Jump to content

Dans la foret profonde / Το λουρί του σκύλου


kirki
 Share

Recommended Posts

Πρίν απο πολλά πολλά χρόνια είχα δώσει (και περάσει επιτυχώς) το Certificat στα Γαλλικά, πτυχίο που πλέον δεν υπάρχει. Στο μάθημα της λογοτεχνίας είχαμε ένα βιβλίο με διηγήματα φαντασίας από το οποίο θυμάμαι έντονα τα παραπάνω δύο στα οποία και είχα εξεταστεί γραπτά και προφορικά. Το πρώτο είναι μια ιστορία φαντασίας με ένα κορίτσι αλεπού: αν θυμάμαι καλά ξυλοκόπος ή χωρικός βρίσκει κοριτσάκι τυλιγμένο σε γούνα αλεπούς και το υιοθετεί. Η μικρή μεγαλώνει και έχει κόκκινα μαλλιά και παράξενη συμπεριφορά. Παντρεύεται όταν μεγαλώνει τον τοπικό γαιοκτήμονα αλλά μια βραδιά μεταμορφώνονται και οι δύο σε αλεπούδες και τρέχουν μέσα στο δάσος. Απόκοσμο και πολύ όμορφο.

Το άλλο είναι αστυνομικό - τρόμου: Μια κοπέλα είναι καταπιεσμένη στον γάμο της με τον πλούσιο αλλά ανάπηρο και κακοποιητικό σύζηγο της. Μόνη της παρηγοριά ο σκύλος τους που τον βγάζει βόλτα στις ερημιές που ζουν συχνά μαζί με τον σύζηγο που κρατάει το λουρί. Εκπαιδεύει τον σκύλο να γκρεμίσει το καροτσάκι στον γκρεμό και μετά τον φόνο αναγκάζεται να παντρευτεί κάποιον απο το χωριό που την είδε και την εκβιάζει. Εκπαιδεύει ξανά τον σκύλο να τον σκοτώσει με το λουρί και η ιστορία συνεχίζει έτσι με εκείνη και τον σκύλο να σκοτώνουν συζήγους και να ξαναπαντρεύεται καποιον επειδή φοβάται μην την προδώσει. Κλειστοφοβικό και με την ηρωίδα να είναι θύτης αλλά και θύμα.

Σας θυμίζουν κάτι οι ιστορίες; Ξέρετε συγγραφείς; Ευχαριστώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..