Jump to content

Μόργκαν Σκοτ Πεκ (M. Scott Peck)


Φάντασμα
 Share

Recommended Posts

Ο M. Scott Peck γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1936 και πέθανε στο Κονέκτικατ το 2005. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια Harvard και Case Western Reserve, και στη συνέχεια υπηρέτησε στα ιατρικά τάγματα του αμερικανικού στρατού μέχρι το 1972, οπότε άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά. Το 1984 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το Ίδρυμα για την Ενθάρρυνση της Κοινότητας, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στον οποίο αφιέρωσε σημαντικό μέρος του χρόνου και της περιουσίας του. Έγραψε πολλά βιβλία και έδωσε αναρίθμητες διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Το πιο διάσημο από τα έργα του είναι "Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος", στο οποίο παρουσιάζει τη βασική θεωρία του για τη ζωή, τους ανθρώπους και την αγάπη.

Η ιστοσελίδα του συγγραφέα: http://mscottpeck.com

Δείτε τα βιβλία του και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

01. Further Along the Road Less Traveled: The Unending Journey Towards Spiritual Growth - Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται: Το αέναο ταξίδι προς την πνευματική ανάπτυξη (Πεδίο, 2020), (Κέδρος, 1996)
02. The Road Less Traveled and Beyond: Spiritual Growth in an Age of Anxiety - Πέρα από τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο: Η πνευματική ανάπτυξη σε μια εποχή άγχους (Πεδίο, 2020), (Κέδρος,1998)
03. Χαρμολύπη: Κλασσικά διηγήματα μεγάλων συγγραφέων (Ακρίτας, 2020)
04. The Road Less Traveled: A New Psychology of Love, Traditional Values and Spiritual Growth - Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος: Μια νέα ψυχολογία για την αγάπη, για τις παραδοσιακές αξίες και για την πνευματική ανάπτυξη (Πεδίο, 2020), (Κέδρος, 1992)
05. People of the lie: The hope for healing human evil - Άνθρωποι του ψεύδους: Μια ψυχολογική πραγματεία στην έννοια του ανθρώπινου κακού (Κέδρος, 1999)
06. In heaven as on earth - Στον ουρανό όπως και στη γη: Μια ματιά στον άλλο κόσμο (Κέδρος, 1998)
07. In Search of Stones - Κάθε πέτρα ένα ταξίδι: Ένα προσκύνημα πίστης, λογικής και ανακάλυψης (Ελληνικά Γράμματα, 1998)
08. Denial of the Soul: Spiritual and Medical Perspectives on Euthanasia and Mortality - Η άρνηση της ψυχής: Ευθανασία και θνητότητα (Ελληνικά Γράμματα, 1997)

Πηγή: biblionet

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1479013729_.jpg.132e5eca835f1b12a6a8af7ac0b2b33d.jpg

Άνθρωποι του ψεύδους

Αυτό το διαφωτιστικό βιβλίο, είναι μία επιστημονική απόπειρα, ανάλυση του κακού, από έναν χαρισματικό γιατρό, ψυχίατρο, θεολόγο και συγγραφέα, ο οποίος μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα προσωπεία του ψευδούς και έτσι να πλησιάσουμε την αιτία και τη θεραπεία δεινών δικών μας και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι εύκολο να μισούμε τους κακούς ανθρώπους, το θέμα όμως είναι να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και να κάνουμε τη λεπτή διάκριση, ώστε να χτυπήσουμε το ίδιο το κακό και όχι τους ανθρώπους που είναι θύματα του. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η αγάπη. Δείξτε ευγένεια και αγάπη σε αυτούς τους συνανθρώπους σας, που ίσως, αναγνωρίζεται ως κακούς. 

Το κακό την εποχή που γράφτηκε το συγκεκριμένο βιβλίο, 1983, φαντάζει αθώο σε σχέση με την εξέλιξη που έχει πάρει στις μέρες μας, αυτό δείχνει  ότι το κακό αποτελεί μία εξέλιξιμη μορφή και χρήζει ιδιαίτερη προσοχή και θεραπεία. Ο κόσμος του κακού ποτέ δεν ήταν εύκολος, το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. 

 

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..