνωστη Καντάθ)
07. Ούρσουλα Λε Γκεν - Η λέξη για τον κόσμο είναι δάσος (Αίολος)
08. Ίαν Ριντ - Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος (Πατάκης)
09. Κιμ Στάνλεϊ Ρόμπινσον - Lucky Strike (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων)
10. Τζεφ Βαντερμίερ - Μπορν (Καστανιώτης)
11. Στίβεν Κινγκ - Η λάμψη (Κλειδάριθμος)
12. Στίβεν Κινγκ - Το κοράκι (Κλειδάριθμος)
13. Ματ Χέιγκ - Πώς να σταματήσεις τον χρόνο (Πατάκης)
14. Ισαάκ Ασίμοφ - Το τέλος της αιωνιότητας (Anubis)
15. Α. Τζ. Ριντλ - Οι κλέφτες του ήλιου (Anubis)
16. Σκοτ Λιντς - Κόκκινες θάλασσες, κόκκινοι ουρανοί (Anubis)
17. Τόμι Αντεγέμι - Η γενιά του αίματος και της οργής (Ιβίσκος)
18. Άρθουρ Κόναν Ντόιλ - Ο χαμένος κόσμος (Public Βιβλιοθήκη)
19. Όγκαστ Ντέρλεθ - Μακάβριες διηγήσεις (Άλλωστε)
20. Σάιμον Κλαρκ - Ο κόσμος των βαμπίρ (Οξύ)
21. Ρίτσαρντ Τσίζμαρ - Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό (Κλειδάριθμος)
22. Ρόμπερτ Τζόρνταν - Πολεμιστής των Αλτάι (Φανταστικός Κόσμος)
23. Α. Τζ. Ριντλ - Η χαμένη αποικία (Anubis)
24. Γκουέντα Μποντ - Stranger Things: Καχύποπτα μυαλά (Άθενς Bookstore Publications)
25. Γιόκο Ογκάουα - Η αστυνομία της μνήμης (Πατάκης)
26. Στίβεν Κινγκ - Μόνο αν μυρίζει αίμα (Κλειδάριθμος)
27. Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν - Η πτώση της Γκοντόλιν (Κέδρος)
28. Στέφανι Μάιερ - Η ήλιος του μεσονυκτίου (Ψυχογιός)
29. Βερόνικα Ροθ - Οι εκλεκτοί (Ψυχογιός)
30. Λιου Σισίν - Το τέλος του θανάτου (Seλίνι)

Και όλο και κάτι άλλο θα υπάρχει που μου έχει ξεφύγει. Και φυσικά οι επανεκδόσεις κάμποσων βιβλίων της σειράς Dune (από εκδόσεις Anubis) και οι επανακυκλοφορίες κάποιων βιβλίων της σειράς "Γαιοθάλασσα" της Ούρσουλα Λε Γκεν (από εκδόσεις Αίολος).

Ελπίζω φέτος να δούμε περισσότερα και εξίσου καλά βιβλία του Φανταστικού να μεταφράζονται στα ελληνικά. 

Η μορφή παρουσίασης δεν αλλάζει:
 
(Φωτογραφία εξωφύλλου)
 
(Περίληψη)
 
Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Μεταφραστής/Μεταφράστρια:
Σελίδες:
Τιμή:
 
Είδος:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner pinned this topic
  • 4 weeks later...

592012973_.jpg.f1a1960658ed7960e2107fa337f0e035.jpg

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόµενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειµένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάµιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσµιους κινδύνους της λευκής Αµερικής, όσο και τους υπερκόσµιους κινδύνους που µοιάζουν να είναι βγαλµένοι από τα µυθιστορήµατα του Λάβκραφτ.

Ένα µυθιστόρηµα τρόµου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσµους ανάµεσα στη λογοτεχνία τρόµου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόµο του φυλετικού διαχωρισµού που βίωναν οι µαύροι της Αµερικής την εποχή της ρατσιστικής νοµοθεσίας που έµεινε γνωστή ως «Νοµοθεσία Τζιµ Κρόου».

Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόµενες µεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της οµώνυµης επιτυχηµένης τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Τίτλος: Η χώρα του Λάβκραφτ (Lovecraft Country)
Συγγραφέας: Matt Ruff
Εκδόσεις: Κάκτος
Μεταφράστρια: Ουρανία Τουτουντζή
Σελίδες: 568
Τιμή: 18,02-10%=16,22€
 
Είδος: Τρόμος

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1752810527_.thumb.png.0d4e59c498cbabf8dc210d622559e3d0.png

Το 1976 η Ντέινα έχει μόλις κλείσει τα είκοσι έξι της και με του Κέβιν, του άντρα της, μετακομίζουν στο καινούργιο τους σπίτι, στο Λος Άντζελες. Ξαφνικά κι ενώ τακτοποιούν τα βιβλία τους, η Ντέινα χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται στην άκρη ενός πυκνού δάσους και αμέσως αντιλαμβάνεται ότι στο ποτάμι που βρίσκεται δίπλα της πνίγεται ένα μικρό παιδί. Δίχως δεύτερη σκέψη βουτάει στο νερό και το σώζει, αλλά βγαίνοντας την περιμένει στην όχθη ένας άνδρας που τη σημαδεύει με το όπλο του. Κι ενώ κινδυνεύει η ζωή της, βρίσκεται και πάλι πίσω στο διαμέρισμά της, μουσκεμένη ως το κόκαλο. Μόλις έχει βιώσει την τρομακτικότερη εμπειρία της ζωής της, αλλά τότε δεν ήξερε ότι αυτό θα της συνέβαινε ξανά και ξανά...
Η Οκτάβια Μπάτλερ έχει πει ότι εν μέρει οφείλει την έμπνευσή της στη μητέρα της, που δούλευε σ' όλη της τη ζωή σαν υπηρέτρια. Θυμάμαι να της λέω, "Δεν θα κάνω ποτέ αυτό που κάνεις, είναι απαίσιο"...
Κράτησα το σιωπηλό, πληγωμένο βλέμμα της για χρόνια μέσα μου μέχρι να το κατανοήσω. Δεν χρειάστηκε ν' αφήσω το σχολείο στα δέκα μου, είχα πάντα ένα πιάτο φαΐ και μια στέγη πάνω απ' το κεφάλι μου επειδή η μητέρα μου ήταν πρόθυμη να κάνει δουλειές του ποδαριού και να δέχεται την ταπείνωση. Άνθρωποι σαν τη μητέρα μου δεν ήταν δειλοί ή φοβισμένοι, ήταν ήρωες. Αυτό θέλησα να δείξω με το Εξ αίματος, με έναν τρόπο που δεν μπορεί να το κάνει η ιστορία των μαύρων".

Τίτλος: Εξ αίματος (Kindred)
Συγγραφέας: Octavia E. Butler
Εκδόσεις: Αίολος
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Σελίδες: 368
Τιμή: 17,90-10%=16,11€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------

2064220171_.thumb.jpg.415d246b6d42e9c5712358fdcb66602a.jpg

Η Φράνι Στόουν ανέκαθεν ήταν ικανή να αγαπήσει αλλά ανίκανη να μείνει. Αφήνοντας πίσω της τα πάντα εκτός από τον ερευνητικό εξοπλισμό της, φτάνει στη Γροιλανδία με έναν και μοναδικό σκοπό: να ακολουθήσει τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που έχουν απομείνει στον κόσμο, στην τελευταία τους, ίσως, αποδημία στην Ανταρκτική. Η Φράνι πείθει το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους να την πάρει μαζί του και έτσι σαλπάρουν ενώ απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη στεριά και την ασφάλεια. Καθώς όμως η ιστορία της Φράνι αρχίζει να ξετυλίγεται -ένας παθιασμένος έρωτας, μια απούσα οικογένεια, ένα ολέθριο έγκλημα- γίνεται ξεκάθαρο ότι κυνηγάει πολλά περισσότερα από τα πουλιά. Όταν τα σκοτεινά μυστικά της Φράνι αποκαλύπτονται, θα κληθεί να αποφασίσει τι είναι διατεθειμένη να ρισκάρει για μια ακόμα ευκαιρία εξιλέωσης.
Επικό και βαθύ, σπαρακτικό και λυτρωτικό, το "Πριν χαθούν τα πουλιά" είναι μια ωδή στους άγριους τόπους και σε έναν κόσμο που χάνεται, αλλά και μια ιστορία για τη δυνατότητα της ελπίδας ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, που κόβει την ανάσα.

Τίτλος: Πριν χαθούν τα πουλιά (Migrations)
Συγγραφέας: Charlotte McConaghy
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Σελίδες: 392
Τιμή: 15,50-10%=13,95€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------

1498161949_.jpg.b3502773562374341ec557ecd2d12c72.jpg

Στο πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ (2017), ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας, μιας Τεχνητής Φίλης με εκπληκτική παρατηρητικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία από τη θέση της στο κατάστημα, όπου πωλείται, παρακολουθεί με προσοχή τη συμπεριφορά όσων έρχονται για να ρίξουν μια ματιά, αλλά και όσων περνούν απ' έξω, στον δρόμο. Και ελπίζει πως σύντομα κάποιος θα τη διαλέξει.
Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ' αλήθεια ν' αγαπάς;

Τίτλος: Η Κλάρα και ο Ήλιος (Klara and the Sun)
Συγγραφέας: Kazuo Ishiguro
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Αργυρώ Μαντόγλου
Σελίδες: 384
Τιμή: 17,70-10%=15,93€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

287861751_.thumb.jpg.808a49c531aac1ba37b60b0006edf8a5.jpg

Σε έναν κόσμο όπου άλλοι λατρεύουν τα αστέρια και άλλοι τον ήλιο, ένα πράγμα παραμένει κοινό: η αβέβαιη μοίρα των απλών ανθρώπων.
Ένας ζωγράφος ταξιδεύει στην κατακτημένη πλέον Πόλη των Πόλεων με μια αποστολή που λίγοι γνωρίζουν. Ένας γοητευτικός έμπορος, μια
γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από μια ζωή σε μοναστήρι, ένας πολεμιστής του πιο τρομερού σώματος πεζικού του Χαλίφη και μια επιδρομέας με στόχο την εκδίκηση συναντιούνται – και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα…

Ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σε έναν κόσμο ο οποίος δίνει την αίσθηση του αληθινού. Ο Guy Gavriel Kay, εμπνευσμένος από την περίοδο της Αναγέννησης, συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία τα διπλωματικά παιχνίδια, η κατασκοπία, ο πόλεμος και η τέχνη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Τίτλος: Παιδιά του Ουρανού και της Γης (Children of Earth and Sky)
Συγγραφέας: Guy Gavriel Kay
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Εβίτα Λύκου
Σελίδες: 608
Τιμή: 23,90-10%=21,51€
 
Είδος: Φαντασία

--------------------------------------------------------------------------------------------------

1156739473_.thumb.jpg.aebb127e90c33bd7ccd4e3ea61e9cf9b.jpg

Έναν περίπου χρόνο πριν τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του θρυλικού Μουάντ’Ντιμπ, η εξουσία των Κορρίνο μοιάζει αδιαμφισβήτητη, όσο κι αν οι ισορροπίες μεταξύ των πανίσχυρων οίκων της Αυτοκρατορίας είναι πιο εύθραυστες από ποτέ. Κερδίζοντας την εύνοια του αυτοκράτορα Σαντάμ, ο Λίτο Ατρείδης θα προκαλέσει την οργή των εχθρών του και θα δώσει το έναυσμα για μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν τις ισορροπίες δυνάμεων στο γνωστό σύμπαν. Με τον Πωλ ανήσυχο για το μέλλον του οίκου του και την Τζέσικα μπλεγμένη σε ένα ακόμη σχέδιο των Μπένε Τζέζεριτ, ο Λίτο βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα στο χρέος προς το λαό του, το γιο του και την αγαπημένη του σύντροφο. Θα καταφέρει άραγε να επιβιώσει και να προστατεύσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, διατηρώντας άθικτη την τιμή του oίκου του;

Το πρώτο μέρος της συναρπαστικής τριλογίας που ρίχνει φως στις ιστορίες μερικών από τους πιο θρυλικούς χαρακτήρες της επιστημονικής φαντασίας, στήνοντας το σκηνικό για το έπος που δημιούργησε ο Frank Herbert.

Τίτλος: Ο δούκας του Κάλανταν (The Duke of Caladan)
Συγγραφείς: Brian Herbert & Kevin J. Anderson
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφραστής: Βασίλης Αθανασιάδης
Σελίδες: 424
Τιμή: 21,90-10%=19,71€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

--------------------------------------------------------------------------------------------------

SUPER-CANNES.jpg.b68316803676ba67a1e8b35666c22fab.jpg

Στους λόφους πάνω από τις Κάννες, η Εδέμ-Ολυμπία, το επιχειρηματικό πάρκο του μέλλοντος, φιλοξενεί τις κορυφαίες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και τα στελέχη τους. Η κλειστή αυτή κοινότητα προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες, ώστε τα μέλη της να αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στην εργασία εκμηδενίζοντας κάθε ανάγκη για ψυχαγωγία, κοινωνική επαφή και ελεύθερο χρόνο. Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, ο Ντέιβιντ Γκρίνγουντ, γιατρός της κλινικής του επιχειρηματικού πάρκου, σε κατάσταση αμόκ, σκοτώνει δέκα ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Η γιατρός Τζέιν Σίνκλερ, που προσλαμβάνεται στη θέση του, εγκαθίσταται μαζί με τον άντρα της Πολ στο σπίτι του νεκρού γιατρού. Έχοντας άφθονο χρόνο στη διάθεσή του, ο Πολ αρχίζει να αναζητά τους λόγους που οδήγησαν τον Γκρίνγουντ στα άκρα και ανακαλύπτει μια άλλη, άγρια, πλευρά της ζωής στο επιχειρηματικό πάρκο.
Ένα προφητικό μυθιστόρημα για την αλλοίωση που επιφέρουν στην ανθρώπινη φύση ο ακραίος καπιταλισμός και οι τεχνολογικές εξελίξεις, από την πένα του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα J. G. Ballard. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία διεθνώς και τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Commonwealth Writers' Prize, 2000.

Τίτλος: Super-Cannes (Super-Cannes)
Συγγραφέας: J. G. Ballard
Εκδόσεις: Κέδρος
Μεταφραστές: Άρης Σφακιανάκης/Ηρώ Σκάρου
Σελίδες: 512
Τιμή: 18,80-10%=16,92€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1207224451_.thumb.jpg.92583ffc55a48b9d561c4608ce094a28.jpg

Βία, αναρχία και βιοτρομοκρατία σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον δημιουργό του Dune, Frank Herbert.
Οι Εκδόσεις Οξύ με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό, για πρώτη φορά στα ελληνικά, το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Η Λευκή Πανώλη, από τον μετρ του είδους Φρανκ Χέρμπερτ.
Θα μπορούσε η τυφλή εκδίκηση ενός και μόνο ανθρώπου να απειλήσει όλο το ανθρώπινο είδος; Πώς θα ήταν η ζωή σε έναν κόσμο με ελάχιστες γυναίκες;
Όταν ο μοριακός βιολόγος Τζον Ρο Ο’Νιλ χάνει τη γυναίκα και τα παιδιά του σε μια τρομοκρατική επίθεση, αποφασίζει να δώσει στην οργή του πλανητικές διαστάσεις: κατασκευάζει έναν εξελιγμένο ιό που αποδεικνύεται φονικός για όλα τα θηλυκά έμβια όντα.
Ένα θρίλερ βιοηθικής με καταιγιστική πλοκή, γραμμένο από τον μετρ της επιστημονικής φαντασίας Φρανκ Χέρμπερτ.

Τίτλος: Λευκή πανώλη (The White Plague)
Συγγραφέας: Frank Herbert
Εκδόσεις: Οξύ
Μεταφραστής: Νίκος Στρατηγάκης
Σελίδες: 704
Τιμή: 21,95-10%=19,76€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------------------

216747009_.thumb.jpg.95a141e29006917479bc7d5143d38fb3.jpg

Εσείς τι θα κάνατε αν μια μέρα περιόριζαν τις λέξεις που μπορείτε να αρθρώνετε;

Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο δυστοπικό best-seller μυθιστόρημα της Christina Dalcher, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέτει ξαφνικά αυστηρό περιορισμό στις λέξεις που δικαιούνται να αρθρώνουν οι γυναίκες, ορίζοντας τις στις εκατό ημερησίως. Για την αυστηρή τήρηση του μέτρου, φορούν πλέον στον καρπό τους ειδικά βραχιόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ με κάθε επιπλέον λέξη!

Η πρωταγωνίστρια, σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αδυνατεί να το πιστέψει. Βλέποντας κάθε κατακτημένο γυναικείο δικαίωμα να καταπατάται βάναυσα στο όνομα μιας επιστροφής στις «παραδοσιακές αξίες», η Δρ. ΜακΚλίλαν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξαναδώσει φωνή σε όσους –ή μάλλον όσες– την έχουν αμετάκλητα στερηθεί… Έχει υποχρέωση στον εαυτό της, στην κόρη της και σε κάθε άλλη γυναίκα.

Τίτλος: Μη μιλάς (Vox)
Συγγραφέας: Christina Dalcher
Εκδόσεις: Οξύ
Μεταφραστής: Δημήτρης Αναστασόπουλος
Σελίδες: 408
Τιμή: 16,90-10%=15,21€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1989384365_.thumb.jpg.b551f7cc13810a64cc7cd5b403e3a02c.jpg

Αποκλειστικά στα καταστήματα Public

Ο ΛΟΥΣΙΦΕΡ είναι ο πιο διάσηµος έκπτωτος άγγελος όλων των εποχών: κατεβαίνει (ή... ανεβαίνει;) στον κόσµο µας για µία γεύση του τι σηµαίνει να ζεις ως άνθρωπος, κυνικός µεν, αθεράπευτα πληγωµένος δε. Αντλεί ηδονή από το να παρασύρει τους ανθρώπους και να προκαλεί την οργή του Θεού, αλλά δεν παύει και να θαυµάζει τους πρώτους και να φοβάται τον δεύτερο. Γοητευτικός, µπερδεµένος, ευφυέστατος, αµήχανος, ειρωνικός, αισθησιακός, κυνικός, ειλικρινής και πολύ συχνά όλα αυτά µαζί στην ίδια σελίδα, ο Λούσιφερ του Γκλεν Ντάνκαν θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όσα φανταζόσασταν ή απορρίπτατε για θεούς, διαβόλους και ανθρώπους.

Ο Άρχοντας του Σκότους έχει µία τελευταία ευκαιρία: θα ξαναγίνει δεκτός στο τάγµα των αγγέλων, αν δεχτεί να ζήσει µια συµβατική, ανθρώπινη ζωή.

Γεννηµένος για να διαπραγµατεύεται, εντούτοις, ο ∆ιάβολος θα πετύχει µία, φαινοµενικά, καλύτερη συµφωνία: δέχεται να περάσει µια δοκιµαστική περίοδο, ένα είδος διακοπών στον πλανήτη Γη, µε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις σαρκικές απολαύσεις. Υπολόγιζε όµως χωρίς τον ξενοδόχο - εν προκειµένω κυριολεκτικά αυτόν που τον φιλοξένησε τελικά στο σώµα του, τον καταθλιπτικό συγγραφέα Ντέκλαν Γκαν που ήταν µόλις έτοιµος να αυτοκτονήσει.

Παγιδευµένος σε µια κατάσταση που δεν υπολόγιζε, ο Λούσιφερ θα καταφύγει στο µοναδικό πράγµα που ήξερε να κάνει καλά και ο ξενιστής του: στο γράψιµο. Γράφει για να εξηγήσει, για να αποδοµήσει τις βιβλικές αλληγορίες, να ξορκίσει τα διαχρονικά αναθέµατα που τον συνοδεύουν, να εκθειάσει τα σηµαντικότερα κατορθώµατά του και, βασικά, για να µας βοηθήσει να δούµε τη δική του οπτική σκοπιά. Όλα αυτά, ασφαλώς, µε την ελπίδα ότι θα ανατρέψει τον ίδιο τον Σωτήρα των πολλών, τον Χριστό! Αποσυντονισµένος από τα προβλήµατα της καθηµερινότητας που δεν είχε αντιµετωπίσει ποτέ ξανά, από όλους τους λάθος υπολογισµούς που κάνει ως κοινός θνητός και από όλους τους πειρασµούς της σαρκός, ο Λούσιφερ αρχίζει να καταλαβαίνει τι σηµαίνει να είσαι στην «άλλη πλευρά», να είσαι σαν εµάς, όπου ούτε το να επιβιώνεις, ούτε το να δίνεις εξηγήσεις είναι τόσο απλό όσο ίσως φαίνεται...

Η υπόθεση είναι σίγουρα πρωτότυπη, παρόλο που το ίδιο ζήτηµα έχει απασχολήσει και άλλους συγγραφείς στο παρελθόν, από την εποχή της ελληνικής µυθολογίας και τη διαδραστικότητα του Πλούτωνα µε τον κόσµο των ζωντανών, αλλά και τον 20ό αιώνα, µε το θεατρικό έργο «La Morte in Vacanza» σε σενάριο Αλµπέρτο Κασέλα που ανέβηκε στην Ιταλία το 1924, ενώ δεν γίνεται να ξεχάσει κανείς και το περίφηµο «Ο Μετρ Και Η Μαργαρίτα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Εδώ όµως ο Λούσιφερ είναι όντως ένας έκπτωτος άγγελος, κυνικός µεν, αθεράπευτα πληγωµένος δε. Αντλεί ηδονή από το να παρασύρει τους ανθρώπους και να προκαλεί την οργή του Θεού, αλλά δεν παύει και να θαυµάζει τους πρώτους και να φοβάται τον δεύτερο. Γοητευτικός, µπερδεµένος, ευφυέστατος, αµήχανος, ειρωνικός, αισθησιακός, κυνικός, ειλικρινής και πολύ συχνά όλα αυτά µαζί στην ίδια σελίδα, ο Λούσιφερ του Γκλεν Ντάνκαν θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όσα φανταζόσασταν ή απορρίπτατε για θεούς, διαβόλους και ανθρώπους.

Η επιρροή του στη µοντέρνα κουλτούρα ήταν βραδυφλεγής αλλά αδιαµφισβήτητη: το βρετανικό συγκρότηµα The Real Tuesday Weld, µαζί µε µέλη των Tiger Lillies, Broken Dog και τον κωµικό Earl Okin ηχογράφησε το... σάουντρακ του βιβλίου που κυκλοφόρησε, µάλιστα, ταυτόχρονα µε αυτό το 2002. Το αποτέλεσµα ήταν εντυπωσιακό και πρακτικοί µόνο λόγοι εµπόδισαν αυτόν το συνδυασµό νουβέλας/δίσκου να ανέβει στη σκηνή του West End ως µιούζικαλ.

Χρόνια αργότερα, τo 2016, ξεκίνησε η τηλεοπτική σειρά «Lucifer» που βασίζεται εν πολλοίς στη σύλληψη του Ντάνκαν (ο Λούσιφερ έχει σάρκα και οστά και ζει ανάµεσα στους ανυποψίαστους πολίτες του Λος Άντζελες), παρόλο που υπάρχουν και πολλά στοιχεία δανεισµένα από το graphic novel «Sandman» του Νιλ Γκέιµαν. H σειρά σηµείωσε επιτυχία, διήρκησε πέντε σεζόν, αλλά, όπως ήταν φυσικό, στα 75 επεισόδιά της ξεχείλωσε εντελώς την ιστορία του βιβλίου- που άλλωστε δεν αναφέρεται πουθενά επίσηµα ως πηγή έµπνευσης του σεναρίου. Τέλος, το «Damned» του Τσακ Πόλανικ (2011) έχει επίσης κοινά στοιχεία.

Καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκειά του αστείο, ενίοτε στενάχωρο, συχνά συγκινητικό, το βιβλίο δίχασε το κοινό όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά, καθώς οι περισσότεροι δεν µπορούσαν να ταυτιστούν µε τον αφηγητή - λογικό, αφού είναι ο ∆ιάβολος ο ίδιος! Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, για πρώτη φορά στα ελληνικά, µάλλον οι αναγνώστες είναι πιο έτοιµοι από ποτέ να το εκτιµήσουν: το αιώνιο παιχνίδι του ying µε το yang, η µόνιµη αναζήτηση της εξιλέωσης, η γοητεία του πεπτωκότος αγγέλου, το νόηµα της ζωής... όλα αυτά περνάνε από το µυαλό του Λούσιφερ. Και έχουν περάσει και από το δικό µας. Ίσως γιατί κανείς άλλος δεν µας γνωρίζει τόσο καλά...

Τίτλος: Εγώ, ο Λούσιφερ (I, Lucifer)
Συγγραφέας: Glen Duncan
Εκδόσεις: Public Βιβλιοθήκη
Μεταφράστρια: Μιμή Φιλιππίδη
Σελίδες: 376
Τιμή: 19,65-10%=17,69€
 
Είδος: Φαντασία, Τρόμος

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

109046702_.thumb.jpg.c03219b1d76caad73fb4dc968cda9d13.jpg

Σε μια εναλλακτική εκδοχή της Ιστορίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εδραιώνει την κυριαρχία της σ’ ολόκληρο τον γνωστό κόσμο…

Ο Βασίλειος Αργυρός, πιστός στρατιώτης και πολυμήχανος πράκτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ζει στις αρχές του 14ου αιώνα σε έναν εναλλακτικό κόσμο, όπου το Ισλάμ δεν υπήρξε ποτέ.
Απαλλαγμένη από τον κίνδυνο στα ανατολικά της σύνορα, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία επικεντρώνεται στη Δυτική Ευρώπη, ανακτώντας με την πάροδο των αιώνων την Ισπανία από τους Βησιγότθους, την Ιταλία από τους Λομβαρδούς και το μεγαλύτερο μέρος των νότιων ακτών της Γαλλίας από τους Φράγκους. Για τα βασίλεια της Ευρώπης που διατηρούν την ανεξαρτησία τους, η Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα του πολιτισμένου κόσμου και κοιτίδα της επιστήμης και των τεχνών, εμπνέει τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φόβο.
Στα ανατολικά, η Περσία παραμένει η άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη δυτικά της Κίνας. Μερικές φορές, οι δύο αυτοκρατορίες συγκρούονται ανοιχτά – συνήθως, όμως, επιστρατεύουν αδίστακτους κατασκόπους για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία. Όπως, όμως, μαθαίνει σύντομα ο Βασίλειος Αργυρός, κανένας κόσμος δεν διαρκεί για πάντα…

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν…; Ο κορυφαίος συγγραφέας εναλλακτικής ιστορίας υπογράφει μια συναρπαστική αφήγηση δίνοντας ζωή σ’ έναν κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει.

Τίτλος: Πράκτορας του Βυζαντίου (Agent of Byzantium)
Συγγραφέας: Harry Turtledove
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφραστής: Ορέστης Μανούσος
Σελίδες: 384
Τιμή: 18,80-10%=16,92€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία, Φαντασία

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1464553127_.thumb.jpg.643b475b751adba97335775ffb3cb5ec.jpg

Έχουν περάσει ογδόντα τρία χρόνια από την καταστροφή των σκεπτόμενων μηχανών στη Μάχη του Κορρίν. Ο ήρωας πολέμου Βόριαν Ατρείδης έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι έχει εξαφανιστεί. Οι απόγονοι του Άμπουλαρντ Χαρκόννεν, που είχε καταδικαστεί για δειλία κι εξοριστεί στο ζοφερό Λάνκιβεϊλ, συνεχίζουν να κατηγορούν τον Βόριαν για τη μοίρα τους. Στον πλανήτη-ζούγκλα Ρόσσακ, η Ρακέλλα Μπέρτο-Ανιρούλ, η πρώτη Σεβάσμια Μητέρα, έχει δημιουργήσει τη δική της Αδελφότητα, λειτουργώντας μια σχολή που εκπαιδεύει τις γυναίκες να βελτιώνουν το μυαλό και το σώμα τους. Οι απόγονοι του Αουρέλιους Βένπορτ και της Νόρμα Σένβα έχουν χτίσει μια εμπορική αυτοκρατορία, ενώ ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς έχει ιδρύσει μία διαφορετική σχολή στον Λαμπάντας, που διδάσκει τους ανθρώπους να γίνονται Μέντατ. Ο αντιτεχνολογικός ζήλος εξακολουθεί να εξαπλώνεται στους αποικισμένους από ανθρώπους πλανήτες, με ισχυρές, φανατικές ομάδες να επιβάλλουν βίαιες εκκαθαρίσεις…

Το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής, περιπετειώδους τριλογίας που αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις πτυχές των σχολών και των πολιτικών σχημάτων που έχουν διαμορφώσει το σύμπαν του Dune…

Τίτλος: Οι μάγισσες του Ντιουν (Sisterhood of Dune)
Συγγραφείς: Brian Herbert & Kevin J. Anderson
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Γιάννα Αναστοπούλου
Σελίδες: 560
Τιμή: 26-10%=23,40€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Link to comment
Share on other sites

751607696_.jpg.97dfb02861a8a5b2d52cffc2f8e73267.jpg

Το Αίμα του Βαμπίρ της Florence Marryat μοιάζει να επισκιάστηκε από ένα άλλο πλάσμα λογοτεχνικό δημιούργημα· τον Τρανσυλβανό Κόμη Βλαντ Γ', πρίγκιπα της Βλαχίας, που κάνει το εκδοτικό ντεμπούτο του την ίδια χρονιά με την όμορφη Χάριετ Μπραντ, την ηρωίδα της Marryat. Αν και υπάρχουν ομοιότητες με τον Δράκουλα, το βαμπίρ της Marryat είναι γυναίκα που δεν πίνει αίμα, αλλά απομυζεί τη ζωτική δύναμη των θυμάτων της.
Η Χάριετ Μπραντ είναι κόρη ενός τρελού επιστήμονα και μιας μιγάδας ιέρειας της μαύρης μαγείας (βουντού). Είναι μεγαλωμένη στη φυτεία των γονιών της στην εξωτική Τζαμάικα, αλλά μετά τον θάνατό τους και την εξέγερση των σκλάβων αναγκάζεται να καταφύγει στην Ευρώπη. Όμορφη, νέα, πλούσια και σαγηνευτική μαγνητίζει τους πάντες με ένα και μόνο βλέμμα της. Όσοι όμως αφήνονται να την πλησιάσουν υπογράφουν άθελά τους -και άθελά της εντέλει- τη θανατική τους καταδίκη. Η Χάριετ είναι καταραμένη!
Το κορίτσι-βαμπίρ μπορεί να μην πίνει αίμα, αλλά παίρνει ψυχές. Είναι ο μαύρος άγγελος του θανάτου, η "αλλότρια", το μοιραίο σύμβολο της σκοτεινής πλευράς του άλλου φύλλου. Είναι η μοιραία γυναίκα της παρακμής του fin-de-siecle. Το περίεργο αυτό μυθιστόρημα θέτει επί τάπητος ζητήματα όπως τη φυλετική καταγωγή, τη γυναικεία χειραφέτηση, την κληρονομικότητα, αλλά και τον αποκρυφισμό που την εποχή εκείνη ήταν στο ζενίθ του.

Τίτλος: Το αίμα του βαμπίρ (The Blood of the Vampire)
Συγγραφέας: Florence Marryat
Εκδόσεις: Εξάντας
Μεταφράστρια: Βάσια Τζανακάρη
Σελίδες: 396
Τιμή: 19-10%=17,10€
 
Είδος: Τρόμος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

526754214_.jpg.e4575af30de72ed8c645ca1175be2922.jpg

«Ως άσπλαχνη φονομηχανή, ήμουν παταγώδης αποτυχία».

Ένα δολοφονικό Ανδροειδές ανακαλύπτει τον εαυτό του σε μια γεμάτη ένταση περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που διερευνά τη φύση της αυτοσυνείδησης.

Σε ένα μέλλον που κυριαρχείται από τεράστιες επιχειρήσεις, οι πλανητικές εξερευνητικές αποστολές πρέπει να έχουν έγκριση και εφόδια από την Εταιρεία. Οι αποστολές συνοδεύονται από Ανδροειδή Ασφαλείας, τα οποία προμηθεύει επίσης η Εταιρεία. Όμως σε μια κοινωνία που το συμβόλαιο το κερδίζει ο μειοδότης, η ασφάλεια δεν είναι το κύριο μέλημα. Σε έναν μακρινό πλανήτη, μια ομάδα επιστημόνων, συνοδεύεται από το Ανδροειδές που τους έχει προμηθεύσει η Εταιρεία – ένα αυτεπίγνωτο Ανδροειδές Ασφαλείας, που έχει χακάρει τον καθοδηγητή συμπεριφοράς του και αυτοαποκαλείται (μόνο στις σκέψεις του) «Φονομπότ». Νιώθει απέχθεια για τους ανθρώπους και το μόνο που θέλει είναι να το αφήσουν ήσυχο για να καταλάβει τον εαυτό του. Όταν όμως μια κοντινή αποστολή στον ίδιο πλανήτη σταματάει να δίνει σημεία ζωής, οι επιστήμονες και το Φονομπότ πρέπει να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Τίτλος: Κόκκινος συναγερμός (All Systems Red)
Συγγραφέας: Martha Wells
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Μεταφραστής: Χριστόδουλος Λιθαρής
Σελίδες: 192
Τιμή: 12,90-10%=11,61€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2011618571_.jpg.50807f53057512dea3652750efd733e5.jpg

Σε έναν τόπο όπου οι σκιές αναπνέουν  και κακόβουλα πράγματα αλυχτούν μέσα στη νύχτα… 

Στο Ίνιστραντ ο κίνδυνος παραμονεύει στις σκιές, και τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Ένας από τους διασημότερους κόσμους φαντασίας ζωντανεύει μέσα από την μαγική πένα του μοναδικού Brandon Sanderson. 

Από τη μέρα που γεννήθηκε, η Τάκεντα ήταν ευλογημένη και καταραμένη.

Από μικρή, είχε την ευλογία να μπορεί να κάνει ένα ισχυρό ξόρκι, ένα τραγούδι, για να προστατεύει αυτήν και την οικογένειά της από τα κακόβουλα πλάσματα που κατοικούσαν στο δάσος. Αυτή η δύναμη όμως είναι και η κατάρα της, καθώς ζει τις μέρες της σε αιώνιο σκοτάδι. Μόλις ανατείλει ο ήλιος, χάνει την όραση της μέχρι να σκοτεινιάσει ξανά.

Ένα μοιραίο βράδυ, χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί, το Αποτροπαϊκό Άσμα της αποτυγχάνει…

Οι φήμες θέλουν τον άρχοντα της περιοχής να συνεργάζεται με Δαίμονες. Σύντομα όμως, η Τάκεντα θα συνειδητοποιήσει, ότι πολύ πιο σκοτεινές δυνάμεις εμπλέκονται στον θάνατο της οικογένειάς της και όλων των συγχωριανών της, και αυτό είναι η μόνο αρχή ενός μεγαλύτερου μυστηρίου.

Από τον συγγραφέα-θρύλο του φανταστικού, Brandon Sanderson, έρχεται μια ιστορία φαντασίας, μυστηρίου και γοτθικού τρόμου. Τα Παιδιά της Άγνωστης Αγγέλου είναι μια αυτόνομη νουβέλα που διαδραματίζεται στον διάσημο κόσμο φαντασίας του Magic the Gathering, και η πλοκή της είναι γεμάτη με όλα αυτά που θα περίμενε κανείς από τον Brandon Sanderson: καλογραμμένους χαρακτήρες, κινηματογραφική δράση, μεθοδική αποκάλυψη του μυστηρίου και φυσικά πρωτότυπο είδος μαγείας.

Τίτλος: Τα παιδιά της άγνωστης αγγέλου (Children of the Nameless)
Συγγραφέας: Brandon Sanderson
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Μεταφραστής: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σελίδες: 232
Τιμή: 14,90-10%=13,41€
 
Είδος: Φαντασία

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1976267043_.thumb.jpg.a43e7db441e23af8f19332570995d732.jpg

Βαθιά κάτω απ’ το Πανεπιστήμιο απλώνεται ένα μέρος σκοτεινό: ένα ρημαγμένο κουβάρι αρχαίων περασμάτων κι έρημων αιθουσών. Λίγοι γνωρίζουν γι’ αυτό. Μια κοπέλα έχει βρει καταφύγιο εκεί και ζει τις μέρες της στην καρδιά αυτού του λησμονημένου τόπου. Το όνομά της είναι Άουρι και τα μυστικά ορίζουν την ύπαρξή της.

Ανάλαφρη και συνάμα υποβλητικά ατμοσφαιρική, Η Μουσική της Σιωπής είναι μια ξεχωριστή περιπέτεια, που ανήκει αποκλειστικά στην Άουρι. Ο Patrick Rothfuss μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα έναν απ’ τους πιο γοητευτικούς και αινιγματικούς χαρακτήρες του Kingkiller Chronicle, της συναρπαστικής σειράς που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων έργων φαντασίας των τελευταίων ετών.

Τίτλος: Η μουσική της σιωπής (The Slow Regard of Silent Things)
Συγγραφείς: Patrick Rothfuss
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Εβίτα Λύκου
Σελίδες: 184
Τιμή: 12,50-10%=11,25€
 
Είδος: Φαντασία

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

853476520_.jpg.05149bedcc5a21363b13f298338d257f.jpg

Ο Γκέραλτ είναι Γητευτής, ένας προστάτης των αθώων και υπερασπιστής των αδυνάτων, που μέσα σε σκοτεινούς καιρούς μάχεται ενάντια στα τρομακτικότερα πλάσματα των μύθων και θρύλων. Τώρα, η αποστολή του είναι να προστατέψει την Κύρι, το παιδί της προφητείας, που θα αποκτήσει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο προς το καλό ή το κακό, αρκεί να καταφέρει να επιβιώσει.
Γι' αυτό ο Γκέραλτ θα την στείλει μακριά από το σπίτι των Γητευτών, ώστε να εκπαιδευτεί από την μάγισσα Γενέφερ.
Μέσα όμως στη Συντεχνία των Μάγων, τα πράγματα δεν θα είναι όλα τόσο εύκολα για εκείνη...
Ο Andrzej Sapkowski, βραβευμένος με το "World fantasy lifetime achievement award", ξεκίνησε με τη σειρά Witcher ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έγινε best seller και ενέπνευσε την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix καθώς και τα ομώνυμα video games.
Το 2020, το βιβλίο "Το Αίμα των Ξωτικών" ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο φαντασίας από το ελληνικό κοινό στα βραβεία Everly.

Τίτλος: Ο καιρός της περιφρόνησης (Czas pogardy/The Time of Contempt)
Συγγραφέας: Andrzej Sapkowski
Εκδόσεις: Seλίνι
Μεταφράστρια: edit όταν μάθω
Σελίδες: 416
Τιμή: 19,90-10%=17,91€
 
Είδος: Φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

540991895_MALL.jpg.cfa94bccbbe0252167697f23db2478ce.jpg

Κάθε πρωί με το άνοιγμα, οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν σπασμένα ράφια, θρυμματισμένα σερβίτσια και διαλυμένες ντουλάπες. Οι πωλήσεις κατρακυλούν, οι κάμερες ασφαλείας δεν καταγράφουν τίποτα και οι μάνατζερ βρίσκονται σε πανικό. Για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, τρεις εργαζόμενοι αναλαμβάνουν εθελοντικά μια νυχτερινή βάρδια. Μες στη μαύρη νύχτα, περιπολούν στους εκθεσιακούς χώρους, ερευνούν παράξενες μορφές και ήχους και συναντούν τον τρόμο που ξεπερνά κάθε φαντασία. Μια τεράστια δόση τρόμου στη συσκευασία που σας αξίζει!
Αγαπητέ αναγνώστη, κρατάς στα χέρια σου ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα τρόμου και παρωδίας που διαδραματίζεται στο υπερκατάστημα οικιακών ειδών Ορσκ. Το περιεχόμενο και η συγγραφή αυτού του βιβλίου δεν επιδοτήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από καμιά σχετική εταιρεία ή κατασκευαστή επίπλων. Το περιβάλλον και οι χαρακτήρες που περιγράφονται στην ιστορία είναι φανταστικά. Όλα τα εμπορικά προϊόντα και οι ονομασίες των επίπλων που παρουσιάζονται είναι παράγωγα της αχαλίνωτης φαντασίας του συγγραφέα.
Κάτι παράξενο συμβαίνει στο υπερκατάστημα επίπλων ΟΡΣΚ.

Τίτλος: Τρόμος στο Mall (Horrorstör)
Συγγραφέας: Grady Hendrix
Εκδόσεις: Οξύ
Μεταφραστής: Κώστας Γερογιάννης
Σελίδες: 248
Τιμή: 16,99-10%=15,29€
 
Είδος: Τρόμος

----------------------------------------------------------------------------------------------

223331308_.thumb.jpg.8fd8adc64835b0c7f726f6cb7b0946ca.jpg

Οι εννέα ιστορίες που μας προσφέρει στην Εκπνοή ο Ted Chiang, ίσως ο σπουδαιότερος εν ζωή συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, δεν εκτυλίσσονται σε κανέναν μακρινό γαλαξία, εκατοντάδες χρόνια από εδώ. Για την ακρίβεια ο κόσμος του ελάχιστα απέχει από τον δικό μας.
Με μια εκ πρώτης όψεως χαλαρή φιλοσοφική διάθεση και όχημα τεχνολογίες ένα δυο βήματα πιο εξελιγμένες από τη δική μας, ο πολυβραβευμένος Chiang εξερευνά σε εκπληκτικό βάθος οικεία ερωτήματα, που απασχολούν τον άνθρωπο εδώ και αιώνες: Μπορούμε άραγε να ταξιδέψουμε στον χρόνο; Έχει ο άνθρωπος πραγματικά ελεύθερη βούληση; Πώς επηρεάζει η μνήμη και η ανάμνηση αυτό που είμαστε; Ποια πλάσματα θεωρούνται έμβια; Ή ακόμη τι θα συνέβαινε αν ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε εναλλακτικές εκδοχές της ζωής μας;
Η ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ του Chiang αντιλαμβάνεται καλύτερα από οποιονδήποτε την επίδραση της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φύση και στοχάζεται πάνω σε αυτή με έναν τρόπο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Υπερβαίνοντας με ευκολία τα όρια ανάμεσα στα λογοτεχνικά είδη, η Εκπνοή προκαλεί, αμφισβητεί και εμπνέει, προσφέροντας παράλληλα μια γνήσια αναγνωστική απόλαυση.

Τίτλος: Εκπνοή (Exhalation)
Συγγραφέας: Ted Chiang
Εκδόσεις: Ίκαρος
Μεταφράστρια: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σελίδες: 456
Τιμή: 18,80-10%=16,92€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------------

1196916516_.thumb.jpg.bd80851cadc3a6db39812f0a10b0483d.jpg

Σε αυτήν την επετειακή έκδοση για τα είκοσι χρόνια της πλούσιας σε ύλη ιστοσελίδας των θαυμαστών του Stephen King Βιβλιοθήκη Λίλγια, θα βρείτε μια συναρπαστική ανθολογία διηγημάτων, ιδανική για κάθε οπαδό της λογοτεχνίας τρόμου.
Έχοντας στο δυναμικό του ένα ανατριχιαστικό διήγημα του Stephen King που δεν έχει συμπεριληφθεί σε καμία προηγούμενη συλλογή έργων του, το Λάμψη στο σκοτάδι είναι μια αλησμόνητη ανθολογία τρόμου με την υπογραφή μερικών από τους γνωστότερους και πιο ταλαντούχους συγγραφείς του είδους, όπως, μεταξύ άλλων, οι Κλάιβ Μπάρκερ, Γιον Αϊβίντε Λίντκβιστ και Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Τίτλος: Λάμψη στο σκοτάδι (Shining in the Dark)
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφράστρια: Έφη Τσιρώνη
Σελίδες: 280
Τιμή: 15,50-10%=13,95€
 
Είδος: Τρόμος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1716116984_.jpg.627e2af7716a588ffd0d8cb5ff512d02.jpg

«Μερικές φορές, τις νύχτες, τις αισθάνομαι τις εικόνες, σαν μυρμήγκια, να σέρνονται στο δέρμα μου. Τότε ξέρω ότι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν...»

Το γεγονός ότι ο Εικονογραφημένος Άνθρωπος εξακολουθεί να ανατυπώνεται αδιάλειπτα, από το 1951 που εκδόθηκε, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της καθολικής αποδοχής του έργου του Ρέυ Μπράντμπερυ. Είναι ένα θαυμάσιο, παρότι εν πολλοίς σκοτεινό, αμάλγαμα επιστημονικής φαντασίας, λογοτεχνίας του φανταστικού και λογοτεχνίας τρόμου.

Με το ευφυές πλαίσιο που ανοίγει και κλείνει το βιβλίο, ο Μπράντμπερυ συστήνεται ως ο ανώνυμος αφηγητής που συναντά τον Εικονογραφημένο Άνθρωπο –έναν περιπλανώμενο, που όλο του το σώμα είναι ένας ζωντανός καμβάς με εξωτικά τατουάζ. Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο, και διαρκώς πιο ενοχλητικό, είναι ότι οι ίδιες οι εικονογραφήσεις είναι κατά έναν μαγικό τρόπο ζωντανές. Αν ο Ελ Γκρέκο στις δόξες του είχε φιλοτεχνήσει μινιατούρες, όχι μεγαλύτερες από μέγεθος παλάμης, απείρως λεπτομερείς, με όλη την ωχροκίτρινη χρωματική παλέτα του, την επιμήκυνση των μορφών και την ανατομία του, ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το σώμα αυτού του ανθρώπου για την τέχνη του... Όμως, ο Εικονογραφημένος Άνθρωπος έχει προσπαθήσει να κατακάψει τις εικονογραφήσεις του. Έχει δοκιμάσει γυαλόχαρτο, οξύ κι ένα μαχαίρι. Διότι, όταν δύει ο ήλιος, οι εικόνες αστράφτουν σαν κάρβουνα, σαν διασκορπισμένα διαμάντια. Τρεμοπαίζουν και ζωντανεύουν. Oι φιγούρες ενεργοποιούν τις ιστορίες τους –φωνές υψώνονται, μικρές και απαλές, προλέγοντας το μέλλον.

Η καθεμία ιστορία προβάλλει και ξεδιπλώνει τη δική της αφήγηση, όπως στη «Σαβάνα» όπου κάποια απροσάρμοστα παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας πέρα από κάθε όριο. Η στο «Καλειδοσκόπιο», ένα συγκινητικό πορτραίτο ξεβρασμένων αστροναυτών που ετοιμάζονται να επανεισχωρήσουν απροστάτευτοι στην ατμόσφαιρά μας. Ή στην «Ώρα μηδέν», όπου εξωγήινοι εισβολείς έχουν ανακαλύψει τον πιο εύλογο σύμμαχό τους –τα ίδια μας τα παιδιά.

Παρότι γράφτηκαν τις δεκαετίες του 1940 και του 1950, αυτές οι κλασικές ιστορίες θα παραμένουν ανατριχιαστικά επίκαιρες ακόμα και σε πενήντα χρόνια από σήμερα.

Τίτλος: Ο Εικονογραφημένος Άνθρωπος (The Illustrated Man)
Συγγραφέας: Ray Bradbury
Εκδόσεις: Άγρα
Μεταφραστής: Βασίλης Δουβίτσας
Σελίδες: 448
Τιμή: 19,90-10%=17,91€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

521091762_.jpg.4826ba8cc3d3c8c1dc5f8a7df28b01e6.jpg

Ψηλά στις χιονισμένες Άλπεις, σε ένα αποκλεισμένο πανδοχείο, η μοίρα φέρνει μαζί κάποιους εντελώς ετερόκλητους χαρακτήρες. Είναι αυτοί που πρόκειται να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας: Ένας ευγενής Βυζαντινός μισθοφόρος… Μια κυνηγημένη γιατρός από τη Φλωρεντία… Ένας αγέραστος Ουαλός μάγος… Και ο Σφόρτσα, ο μυστηριώδης δούκας.

Οι τέσσερίς τους θα ξεκινήσουν μια περιπέτεια γεμάτη δολοπλοκίες με σκοπό να εξασφαλίσουν τον αγγλικό θρόνο στον Ριχάρδο, Δούκα του Γκλόστερ. Σε μια άλλη μεσαιωνική Ευρώπη που κυριαρχείται από την απειλή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, πρέπει να ακολουθήσουν έναν δρόμο γεμάτο δολοπλοκίες και απρόσμενες περιπέτειες, για να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.

Διαθέσιμο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, με μια νέα εισαγωγή από τον συγγραφέα Scott Lynch (Ευγενείς Μπάσταρδοι, εκδ. Anubis), Το Κάλεσμα του Δράκου είναι ένα αριστούργημα αιματηρών συγκρούσεων και μαγείας, το οποίο βραβεύτηκε το 1984 ως καλύτερο μυθιστόρημα στα World Fantasy Awards.

Τίτλος: Το κάλεσμα του δράκου (The Dragon Waiting)
Συγγραφέας: John M. Ford
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Παρασκευή Σαρμπάνη
Σελίδες: 520
Τιμή: 21,90-10%=19,71€
 
Είδος: Φαντασία

------------------------------------------------------------------------------------------------------

464345613_.jpg.ed80056173f417ad51a9827473c9d507.jpg

Οι καμινάδες της βιομηχανίας υψώνονται πάνω από την Άντουα και ο κόσμος κοχλάζει από νέες ευκαιρίες. Αλλά οι παλιές κακίες είναι ακόμη βαθιά ριζωμένες.

Στα αιματοβαμμένα σύνορα της Άνγκλαντ, ο Λίο νταν Μπροκ παλεύει να κερδίσει δόξα στο πεδίο της μάχης,ενάντια στους επιδρομείς του Στάουερ Σούρουπου. Ελπίζει σε βοήθεια από το Στέμμα. Αλλά ο γιος του βασιλιά Τζέζαλ, o άβουλος Πρίγκιπας Όρσο, είναι ένας άντρας που ειδικεύεται στις απογοητεύσεις.

Η Σαβίν νταν Γκλόκτα -κοσμική κυρία, επενδύτρια και κόρη του άντρα που όλη η Ένωση τρέμει- σχεδιάζει να
σκαρφαλώσει στην κορυφή των σκουπιδιών της κοινωνίας με κάθε κόστος. Αλλά οι φτωχογειτονιές βράζουν από μια
οργή που όλα τα χρήματα του κόσμου δεν μπορούν να ελέγξουν.

Η εποχή των μηχανών ανατέλλει, αλλά η εποχή της μαγείας αρνείται να πεθάνει. Με τη βοήθεια της τρελής χωριάτισσας Ίσερν-ι-Φάιλ, η Ρίκε παλεύει να ελέγξει την ευλογία, ή την κατάρα, του Μακρινού Βλέμματος. Προς το παρόν, ρίχνει φευγαλέες ματιές στο μέλλον. Όσο, όμως, το χέρι του Πρώτου των Μάγων κινεί τα νήματα, το μέλλον δε θα αλλάξει τόσο εύκολα…

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ: ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤO

Τίτλος: Μια στάλα μίσος(A Little Hatred)
Συγγραφέας: Joe Abercrombie
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Δήμητρα Αγγελάκη
Σελίδες: 672
Τιμή: 21,90-10%=19,71€
 
Είδος: Φαντασία

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2119261884_.jpg.51a20b61754a70f71d5d9d215d4e190e.jpg

Οι δώδεκα Κατευθύνσεις του Ανέμου (1975) είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων της μεγάλης αμερικανίδας συγγραφέως Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν. Τα διηγήματα της συλλογής καλύπτουν τα δέκα πρώτα χρόνια της συγγραφικής της δραστηριότητας και σκιαγραφούν την εξέλιξή της, αλλά και προαναγγέλλουν το ύφος της, τη θεματολογία και τους προβληματισμούς της.
Η συλλογή περιλαμβάνει δεκαεφτά διηγήματα σε χρονολογική σειρά, τα οποία συνοδεύονται το καθένα από μια μικρή εισαγωγή της συγγραφέως.
Εδώ ο αναγνώστης θα μάθει για τις απαρχές της Γαιοθάλασσας, του αγαπημένου φανταστικού κόσμου της Λε Γκεν, την πρώτη ιστορία του Χαϊνικού Κύκλου και προπομπού τού Ο κόσμος του Ρόκανον, καθώς και την πρώτη εμφάνιση του πλανήτη Γκέθεν ή Χειμώνα, όπου εκτυλίσσεται Το αριστερό Χέρι του Σκοταδιού.
Η συλλογή κλείνει με δύο από τα πιο διάσημα κείμενά της, τη φιλοσοφική παραβολή "Αυτοί που φεύγουν από την Όμελας" (βραβείο καλύτερου διηγήματος Χιούγκο, 1974) και "Τη μέρα πριν από την Επανάσταση" (βραβείο καλύτερου διηγήματος Νέμπιουλα, 1975), πρελούδιο του Ο Αναρχικός των δύο Κόσμων.

Τίτλος: Οι δώδεκα κατευθύνσεις του ανέμου (The Wind's Twelve Quarters)
Συγγραφέας: Ursula K. Le Guin
Εκδόσεις: Αίολος
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Σελίδες: 368
Τιμή: 16,90-10%=15,21€
 
Είδος: Φαντασία, Επιστημονική φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1241491862_MEXICANGOTHIC.jpg.9a4c7a4ed84a31a26beb66cb7d85d760.jpg

Προσπαθεί να με δηλητηριάσει.
Πρέπει να έρθεις να με βοηθήσεις, Νοεμί.
Πρέπει να έρθεις να με σώσεις!
Όταν η Νοεμί Ταμποάδα παίρνει ένα απελπισμένο γράμμα από τη νιόπαντρη ξαδέλφη της, η οποία την εκλιπαρεί να τη σώσει από έναν μυστηριώδη κίνδυνο, είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Οι σικ τουαλέτες της Νοεμί και το άψογο κραγιόν της ταιριάζουν περισσότερο σε κοκτέιλ πάρτι παρά σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ, φεύγει όμως αμέσως για το απομακρυσμένο αρχοντικό στην ύπαιθρο του Μεξικού.
Έξυπνη και ανυποχώρητη, η Νοεμί διαθέτει ακλόνητη βούληση, και δεν φοβάται τίποτα. Ούτε τον νέο, απειλητικό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό, σύζυγο της ξαδέλφης της, τον Βέρτζιλ Ντόιλ, ούτε τον πατέρα του, Χάουαρντ, τον υπέργηρο πατριάρχη που φαίνεται συνεπαρμένος από τη Νοεμί, ούτε καν το ίδιο το σπίτι, το οποίο αρχίζει να εισβάλλει στα όνειρά της με οράματα βουτηγμένα στο αίμα και την καταστροφή.
Μαγνητισμένη από τον τρομακτικό και, παρόλα αυτά, σαγηνευτικό κόσμο του παλιού αρχοντικού, η Νοεμί δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι της είναι αδύνατον ν' αφήσει αυτό το αινιγματικό σπίτι.

Τίτλος: Mexican Gothic (Mexican Gothic)
Συγγραφέας: Silvia Moreno-Garcia
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφράστρια: Έφη Τσιρώνη
Σελίδες: 408
Τιμή: 17,70-10%=15,93€
 
Είδος: Τρόμος

---------------------------------------------------------------------------------------------

271333067_.jpg.1573f6c914f0cd2c042aa1053caf38b5.jpg

Η Κάλα γνωρίζει πώς λειτουργεί το σύστημα. Όλοι το γνωρίζουν. Την ημέρα της πρώτης περιόδου σου, παρουσιάζεσαι στον σταθμό κλήρωσης για να μάθεις τι είδους γυναίκα θα γίνεις. Ο λευκός κλήρος υπαγορεύει οικογένεια και παιδιά, ο μπλε κλήρος καριέρα και ελευθερία. Έτσι απαλλάσσεσαι από το βάρος της επιλογής μια για πάντα: αφού πάρεις τον κλήρο, δεν υπάρχει επιστροφή. Όμως τι θα έκανες αν η ζωή που σου δόθηκε είναι η λάθος ζωή;
Όταν η Κάλα παίρνει τον μπλε κλήρο, αρχίζει να αμφισβητεί το πεπρωμένο της, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα πάντα και να φύγει κυνηγημένη. Η επιβίωσή της θα εξαρτηθεί από εκείνες τις ικανότητες που η κλήρωση της έμαθε να αμφισβητεί ότι διαθέτει, αλλά και από τις άλλες γυναίκες, τις οποίες το σύστημα έχει στρέψει εναντίον της.
Διερευνώντας επίμονα το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης, τον ρόλο των κοινωνικών προσδοκιών, αλλά και το ευαίσθητο θέμα της μητρότητας, Ο μπλε κλήρος συναρπάζει με την ωμή αναπαράσταση της επιθυμίας και καθηλώνει με τις αδιαμφισβήτητα γνώριμες πτυχές του.

Τίτλος: Ο μπλε κλήρος (Blue Ticket)
Συγγραφέας: Sophie MacKintosh
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφράστρια: Ιωάννα Ηλιάδη
Σελίδες: 328
Τιμή: 16,60-10%=14,94€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

---------------------------------------------------------------------------------------------

867760388_.jpg.546f911fbb28e41ca02e393653edcfa2.jpg

Πολύ πριν από τους Αγώνες πείνας και τον Άνθρωπο στο ψηλό κάστρο του Φίλιπ Ντικ ή τον X. Φ. Λάβκραφτ, αυτό το κλασικό παλπ μυθιστόρημα του 1919 εξερεύνησε μια εφιαλτική εναλλακτική πραγματικότητα και συνέβαλε στο να εδραιωθεί ως είδος η δυστοπική μυθοπλασία.
Φιλαδέλφεια 1918: Τρεις φίλοι -η θαρραλέα και γεμάτη αυτοπεποίθηση Βαϊόλα Τρένμορ, ο έξυπνος αλλά ντροπαλός Ρόμπερτ Ντρέιτον και ο ρωμαλέος και ευέξαπτος αδελφός της Βαϊόλα, ο Τέρι- ανακαλύπτουν μια μυστηριώδη σκόνη που τους μεταφέρει διακόσια χρόνια στο μέλλον.
Η Φιλαδέλφεια του 2118 δεν είναι πλέον μια πολύβοη μητρόπολη, αλλά μια πόλη σε πλήρη απομόνωση ως επακόλουθο μιας άγνωστης καταστροφής.
Οι πολίτες έχουν αριθμούς αντί για ονόματα και η κοινωνία είναι χωρισμένη σε μια πλούσια και ισχυρή μειοψηφία, από τη μια, και σε μια καταπιεσμένη κατώτερη τάξη από την άλλη.
Η ανώτατη εξουσία είναι στα χέρια μιας δράκας "Υπηρετών του Πεν" που διοργανώνουν αγώνες για να ορίσουν ποιος θα κυβερνά στο πλευρό του. Όταν η Βαϊόλα, ο Τέρι και ο Ρόμπερτ αναγκάζονται να λάβουν μέρος σ' αυτούς τους παράξενους και θανάσιμους αγώνες, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη τους την ευφυΐα για να δραπετεύσουν από τούτον τον αλλόκοτο κόσμο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Μια ευφάνταστη ιστορία με γρήγορο ρυθμό από τη γυναίκα που, κατά πολλούς, επινόησε το είδος της σκοτεινής φαντασίας (dark fantasy), Οι κεφαλές του Κέρβερου μνημονεύονται ως το πρώτο μυθιστόρημα στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν παράλληλοι κόσμοι σε μια αφήγηση επιστημονικής φαντασίας.

Τίτλος: Οι κεφαλές του Κέρβερου (Heads of Cerberus)
Συγγραφέας: Francis Stevens
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σελίδες: 296
Τιμή: 14,40-10%=12,96€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

628511041_.jpg.4b722391a9bb366d0820eba50df780db.jpg

"Ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη", είπε. "Και μέσα σ' αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ' άπειρον. Κάθε βιβλίο σου δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μιαν άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές... Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό, αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;"
Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει.
Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

Τίτλος: Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη (The Midnight Library)
Συγγραφέας: Matt Haig
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Άννα Παπασταύρου
Σελίδες: 384
Τιμή: 17,70-10%=15,93€
 
Είδος: Φαντασία

-------------------------------------------------------------------------------------------------

1795998368_.jpg.6ec3b25178c9dacae44737cab94bd7a2.jpg

ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "THE EXPANSE".

Η ανθρωπότητα έχει αποικίσει το ηλιακό σύστημα -τον Άρη, τη Σελήνη, τη Ζώνη Αστεροειδών και ακόμα παραπέρα- αλλά τα μακρινά αστέρια είναι ακόμη άπιαστα.

Ο Τζιμ Χόλντεν είναι ύπαρχος μιας φορτηγίδας που μαζεύει πάγο από τους δακτυλίους του Κρόνου και τον μεταφέρει στους σταθμούς ορυχείων της Ζώνης. Όμως, όταν με το πλήρωμά του πέφτουν πάνω σε ένα εγκαταλειμμένο πλοίο, το Σκόπουλαϊ, βρίσκουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα μυστικό για το οποίο κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει – να σκοτώσει σε μια κλίμακα αδιανόητη για τον Τζιμ και το πλήρωμά του. Το ηλιακό σύστημα βρίσκεται στο κατώφλι του πολέμου, εκτός αν οι ήρωες ανακαλύψουν ποιος εγκατέλειψε το πλοίο και γιατί.

Ο επιθεωρητής Μίλερ ψάχνει μια κοπέλα. Μια κοπέλα χαμένη σε ένα σύστημα με δισεκατομμύρια πληθυσμό. Οι γονείς της, όμως, έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για να τη βρουν. Όταν τα ίχνη της οδηγούν στο Σκόπουλαϊ και στον Χόλντεν, ο επιθεωρητής συνειδητοποιεί ότι αυτή η κοπέλα ίσως είναι το κλειδί για τα πάντα.

Ο Χόλντεν κι ο Μίλερ πρέπει να ενώσουν τις τελείες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γης, τους επαναστάτες των εξωτερικών πλανητών και τις μυστικοπαθείς εταιρείες – και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Αλλά στη Ζώνη οι κανόνες είναι διαφορετικοί κι ένα μικρό πλοίο μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του σύμπαντος.

Τίτλος: Ο Λεβιάθαν Ξυπνά (Leviathan Wakes)
Συγγραφέας: James S. A. Corey
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφραστής: Βασίλειος Αθανασόπουλος
Σελίδες: 696
Τιμή: 27,50-10%=24,75€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
48 κόσµοι συνδέονται µε τη Ροη, ένα δίκτυο που επιτρέπει ταξίδια µε ταχύτητες ταχύτερες του φωτός. Η Ροή είναι αιώνια, όµως δεν είναι στατική...
 
Η Τριλογία της Αλληλεξάρτησης Ι

LOCUS AWARD

New York Times Best Seller

 

Η Γη ξεχάστηκε. Μία νέα αυτοκρατορία αναδύεται.

Κανένας πολιτισµός δεν µπορεί να επιβιώσει µόνος του.

Το σύµπαν µας το κυβερνά η φυσική και ταξίδια ταχύτερα του φωτός δεν ήταν εφικτά – µέχρι την ανακάλυψη της Ροής, ενός εξω-διαστασιακού πεδίου στο οποίο µπορούµε να εισέλθουµε από ορισµένα σηµεία του χωροχρόνου και µας µεταφέρει σε άλλους κόσµους. Η ανθρωπότητα έφυγε µακριά από τη Γη, στο διάστηµα, και µε τον καιρό την ξέχασε καθώς δηµιούργησε µια καινούρια αυτοκρατορία, την Αλληλεξάρτηση, το ηθικό θεµέλιο της οποίας είναι ότι κανένας κόσµος δεν µπορεί να επιζήσει χωρίς τους άλλους.

Η Αλληλεξάρτηση είναι ένα ανάχωµα εναντίον του διαστρικού πολέµου και ένα σύστηµα ελέγχου για τους άρχοντες της αυτοκρατορίας. Η Ροή είναι αιώνια, όµως δεν είναι στατική. Όπως ένα ποτάµι αλλάζει πορεία, έτσι αλλάζει και η Ροή, αποκόπτοντας κόσµους από την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Τρία άτοµα στην Αυτοκρατορία –ένας επιστήµονας, µια πλοίαρχος αστρόπλοιου και η Αυτοκράτειρα της Αλληλεξάρτησης– αρχίζουν έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να ανακαλύψουν αν µπορεί να περισωθεί κάτι από µια διαστρική αυτοκρατορία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

 

Οι λάτρεις του Game of Thrones και του Dune θα απολαύσουν                                

αυτήν την βάναυση, άθλια και λαµπρή πολιτική περιπέτεια.

Booklist

Ο Scalzi έχει δηµιουργήσει ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα, τόσο καλά εναρµονισµένο µε τη ροή της πολιτικής που οι συγκρίσεις είναι εφικτές σχεδόν οποιαδήποτε στιγµή.

Entertainment Weekly 

 

Τριλογία της Αλληλεξάρτησης xτίζει έναν συναρ­παστικό νέο διαστρικό πολιτισµό για να τον καταστρέψει. Αναµειγνύοντας την επι­στήµη, την ιστορία και την πολιτική µε έντονη δράση και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ο Scalzi προσκαλεί τους αναγνώστες να γίνουν µάρ­τυρες στην πτώση µιας Αυτοκρατορίας, ίσως ακόµη και ενός ολόκληρου πολιτισµού.

 

ΕίδοςΕπιστημονική φαντασία

 
Edited by Davman
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

155248396_.jpg.d7f179622043e30f0e91c6ca2a574bea.jpg

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,
ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Ποιος φταίει για το μίσος που προκάλεσε το μίσος;

Αμερική 1915. H ταινία «Η Γέννηση ενός Έθνους» -στην πραγματικότητα, ένα σκοτεινό ξόρκι-  απλώνεται στη χώρα, διογκώνοντας τις τάξεις των Κου Κλουξ Κλαν, αντλώντας τις πιο σκοτεινές σκέψεις και επιθυμίες από την καρδιά της Αμερικής. Οι Κλαν, σκορπώντας φόβο και βία στους αδύναμους, σχεδιάζουν να φέρουν την Κόλαση στη Γη. Αλλά ακόμη και με την βοήθεια Δαιμόνων και Μάγων, τα σχέδια τους μπορεί να ανατραπούν.

Στον δρόμο τους στέκεται η Μαρύζ Μπουντρώ μαζί με τις συναγωνίστριές της, μια αθυρόστομη ελεύθερη σκοπεύτρια και έναν θηλυκό Διάολο του Χάρλεμ. Οπλισμένες με λεπίδες, σφαίρες και θάρρος, στέλνουν τους θηρευτές τους -Δαίμονες της Κλαν- πίσω στην Κόλαση.

Η Μαρύζ θα πρέπει να ταξιδέψει ανάμεσα σε κόσμους, να αντιμετωπίσει εφιάλτες που έχουν πάρει σάρκα και οστά, καθώς και τους δικούς της δαίμονες. Θα προλάβει να σταματήσει τους Κλαν και να σώσει τον κόσμο από το μίσος που τον καταβροχθίζει;

Μια ξέφρενη βόλτα στην εφιαλτική ιστορία της Αμερικής, μέσα από την πένα του πολυβραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού ιστορικού P. Djèlí Clark. Συναρπαστική και προκλητική, η «Κραυγή σε Κύκλο» είναι μια σκοτεινή ιστορική νουβέλα φαντασίας, που δίνει μια υπερφυσική πινελιά τρόμου στην Κου Κλουξ Κλαν, και στην τερατώδη φύση του ρατσισμού.

Τίτλος: Κραυγή σε κύκλο (Ring Shout)
Συγγραφέας: P. Djèlí Clark
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Μεταφραστής: Ηλίας Χουντάλας
Σελίδες: 208
Τιμή: 14,90-10%=13,41€
 
Είδος: Τρόμος

--------------------------------------------------------------------------------------------------

1995568734_.thumb.jpg.50152d2b704f412fc6f67fb3b2423408.jpg

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ
Το μόνο που θέλει ο Τζέιμι Κόνκλιν είναι μια συνηθισμένη παιδική ηλικία. Όμως ο Τζέιμι δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Γεννημένος με μια αφύσικη ικανότητα, την οποία η μητέρα του τον πιέζει να κρατήσει κρυφή, μπορεί να βλέπει ό,τι δεν μπορούν να δουν οι άλλοι και να μαθαίνει πράγματα που δεν μπορούν να μάθουν οι άλλοι. Όταν μια ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης τον εμπλέκει στην καταδίωξη ενός δολοφόνου, ο Τζέιμι ανακαλύπτει ότι το τίμημα για την ξεχωριστή αυτή ικανότητά του είναι μεγαλύτερο απ' όσο φανταζόταν.
Μια τρομακτική και συγκινητική ιστορία της χαμένης αθωότητας και των δοκιμασιών που ελέγχουν την ικανότητά μας να διακρίνουμε το καλό από το κακό, το Αργότερα είναι μια δυνατή, επίμονη και αλησμόνητη διερεύνηση της ψυχικής δύναμης που πρέπει να διαθέτει κανείς για να αντισταθεί στο κακό, σε όλες του τις μορφές.

Τίτλος: Αργότερα (Later)
Συγγραφέας: Stephen King
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφράστρια: Παλμύρα Ισμυρίδου
Σελίδες: 288
Τιμή: 15,50-10%=13,95€
 
Είδος: Τρόμος

--------------------------------------------------------------------------------------------------

1613975_.thumb.jpg.33bdcff0c7adb67c6a550ed6df7e4e62.jpg

Σε μια μικρή ειδυλλιακή πόλη της Καλιφόρνιας, όπου η ζωή κυλάει ανέφελα και ήρεμα, εκείνη την Άνοιξη κάτι περίεργο συμβαίνει. Ένας δρομέας πέφτει φαρδύς πλατύς στο πεζοδρόμιο, ένας δασοφύλακας βρίσκεται κουλουριασμένος με υποθερμία σε ένα απόμερο μονοπάτι του δάσους... Κάποιοι έφηβοι του κολλεγίου πέφτουν σε ύπνο βαθύ και βλέπουν όνειρα...
Όνειρα που κουβαλούν μέσα τους έναν περίεργο θανατηφόρο ιό...
Πανδημία.
Ολόκληρη η πόλη μπαίνει σε καραντίνα... Όσοι προσπαθούν να φύγουν από την καταραμένη πόλη, εμποδίζονται από την αστυνομία που οπλισμένη και απειλητική κλείνει όλες τις εξόδους διαφυγής... Δεν πρέπει να δραπετεύσει κανείς, γιατί ο θανατηφόρος ιός θα μολύνει ολόκληρη τη χώρα.
Και τώρα τί;
Οι απομονωμένοι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και πανικό, περιμένοντας το αναπόφευκτο, βλέποντας τους δικούς τους να βυθίζονται σε έναν ύπνο-θάνατο...
Ένα ονειρικό, μυστηριώδες θρίλερ, γραμμένο από την επιδέξια πένα της Κάρεν Τόμσον Γουόκερ, μεταφρασμένο σε περισσότερες από 27 γλώσσες.

Τίτλος: Οι ονειρευτές (The Dreamers)
Συγγραφέας: Karen Thompson Walker
Εκδόσεις: Ωκεανός
Μεταφραστής: Γιάννης Σπανδωνής
Σελίδες: 384
Τιμή: 13,90-10%=12,51€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

--------------------------------------------------------------------------------------------------

300343326_.thumb.jpg.a27aed4181755fcbc50683cc6da43961.jpg

Σε μια ανθρωπότητα που απέχει ελάχιστα απ' την καταστροφή, η μαγεία και η επιστήμη είναι αυτές που θα παίξουν τον καθοριστικότερο ρόλο. Δύο έφηβοι, η Πατρίσια με τις μαγικές της ικανότητες και ο Λόρενς με την έφεσή του στην τεχνολογία, συνδέονται με μια δυνατή φιλία όσο κι αν περιφρονούνται από τους συμμαθητές τους λόγω των παράδοξων χαρακτηριστικών τους. Στην ενήλικη πλέον ζωή τους, η Πατρίσια είναι μέλος μιας ακαδημίας μαγισσών και παράλληλα θεραπεύει ψυχικά και σωματικά τους ανθρώπους με την -ακόρεστη πολλές φορές- χρήση των δυνάμεών της. Ο Λόρενς δουλεύει εντατικά σ' ένα εργαστήριο για την κατασκευή μιας μηχανής διαγαλαξιακών ταξιδιών, προκειμένου να σώσει τους ανθρώπους από την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη. Οι δύο παιδικοί φίλοι ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, αλλά με το πέρασμα των χρόνων η σχέση τους θα δοκιμαστεί σε όλα τα πιθανά και απίθανα πεδία.
Είναι άραγε αρκετή η μαγική ένωση της φαντασίας με την πραγματικότητα για μια ολόκληρη κοινωνία κι έναν ολόκληρο κόσμο που κλυδωνίζονται βαδίζοντας προς τον όλεθρο;

Τίτλος: Τα πουλιά που ήθελαν να τραγουδούν (All the Birds in the Sky)
Συγγραφέας: Charlie-Jane Anders
Εκδόσεις: Φουρφούρι
Μεταφράστρια: Πόλυ Μοσχοπούλου
Σελίδες: 496
Τιμή: 15,90-10%=14,31€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

155248396_.jpg.d7f179622043e30f0e91c6ca2a574bea.jpg

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,
ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Ποιος φταίει για το μίσος που προκάλεσε το μίσος;

Αμερική 1915. H ταινία «Η Γέννηση ενός Έθνους» -στην πραγματικότητα, ένα σκοτεινό ξόρκι-  απλώνεται στη χώρα, διογκώνοντας τις τάξεις των Κου Κλουξ Κλαν, αντλώντας τις πιο σκοτεινές σκέψεις και επιθυμίες από την καρδιά της Αμερικής. Οι Κλαν, σκορπώντας φόβο και βία στους αδύναμους, σχεδιάζουν να φέρουν την Κόλαση στη Γη. Αλλά ακόμη και με την βοήθεια Δαιμόνων και Μάγων, τα σχέδια τους μπορεί να ανατραπούν.

Στον δρόμο τους στέκεται η Μαρύζ Μπουντρώ μαζί με τις συναγωνίστριές της, μια αθυρόστομη ελεύθερη σκοπεύτρια και έναν θηλυκό Διάολο του Χάρλεμ. Οπλισμένες με λεπίδες, σφαίρες και θάρρος, στέλνουν τους θηρευτές τους -Δαίμονες της Κλαν- πίσω στην Κόλαση.

Η Μαρύζ θα πρέπει να ταξιδέψει ανάμεσα σε κόσμους, να αντιμετωπίσει εφιάλτες που έχουν πάρει σάρκα και οστά, καθώς και τους δικούς της δαίμονες. Θα προλάβει να σταματήσει τους Κλαν και να σώσει τον κόσμο από το μίσος που τον καταβροχθίζει;

Μια ξέφρενη βόλτα στην εφιαλτική ιστορία της Αμερικής, μέσα από την πένα του πολυβραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού ιστορικού P. Djèlí Clark. Συναρπαστική και προκλητική, η «Κραυγή σε Κύκλο» είναι μια σκοτεινή ιστορική νουβέλα φαντασίας, που δίνει μια υπερφυσική πινελιά τρόμου στην Κου Κλουξ Κλαν, και στην τερατώδη φύση του ρατσισμού.

Τίτλος: Κραυγή σε κύκλο (Ring Shout)
Συγγραφέας: P. Djèlí Clark
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Μεταφραστής: Ηλίας Χουντάλας
Σελίδες: 208
Τιμή: 14,90-10%=13,41€
 
Είδος: Τρόμος

Αυτό είναι πάρα πολύ καλό (όπως όλα του P. Djèlí Clark), αξίζει 100% τον κόπο και μακάρι να δούμε και άλλα έργα του στα ελληνικά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..