Jump to content

Η μορφή του χαρακτήρα και οι σχέσεις τους


Keravnoulhs
 Share

Recommended Posts

Είναι κάτι που με έχει απασχολήσει πολύ. Ίσως κάποιες φορές να πρέπει να ταιριάζει με το περιβάλλον. Δηλαδή ο Τρελαντώνης δεν μπορούσε να ναι τζιντζερ. Από την άλλη χρειάζεται και μια ποικιλία. Δεν μπορεί όλοι να ναι μελαχρινοί με καστανά μάτια, ούτε όλοι να έχουν γαλαζοπράσινα ματια. Νιώθω επίσης ότι α και θέλουμε να υπάρχει μια ποικιλία, κάποιοι σωματότυποι δεν είναι τόσο "ελκυστικοί". Γράφω μια ιστορία που χοντρικά αναφέρεται στον πρώιμο μεσαίωνα. Το να έχει παιδάκια υπέρβαρα θεωρώ ότι είναι ανακριβές, πιο εύκολα θα ήταν υπερβολικά αδύνατο από πείνα. Είδα έναν πιτσιρικά σε μια ταινία και με το που τον είδα, ήταν σαν να είδα έναν από τους χαρακτήρες του βιβλίου μου και λέω θα έχω αυτόν ως "φιγούρα" στο μυαλό μου.

Κάτι άλλο που αναρωτιέμαι, όχι μόνο για το δικό μου, γενικά. Οι σχέσεις (όχι απαραίτητα οι κοινωνικές) γενικά, περισσότερο τις αντιλαμβανόμαστε χωρίς να τις διαβάσουμε; Δηλαδή το αν δύο φίλοι αγαπιούνται σε ένα βιβλίο, πιστεύετε ότι είναι ένα "vibe" που παίρνει ο αναγνώστης; Θα μπορούσε να πάρει πολλές ερμηνείες; ΝΑ πει κάποιος ότι εγώ τον θεωρώ υστερόβουλο και δεν τον αγαπάει. Η θα πρέπει να είναι λίγο πιο στεγανό;  Μια γνωστή μου δημοσιεύει κάτι κειμενάκια της στο φβ (ο χειρότερος φόβος μου είναι το κείμενο μου να είναι τόσο κακό όσο το δικό της) που τα κάνει όλα τόσο "λιανά". Η Νεφέλη ερωτεύτηκε τον Αχιλλέα. Δεν είναι προτιμότερο να το νιώσουμε χωρίς να ειπωθεί;

Link to comment
Share on other sites

Γενικός κανόνας είναι show don't tell, φυσικά, αλλά κατά την γνώμη μου το tell χωράει σε δόσεις.

Ναι, θα έπρεπε να είναι ένα vibe, αλλά αν τα αισθήματα είναι έντονα, τότε και το vibe πρέπει να είναι επίσης έντονο, ξεκάθαρο.

Κανένας δεν σκέφτεται "αχ πόσο αγαπώ τον τάδε", αλλά περισσότερο "αχ, πόσο θέλω να δω/μιλήσω με τον τάδε" ή "πόσο ανησυχώ για την υπόθεση του" κτλ. Πιστεύω, έτσι κάνεις show συναισθήματα, και όχι με "αχ, αγαπώ τον Τρελαντώνη" κτλ

Όσο αφορά τους αντισυμβατικούς εμφανισιακά χαρακτήρες, τους λατρεύω. Στον μεσαίωνα, ναι, δεν θα έβρισκες ευκολα υπέρβαρο παιδί, αλλά μην ξεχνάμε πως η παχυσαρκία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα διατροφής, αλλά και ορμονικό / γενετήσιο κτλ, επομένως και χωράει σε μεσαιωνικό σέτ, και μεγαλύτερη εντύπωση θα κάνει (όταν όλοι γύρω είναι αθλητικοί, το χοντρό παιδάκι θα ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο από ότι σήμερα).

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά είναι καλύτερα να το δείξεις αλλά όλα έχουν τον τρόπο και τη θέση τους.

Δεν υπάρχει επίσης κανένας κανόνας χωρίς εξαίρεση, ναι το Μεσαίωνα δεν ήταν συνήθως χοντροί αλλά δεν σημαίνει ότι δεν συνέβαινε κιόλας. Ο Ζωρζ Ντε Λα Τρεμουάγ, καγκελάριος του Καρόλου του Ζ΄ του Νικητή, βασιλιά της Γαλλίας ήταν τόσο χοντρός που το πάχος του τον προστάτεψε όταν ο δούκας του Αλανσόν τον μαχαίρωσε σε μια αντιδικία. 

Ο γιος και διάδοχος του Γουλιέλμου του Κατακτητού Γουλιέλμος επίσης, έμεινε στην ιστορία ως ο Πυρόθριξ, κοκκινομάλλης δηλαδή ακριβώς επειδή ήταν ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Οπότε ναι δεν είναι όλοι ίδιοι και εξαιρέσεις μπορείς να έχεις.

Α και μια παρατήρηση για τον Νakraal, γενετικό και όχι γενετήσιο. 

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα, απλά φαντάζομαι ότι οι αναλογίες πρέπει να διατηρούνται αλλιώς κάπως θα φαλτσάρει το θέμα. Ανάλογα και το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο καλύτερος μου φίλος ήταν κοκκινομάλλης και θα τον βάλω σαν μορφή μέσα στο βιβλίο μου, αλλά ξέρω πως δύσκολα θα υπάρξει χώρος για δεύτερο κοκκινομάλλη (αν ήθελα).

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Nakraal said:

Μεσαίωνας σε φανταστικό, δικό σου κόσμο, ή τον δικό μας;

σε δικό μου κόσμο. Αλλά προσπαθώ να έχει μια "συνοχή", δηλαδή σε τεχνολογία κτλ να βασίζεται κάπου. να μην έχει κάτι που δεν θα υπήρχε ακόμη στον Μεσαίωνα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..