Jump to content

Έμα Στόνεξ (Emma Stonex)


Φάντασμα
 Share

Recommended Posts

Η Emma Stonex (Έμα Στόνεξ) εργάστηκε ως επιμελήτρια σε μεγάλο εκδοτικό οίκο, πριν αποσυρθεί για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη συγγραφή. Έχει γράψει πολλά μπεστ σέλερ γυναικείας λογοτεχνίας με ψευδώνυμο. Ζει στο Μπρίστολ με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της και ήδη γράφει το νέο της μυθιστόρημα.

Δείτε τα βιβλία της και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία της συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

1. The lamplighters - Οι φαροφύλακες (Μεταίχμιο, 2021)

Πηγή: biblionet

Link to comment
Share on other sites

433904345_.thumb.jpg.33c7eb257053f54e1a078529a0f46504.jpg

''Οι φαροφύλακες'': Στις αρχές του περασμένου αιώνα τρεις φαροφύλακες εξαφανίστηκαν από τα νησιά Φλάνναν στις Εβρίδες της Σκωτίας. Πρωτοδιάβασα γι' αυτό στο πραγματικά εκπληκτικό ''Άλλοι ωκεανοί...άλλοι κόσμοι...'' του μεγάλου Γιώργου Μπαλάνου και θυμάμαι ότι είχα συγκλονιστεί. Να ξεπρόβαλλε άραγε κάτι από τις εχθρικές εσχατιές του Ατλαντικού; Είναι σαν να άνοιξε η... θάλασσα και να τους κατάπιε. Αναντίρρητα από τα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα ναυτικά μυστήρια, μαζί με το ''Μαίρη Σελέστ'' και -φυσικά- το Τρίγωνο των Βερμούδων. Επειδή με ενδιαφέρουν τα των θαλασσών, το είχα στην άκρη του μυαλού μου να το ''ψάξω'' κάποια στιγμή. Εξεπλάγην λοιπόν όταν έμαθα για το συγκεκριμένο, το πρώτο πόνημα της συγγραφέως με το πραγματικό της όνομα. Παίζει πετυχημένα σε διπλό ταμπλό. Με την εξαφάνιση αυτή καθαυτή. Οπότε και παρακολουθούμε την δύσκολη καθημερινότητα στο φάρο με την εκούσια απομόνωση, και τα προβλήματα που τους περίμεναν όταν γύριζαν σπίτι. Και με δημοσιογράφο που προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα είκοσι χρόνια μετά. Μιλώντας με τις γυναίκες των θυμάτων, μιας και πλέον ως τέτοια εκλαμβάνονται. Μου άρεσε που οι εξομολογήσεις τους ήταν μονοκοπανιά και όχι σε μορφή διαλόγων. Σαν ελεύθερες να πουν τον πόνο τους ένα πράμα. Ωραίο ήταν, είχε αγωνία. Σε μία σκηνή μάλιστα, η καρδιά μου έπαιξε ταμπούρλο στο στήθος μου. Εν μέρει θρίλερ και εν μέρει μελόδραμα, έχουμε να κάνουμε με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Προτείνεται για όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα, φεύγει εύκολα και γρήγορα. 

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Έμα Στόνεξ (Emma Stonex)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..