Jump to content

Γκάιλς Μίλτον (Giles Milton)


Φάντασμα
 Share

Recommended Posts

Ο Γκάιλς Μίλτον γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμσιρ το 1966 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι ιστορικός και συγγραφέας των επιτυχιών "The Riddle and the Knight", "White Gold", "Samurai William", καθώς και του βιβλίου "Χαμένος παράδεισος" (Μίνωας, 2008), το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης και έχει ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Ακόμα, έχει γράψει τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του Αλεξάντρα.
Επίσης είναι δημοσιογράφος και ειδικεύεται στην ιστορία των ανακαλύψεων και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις περισσότερες βρετανικές εφημερίδες καθώς επίσης και σε πολλές ξένες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Ανατολή.
Ζει στο νότιο Λονδίνο με τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μίλτον και για εκτενή βιβλιογραφία επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.gilesmilton.com, καθώς και το blog surviving-history-blogspot.com, όπου σε εβδομαδιαία βάση δημοσιεύει παράξενα και λιγότερο γνωστά γεγονότα και περιστατικά της Ιστορίας.

Η ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://www.gilesmilton.com

Δείτε τα βιβλία του και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

01. Paradise Lost, Smyrna 1922: The Destruction of Islam's City of Tolerance - Χαμένος παράδεισος: Σμύρνη 1922 Η καταστροφή της μητρόπολης του μικρασιατικού Ελληνισμού (Μίνωας, 2022), (Μίνωας, 2012), (Μίνωας, 2010)
02. Checkmate in Berlin. The Cold War showdown that shaped the Modern World - Ρουά ματ στο Βερολίνο: Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση που διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο (Μίνωας, 2021)
03. D-Day - D-Day: Απόβαση στη Νορμανδία (Μίνωας, 2019)
04. The Ministry of Ungentlemanly Warfare - Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ: Η μυστική ομάδα που σχεδίασε την πτώση του Χίτλερ (Μίνωας, 2017)
05. Fascinating Footnotes from History - Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας (Εκδόσεις Πατάκη, 2017)
06. The Perfect Corpse - Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία, Μυθιστόρημα (Μίνωας, 2017)
07. Russian Roulette: A Deadly Game: How British Spies Thwarted Lenin's Global Plot - Ρώσικη ρουλέτα, Ένα θανάσιμο παιχνίδι: Πώς λιγοστοί Βρετανοί κατάσκοποι ανέτρεψαν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση (Μίνωας, 2014)
08. Wolfram: The Boy Who Went to War - Wolfram: Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (Μίνωας, 2011)
09. Edward Trencom's Nose - Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (Μίνωας, 2010), (Μίνωας, 2008)
10. Zebedee's Zoo - Πάρτι στον κήπο! (Μίνωας, 2009)
11. Nathaniel's nutmeg: How one man's courage changed the course of history - Ο δρόμος των μπαχαρικών: Ιστορία πολιτικής και πολιτισμών (Περίπλους, 2003)

Πηγή: biblionet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..