Jump to content

Γκρέιντι Χέντριξ (Grady Hendrix)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

771912603_GRADYHENDRIX.jpg.4129f6b6d63f5c195481a60d5824ca10.jpg

Ο Γκρέιντι Χέντριξ είναι Αμερικάνος συγγραφέας, γεννημένος στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Γράφει βιβλία, άρθρα και κριτικές για τον Τύπο, καθώς επίσης και σενάρια ταινιών. Είναι κυρίως γνωστός για τα βιβλία Horrorstör (2014), My Best Friend's Exorcism (2016), We Sold Our Souls (2018) και The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires (2020) -τα οποία είχαν υποψηφιότητες για διάφορα βραβεία-, ενώ το εξαιρετικά ενδιαφέρον non-fiction βιβλίο του με τον τίτλο Paperbacks from Hell (2017), κέρδισε το σχετικό βραβείο Bram Stoker. Γενικά είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων και σημαντικός συγγραφέας στον χώρο του τρόμου, που έχει προσφέρει κάποια πολύ ιδιαίτερα βιβλία στο αγαπημένο αυτό είδος.

Βιβλία του συγγραφέα:

(2011). Satan Loves You
(2012). Occupy Space
(2014). Horrorstör
(2016). My Best Friend's Exorcism
(2017). Paperbacks from Hell: The Twisted History of ’70s and ’80s Horror Fiction
(2018). We Sold Our Souls
(2020). The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires
(2021). The Final Girl Support Group

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

Η σελίδα του συγγραφέα στο Goodreads, εδώ.

Βιβλία του συγγραφέα στα ελληνικά:

*Horrorstör - Τρόμος στο Mall (Οξύ, 2021)
1468137387_MALL.jpg.643229e641ce4a9e630210abb34a0bae.jpg

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

839231904_MALL.jpg.672bd4053e7f842a1b0ebee66275f061.jpg

Τρόμος στο Mall (Horrorstör, 2014)

Σαν μανιακός βιβλιοφάγος που είμαι, έχω λίστες ξενόγλωσσων βιβλίων κάθε είδους, που ελπίζω κάποια στιγμή να τα δούμε στα ελληνικά. Στη σχετική λίστα με τα βιβλία τρόμου, έχω όλα τα έργα του συγγραφέα, μιας και όλα τους μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον. Δεν μπορώ παρά να δηλώσω τη χαρά μου και να δώσω συγχαρητήρια στις εκδόσεις Οξύ, που επιτέλους τόλμησαν να φέρουν στην Ελλάδα ένα βιβλίο του, ελπίζοντας απλώς να είναι η αρχή και να δούμε και άλλα βιβλία του συγγραφέα στα ελληνικά.

Λοιπόν, το "Τρόμος στο Mall" ήταν ένα εξαιρετικά ψυχαγωγικό και ενδιαφέρον μυθιστόρημα τρόμου, το οποίο αρχίζει αρκετά χαλαρά και με όρεξη για πλακίτσα, με μια διάχυτη σατιρική διάθεση απέναντι στον καταναλωτισμό της εποχής μας και την τρόπον τινά σύγχρονη δουλειά των μεγάλων πολυεθνικών, μετά όμως άρχισε να σοβαρεύει το πράγμα και να γίνεται πιο τρομακτικό, πιο σκοτεινό, αν και χωρίς να φτάνει σε επίπεδα τρόμου και ανατριχίλας κλασικά βιβλία του είδους. Πριν το πιάσω στα χέρια μου πίστευα ότι θα ήταν μια καραμπινάτη παρωδία των βιβλίων τρόμου με στοιχειωμένα κτίρια, όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι τελικά, αν και βέβαια σαφώς και περιέχει στοιχεία παρωδίας.

Ναι, το βιβλίο δεν είναι για όλα τα γούστα, θα έλεγα ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και ότι πρέπει κανείς να το πάρει χαλαρά και όχι τόσο σοβαρά, ώστε να περάσει ευχάριστα και ψυχαγωγικά την ώρα του. Προσωπικά το απόλαυσα σε πολύ μεγάλο βαθμό, έστω κι αν δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας. Οι χαρακτήρες έχουν τα θεματάκια τους, μιας και θα έλεγα ότι είναι μονοδιάστατοι και αρχετυπικοί, πάντως κάνουν τη δουλειά τους. Και επίσης η γραφή δεν είναι κάτι το φοβερό και το τρομερό, όμως έχει γλαφυρές περιγραφές που σε μεταφέρουν άνετα στο δαιδαλώδες κτίριο του wannabe IKEA υπερκαταστήματος οικιακών ειδών Ορσκ, όπου συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Γενικά πέρασα τέλεια την ώρα μου!

8/10

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Γκρέιντι Χέντριξ (Grady Hendrix)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..