Jump to content

ο Διάβολος στο κρεβάτι μου


Recommended Posts

Nakraal

Όνομα Συγγραφέα: Γιώργος Χριστοδούλου
Είδος: Παρωδία τρόμου
Βία; (Ναι)
Σεξ; (Όχι)
Αριθμός Λέξεων: 6665
Αυτοτελής; (Ναι)
Σχόλια: Για το SummerWriMo 2021
Αρχείο:

ο Διάβολος στο Κρεβάτι μου.pdf ο Διάβολος στο Κρεβάτι μου.odt

Link to post
Share on other sites
Zithon

Απο τη μια μου αρεσε, απο την αλλη με τρομαξε το γεγονος οτι θα μπορουσε καλλιστα να περιγραφει τις σκεψεις και τις παραστασεις που δημιουργει το μυαλο ενος σχιζοφρενη.... Παντως, ειναι καλογραμμενο 😊

Edited by Zithon
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Nick V.

Δεν ξέρω αν χαλάμε τα διαδικαστικά του SummerWriMo, αλλά, μιας και το διάβασα, είπα να αφήσω κι εγώ ένα σχόλιο.

Spoiler

Να πω ότι από το σημείο που έβαλε ν' ακούσει Μαζωνάκη και Μητροπάνο, ήμουν ξεκάθαρα με την Δέσποινα. :girl_devil:
Επί της ουσίας, τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να το πω παρωδία. Όχι συνολικά, τουλάχιστον. Το τέλος σοβαρεύει αρκετά για μένα και νομίζω ότι την πάει λίγο άλλου την ιστορία. Ίσως θα έπρεπε να χειριστείς λίγο διαφορετικά το 11, αν σε ενδιέφερε όντως, δηλαδή, να βγάλεις παρωδία (αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα περίμενα στο τέλος να μείνω με ένα χαμόγελο. Σίγουρα χαμογέλασα κατά τόπους, άλλα όχι στο τέλος).

 

Edited by Nick V.
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Δεν χάλασες τα διαδικαστικά, το SummerWriMo δεν είναι διαγωνισμός, απλά γράφουμε παρέα.

 

Στα της ιστορίας. Ωραία ιστορία αλλά ήθελε λίγο ακόμα στην αρχή. Όπως το γράφεις με αυτό που είδε δεν έπρεπε να πειστεί ότι είχε δει το διάβολο. το πιο λογικό ήταν να πει: Όχι, ρε, πάλι παράφαγα παρά να θεωρήσει ότι κοιμάται με το διάβολο. Αν ήταν πολύ θρησκευόμενος και ίσως επιρρεπής στις προλήψεις να ήταν πιο καλά, αυτό έπρεπε να μας δώσεις λίγο περισσότερο στην αρχή.

Είναι λάθος και η αντιμετώπιση του ενός δαίμονα, παρότι ο εωσφόρος είναι μοναδικός και αυτόν αποκαλούμε διάβολο στην καθομιλουμένη, έχουμε ένα ολόκληρο τάγμα που εξέπεσε αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Nakraal

Αφού δεν υπάρχουν διαδικαστικά, θα απαντήσω και εγώ. Για αρχή ευχαριστώ για την ανάγνωση και την κριτική.

Zithon, αυτός ήταν ένας από τους στόχους. Μια ιστορία από την οπτική του "κακού" ή όπως έγραψες του "σχιζοφρενή"

Nick V, καταλαβαίνω πως το εννοείς, αλλά το φινάλε έτσι το είχα στο μυαλό - πως ο αντιήρωας θα κατρακυλίσει στον φόνο και θα αρχίσει να σκέφτεται να σκοτώσει και την κόρη του. Το βάφτισα παρωδία τρόμου ενώ ίσως δεν είναι πάντως. Duly noted.

William, ναι το ξέρω, ήθελε άλλο ένα παραφυσικό γεγονόνος (τουλάχιστον) για να δικαιολογήται να πιστέψει πως η γυναίκα του είναι ο διάβολος, αλλά ο τύπος είναι όντως ένας "ψυχοπαθής σε αδράνεια". Σκέφτηκα πως με άλλο ένα σκηνικό θα κάνω και τον αναγνώστη να το πιστεύει (και μετά πως δικαιολογώ και τα δύο γεγονότα σαν φαντασιοπληξία;).

Έχεις δίκιο ίσως έπρεπε να τον κάνω πιο πολύ παιδί της θεούσας μαμάς.

Τελευταίο σημείο με πολλούς δαίμονες και ένα διάβολο δεν το έπιασα.

Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Όχι απαραίτητα πιο παιδί της μαμάς, μπορεί η γυναίκα του να είχε αλλάξει συμπεριφορά τελευταία, να είχε γίνει πιο περίεργη, ή πιο στυγνή ή πιο πρόστυχη ή λάγνα, κάτι από όσα στοιχειοθετούν μια διαβολική συμπεριφορά. Ακόμα και μια λανθάνουσα ψυχοπάθεια κάτι πρέπει να την πυροδοτήσει.

Για το δαιμονικό τάγμα. Λέμε ο διάβολος και εννοούμε τον Εωσφόρο, πήρε το χαρακτηρισμό διαβάλλοντας τον Θεό στον κήπο της Εδέμ στους ανθρώπους, είναι ένας δαίμονας. Δεν είναι ο μόνος όμως, είναι ο επικεφαλής του τάγματος που εξέπεσε μετά την ανταρσία του κατά του Θεού. Οπότε παρά το τι λέει η γιαγιά στην ιστορία έχουμε πολλούς δαίμονες με αρχηγό τον Εξαποδώ. Και παρότι ο χαρακτηρισμός διάβολος αναφέρεται σε αυτόν μόνο (εξ' ου και στη Βίβλο λέει τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού όπως και στους εξορκισμούς) τον χρησιμοποιούμε καταχρηστικά για όλους. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..