Jump to content

Το Κουτί - Γιώργος Γιώτσας


Spyrex
 Share

Recommended Posts

50486064._SX318_.jpg.14ffe27a2197d2f3dafa5fe5657339c1.jpg

Ξεκινώντας το βιβλίο σκεφτόμουν ότι θα ήθελα επιτέλους αυτό το κάτι παραπάνω από τον Γιώργο Γιώτσα. Να τελειώσω το βιβλίο και να μην σκέφτομαι απλά «πέρασα ωραία διαβάζοντάς το», αλλά να είναι ένα βιβλίο σαν εκείνα που σου μένουν χαραγμένα και που δύσκολα ξεχνάς. Ε, λοιπόν, Το Κουτί did the trick.

Διαβάζοντας το βιβλίο αισθάνθηκα κάποια στιγμή μία απέχθεια και αηδία που μόνο στο girl next door του Ketchum έχω αισθανθεί. Την ιστορία βέβαια την έχουμε ξαναδεί. Προσωπικά, σκέφτηκα ότι ο Γιώργος πρέπει να ήταν επηρεασμένος από το Carrie. Το θέμα όμως εδώ είναι η γλαφυρότητα της αφήγησης και η ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων. Το θέμα είναι το πώς η ιστορία καταλήγει στην κορύφωση των τελευταίων σελίδων και το γεγονός ότι ο Γιώργος με ένα μυθιστόρημα θίγει διάφορα κοινωνικά θέματα: φυλετικός ρατσισμός, ενδοοικογενειακή βία, sextortion (έστω και υπαινικτικά, τη στιγμή που (view spoiler)), κοινωνικός αποκλεισμός, bullying, αλκοολισμός, κατάθλιψη.

ΥΓ: Ίσως να μην είναι αμιγώς τρόμου το βιβλίο, αλλά σίγουρα έχει στοιχεία του.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..