Jump to content

Απορίες για εκδοτικούς οίκους με θέμα τη μυθοπλασία του φανταστικού


PrinceOfnoOne
 Share

Recommended Posts

Προς οποιονδήποτε που ενδιαφέρεται να μου δώσει κάποιες πληροφορίες και συμβουλές.

 

Έχω γράψει ένα βιβλίο το οποίο κατατάσσεται στη μυθοπλασία του φανταστικού. Ένας φανταστικός κόσμος, ξωτικά νεράιδες, μάχες, μάγοι, μυθικά πλάσματα και φυσικά, μια απειλή η οποία είναι έτοιμη να καταστρέφει όλα αυτά. Επειδή η δουλειά μου είναι σε τυπογραφείο και κυρίως σε ψηφιακές εκτυπώσεις έχω δέσει κάποια δείγματα σε τελική μορφή βιβλίου μαζί με εξώφυλλα και εικονογραφήσεις και έχει ήδη επιμεληθεί ηλεκτρονικά καθώς και έχει σελιδοποιηθεί.

Το θέμα μου είναι ότι το μοναδικό το οποίο ξέρω να κάνω είναι να γράφω και να ζωγραφίζω. Να φτιάχνω ολόκληρο κόσμο με illustrations πίσω από τις ιστορίες μου και να δίνω βάθος σε αυτές. Αυτό το οποίο είμαι εντελώς άσχετος είναι να επικοινωνώ και να ρωτάω εκδοτικούς οίκους για αυτό.

 

Η απορία μου, και ο λόγος ο οποίος δημιούργησα αυτό το topic είναι, ποιοι εκδοτικοί οίκοι υπάρχουν και σε ποιους αξίζει να στείλω; Λογικά δεν αξίζει να στείλω το βιβλίο μου σε κάποιον εκδοτικό οίκο ο οποίος δεν ασχολείται με το φανταστικό. Ή μήπως όχι; Σε αυτό το σημείο αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζομαι όση βοήθεια και συμβουλές γίνεται όσο ποτέ. 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@PrinceOfnoOne Καλωσήρθες στο forum.

Παραπάνω ανέφερες ότι η δουλειά σου είναι στο τυπογραφείο ήδη, αυτοέκδοση έκανες; Είναι λίγο μπερδεμένο έτσι όπως το διαβάζω.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά εννοεί ότι δουλεύει σε τυπογραφείο. Σίγουρα πλεονέκτημα αν αποφασίσει να κάνει κάτι μόνος του.

Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά μου είναι όντος σε τυπογραφείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πολλά πέρα από ότι μπόρεσα να βγάλω 6 δείγματα με σκοπό να τα μοιράσω μελλοντικά σε εκδοτικές. Ξέρω την διαδικασία της δημιουργίας και του μοντάζ. Έκανα το δέσιμο και το τελικό κόψιμο στο βιβλίο. Οι γνώσεις μου όμως είναι εως εκεί. Δυστυχώς οι εκδοτικές της εταιρίας που δουλεύω είναι θρησκευτικού περιεχομένου οπότε γνωρίζουν πραγματικά ελάχιστες πληροφορίες.

Όσο για την αυτοέκδοση δουλεύω πολλά χρόνια και έχουν περάσει πολλά βιβλία από τα χέρια μου για να ξέρω ότι στην περίπτωση μου δεν αξίζει. Το βιβλίο έχει γύρο στις 489 σελίδες με 788,080 χαρακτήρες χωρίς κενά. Δηλαδή είναι μεγάλο. Πέρα από αυτό, αυτή την στιγμή αδυνατώ να στηρίξω οικονομικά το δημιούργημα μου.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα, δεν είναι λίγο το να γράφεις και να σχεδιάζεις, όπως αναφέρεις. Είναι πολύ δυνατό combo που ελάχιστοι το έχουν. Κάτι ακόμη να καταλάβω πριν κάνω προτάσεις: αυτό που έγραψες είναι παραμύθι ή εικονογραφημένο μυθιστόρημα; Μπορείς να μας δείξεις μία - δύο σελίδες; 

Link to comment
Share on other sites

Θρησκευτικές εκδόσεις; Αν βγάζουν λειτουργικά βιβλία θα έχεις πείρα σε δύσκολα φορμάτ, δίστηλα κλπ. Είναι αβαντάζ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι εικονογραφημένο μυθιστόρημα. Το κακό όταν γράφεις και σχεδιάζεις είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά δίνεις περισσότερη σημασία στη γραφή και απλά θέλεις να τελειώνεις με τις εικονογραφήσεις. Ναι έχει δύσκολα φορμάτ και γνωρίζω από δίστηλα αλλά ευτυχώς δεν είναι ο τομέας μου. Εκεί χρειάζεσαι τόνους εμπειρίας σε ότι έχει να κάνει θρησκευτική γραφή και διόρθωση.

 

Αυτό είναι ένα preview από το βιβλίο μου. Ελπίζω να βοηθήσει. Υπάρχουν γύρο στις 30 εικονογραφήσεις σε 576 σελίδες

α.jpg

2.jpg

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο χάρτης είναι στα Αγγλικά αλλά το βιβλίο στα Ελληνικά;

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιο λόγο ο τίτλος όπως και οι ονομασίες στον χάρτη μου έβγαιναν καλύτερα στα αγγλικά. Λειτουργούσε καλύτερα η φαντασία μου. Το βιβλίο από την άλλη, είναι όλο γραμμένο στα Ελληνικά.

Link to comment
Share on other sites

Το εσωτερικό φαίνεται ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και είναι κάτι που θα ήθελα να το διαβάσω. Το εξώφυλλο πιστεύω θέλει βελτίωση.

Σχετικά με εκδοτικούς τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις όλους τους γνωστούς (όπως Ψυχογιος, Λιβάνης, πατάκης κλπ), καθώς και πιο νέους εκδοτικούς, όπως Υδροπλάνο (εκεί έχω εκδοθεί εγώ), 24 γράμματα, καθώς επίσης και εκδοτικούς κομικ, μιας και είναι illustrated (όπως comicshop κλπ). 

Θα ξεκινούσα με τους μεγαλύτερους (μιας και παίρνει έως έξι μηνες να απαντήσουν) και καθώς θα λάμβανα απορρίψεις, θα πήγαινα στους μικρότερους. Εγώ δεν ακολούθησα την συμβουλή μου πάντως διότι ήμουν ανυπόμονος. 

Αν καταφέρεις και το εκδώσεις, θα ήθελα να το διαβάσω, οπότε μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις.

Την δική μου εκδοτική διαδικασία μπορείς να την δεις εδώ (Ίσως να σε βοηθησει, διότι είναι illustrated novel οπως το δικό μου)

Επίσης ρίξε μια ματιά στις συνοδευτικές επιστολές εδώ

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως να ξανατονίσω πως επειδή είναι illustrated το βιβλίο σου και δεν υπάρχουν πολλά, αν το κείμενο είναι καλό, θα βρεις εύκολα εκδοτικό. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου φίλε μου!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..