Jump to content

The Unteleported Man - Philip K. Dick


Recommended Posts

1530220059_TheUnteleportedMan.jpg.1e1d94969b5dc28d15b285716ad8e8b8.jpg 1715593572_...jpg.45d35b65a9d15aa0340346e5e47f62fa.jpg

Γειά χαρά. Αν και παλαιός από πλευράς αριθμού θερινών ηλιοστασίων, είμαι σχετικά νέος στο forum, το οποίο και απολαμβάνω για την ποιότητά του. Θεωρώ πως έχω μυηθεί σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος έργων Ε.Φ. τα προηγούμενα πολλά χρόνια, τόσο ώστε για αρκετά από αυτά προχωρώ κατά καιρούς σε περισσότερο εστιασμένη μελέτη τους. Ένα από τα οποία θεωρώ κορυφαία, είναι το αναφερόμενο στον τίτλο, που έχει κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις και εκδοχές περιεχομένου και τίτλων, όπως ως LIES Inc, και στα Ελληνικά ως ΚΟΛΠΟ Α.Ε.  Παραμένει ακόμα ουσιαστικά ένα έργο για το οποίο δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα περιεχομένου. Δεν γνωρίζω εάν στο forum υπήρξε παλαιότερα κουβέντα για το σχετικό πόνημα του Dick, οπότε πρός ενημέρωση όσων δεν έχουν υπ' όψη την ιστορία του έργου πίσω από το έργο, αλλά και το έργο καθ' αυτό, παραθέτω το επόμενο link που αποτελεί μια λεπτομερή αναφορά σ' αυτό:

https://philipdick.com/mirror/websites/pkdweb/THE UNTELEPORTED MAN.HTM

Η πρωταρχική δημοσίευση του "THE UNTELEPORTED MAN" έγινε στο περιοδικό FANTASTIC του Δεκεμβρίου του 1964, για το οποίο σήμερα δεν υπάρχουν δικαιώματα, οπότε και παραθέτω το τεύχος αυτό συνημμένως, ώστε όποιος θέλει, να μπορέσει να διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο στην ιστορικά 1η πλήρη δημοσίευσή του. Εάν κάποιοι φίλοι διαβάσουν την Ελληνική έκδοση, ΚΟΛΠΟ Α.Ε, ή την Αγγλική LIES Inc, ή και κάποια άλλη,  επεκταμένη της αρχικής, αλλά με τον ίδιο τίτλο όπως η πρωταρχική δημοσίευση, θα ήθελα να ενημερώσω, ότι για να μην ΧΑΘΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, μετά το κεφάλαιο 8 -περίπου στη μέση, θα πρέπει να πάνε στο κεφάλαιο 15 -λίγο πριν από το τέλος του, και να συνεχίσουν, για να μπορέσουν να βγάλουν συμπέρασμα. Η ενδιάμεση ύλη προστέθηκε αργότερα σε διάφορες εκδοχές ένθεσής της στο αρχικό κείμενο, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό FANTASTIC, ένθεση που γράφτηκε από τον Philip Dick, ωστε η τελική ύλη να δικαιολογεί την έκδοση ένός βιβλίου, κατά πως ζητήθηκε από τους εκδότες του. Το τμήμα αυτό δεν αποτελεί ουσιώδη επέκταση του αρχικού έργου, αλλά προσαρτάται σε αυτό ώς ένα ψυχεδελικό αφήγημα στο οποίο οι ήρωες, ή ο ήρωας, ζουν σε εναλλακτικές πραγματικότητες υπό την επήρεια LSD, "που τους συμβαίνει" κατά την εξέλιξη των γεγονότων.   ( Την Ελληνική έκδοση ΚΟΛΠΟ Α.Ε., μπορεί κανείς να βρεί σε γνωστά βιβλιοπωλεία.)

Καλή απόλαυση,

Γιάννης

    

FANTASTIC_Magazine_v13-n12_DECEMBER-1964_THE-UNTELEPORTED-MAN_Philip-Dick.pdf

Edited by Ghost
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα του βιβλίου.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The Unteleported Man - Philip K. Dick

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..