Jump to content

CW101-1 - Creative Writing Fundamentals Part II


Ιρμάντα
 Share

Recommended Posts

 

owldeco.jpg.1ab0c1375100d820236e0cd68b09077b.jpgΦίλες και φίλοι,

Το καινούριο μάθημα δημιουργικής γραφής του SFF.gr είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα μας. Το μάθημα CW101-1 - Creative Writing Fundamentals Part II έχει διάρκεια πέντε εβδομάδες (+1 με έξτρα υλικό) και απευθύνεται σε επίδοξους συγγραφείς εντός και εκτός της κοινότητάς μας. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη παρακολούθηση του CW100-2-Creative Writing Fundamentals Part I, αν και συνιστάται.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την περιήγησή σας στην πλατφόρμα μας. Μπορείτε να εγγραφείτε κάνοντας λογαριασμό ή μέσω Facebook. Ακολουθεί πρόγραμμα με την αναλυτική ύλη του μαθήματος.

 

 CW101-1 - Creative Writing Fundamentals Part II

Εβδομάδα Πρώτη. Λεπτομερής ανάλυση του Αριστοτελικού Μοντέλου. Η τραγωδία ως κλειστό σύστημα. Μέρη της τραγωδίας, αμαρτία, ήθος, διάνοια.

Εβδομάδα Δεύτερη. Σπάζοντας το Αριστοτελικό Μοντέλο. Ντανταϊσμός και σουρεαλισμός. Τι δρόμοι ανοίγουν για τη λογοτεχνία όταν στρεφόμαστε στο απωθημένο και στο ασυνείδητο αντί για τα ξόρκια και τα αστέρια. Τι συμβαίνει όταν απουσιάζει η λύση και η κάθαρση.

Εβδομάδα Τρίτη. Η λειτουργία του διαλόγου ως φορέας σύγκρουσης. Πώς (και γιατί) μπορεί να απουσιάζουν πλήρως οι διάλογοι από ένα αφήγημα. Πώς μπορεί να αποδοθεί φωνή εκ νέου σε ένα κείμενο χωρίς διαλόγους. 

Εβδομάδα Τέταρτη. Πώς διαμορφώνεται και πώς λειτουργεί ένας ήρωας σε κάθε ένα από τα βασικά είδη πλοκής (τραγωδία, κωμωδία, αναζήτηση/αποστολή, ιστορία τύπου Σταχτοπούτας, ιστορία μύησης και ενηλικίωσης, ένας ξένος έρχεται στην πόλη, ιστορία μυστηρίου/ αστυνομική ιστορία, σύγχρονος ρεαλισμός).

Εβδομάδα Πέμπτη. Κοσμοπλασία. Πώς η γεωγραφία, οι ιδιαίτερες συνθήκες του σύμπαντός μας μπορούν να επηρεάσουν την πλοκή μας. Πώς κατασκευάζεται ο κόσμος ανάλογα με το σκοπό του συγγραφέα και τι πρέπει να προσέχουμε. Πώς η μελέτη του εσωτερισμού μπορεί να βοηθήσει στη γένεση των μαγικών και θρησκευτικών συστημάτων των κόσμων μας.

Εβδομάδα Έκτη. Συμπληρωματικό υλικό και επαναληπτικό τεστ.

 

Edited by Ιρμάντα
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Ιρμάντα pinned this topic
  • Ιρμάντα unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..