Jump to content

Το βασίλειο των σκιών- Γιώργος Κωστόπουλος


Mictantecutli
 Share

Recommended Posts

Κυκλοφορησε προχθες(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ), το καινουριο μυθιστορημα του Γιωργου Κωστοπουλου.

Το βασιλειο των σκιων, απο εκδοσεις Υδροπλανο.

"Ο Μπιλ Μίλερ τα έχει όλα: μια όμορφη οικογένεια, ένα καινούργιο σπίτι, μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα – ίσως γι’ αυτό αρνείται να δεχτεί πως ο κόσμος του καταρρέει. Τερατώδη πλάσματα παραμονεύουν στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού του κι απόκοσμες παρουσίες τον ακολουθούν, στοιχειώνοντας τα βήματά του. Καθώς η υφή της πραγματικότητας αρχίζει να φθείρεται και όλο και περισσότερα αποτρόπαια όντα κάνουν την εμφάνισή τους, ο Μπιλ θα πρέπει να αμφισβητήσει όσα είχε ως δεδομένα, να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ατενίσει ό,τι κρύβεται στο σκοτάδι – στο αιώνιο έρεβος του Βασιλείου των Σκιών."

 

Τιμη: 15,90-10%= 14,31€

Σελιδες: 538

COVER_TO-BASILEIO-TWN-SKIWN4.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τέταρτο έργο του συγγραφέα που διαβάζω, μετά τα δυο πάρα πολύ καλά μυθιστορήματα "Εξιλέωση" και "John Smith: Αναπαυτής" που διάβασα το 2015 και το 2017 αντίστοιχα και την ωραία νουβέλα "Οι γιατροί της πανούκλας" που διάβασα το 2020, και δηλώνω ξανά ιδιαίτερα ικανοποιημένος, πολύ χορτασμένος και ακόμα πιο πολύ ψυχαγωγημένος. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο βιβλίο του μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα χορταστικό μυθιστόρημα γεμάτο πολλές χαρακτηριστικές σκηνές δράσης και τρόμου που με έκαναν να είμαι στην τσίτα από την αρχή μέχρι το τέλος (και σίγουρα αρκετές από αυτές θα τις θυμάμαι για καιρό), και γεμάτο ενδιαφέρουσες ιδέες που ξεφεύγουν και λίγο από τα συνηθισμένα. Η γραφή να είναι πολύ καλή και δυνατή, με γλαφυρές περιγραφές των διαφόρων σκηνικών και καταστάσεων και με φυσικούς διαλόγους, η ατμόσφαιρα πιο τσίτα τα γκάζια πεθαίνεις, σίγουρα ο αναγνώστης δεν βρίσκει και πολλές στιγμές να ησυχάσει από την δράση και τις σκηνές βίας και τρόμου. Και υπάρχουν και δυο-τρεις ενδιαφέρουσες εκπλήξεις (κυρίως στο τέλος), που πολύ μου άρεσαν και με έκαναν να δω αλλιώς ορισμένα πράγματα. Γενικά, ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα που ειλικρινά σας λέω δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από ανάλογα μυθιστορήματα Αμερικάνων συγγραφέων του είδους. Δηλαδή, δεν είναι απλά ένα καλό μυθιστόρημα τρόμου για Έλληνα συγγραφέα, είναι ένα καλό μυθιστόρημα τρόμου... σκέτο. Ελπίζω και σε επόμενα ανάλογης ποιότητας και... μεγέθους βιβλία από τον συγκεκριμένο. Υ.Γ. Όντας κάπως συγκρατημένος πάντως, θα του βάλω τέσσερα αστεράκια, γιατί δεν θέλω να παίρνουν τα μυαλά του αέρα!

8.5/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..