Jump to content

Ευγένιος Ε. Ουίτγουερθ (Eugene E. Whitworth)


yanni
 Share

Recommended Posts

Ο Ευγένιος Ε. Ουίτγουερθ είναι πρόεδρος του Greal Western University του Σαν Φρανσίσκο και βετεράνος μελετητής των θρησκειών του κόσμου. Έχει ταξιδέψει σε πολλά απόμακρα σημεία της υφηλίου, για να ερευνήσει και ν' απαθανατίσει τις θρησκευτικές τελετές διαφόρων λαών, τις τελετουργίες, τους θρησκευτικούς χορούς και τα τραγούδια τους.

Η γνώση του γύρω από τις θρησκείες του κόσμου είναι ευρύτατη. Στην Ινδία τον αποκαλούν "ο άγιος από την Αμερική" και τον θεωρούν ισάξιο με τους αγίους, τους λάμα, τους δασκάλους και τους ιερείς. Ο ίδιος είναι ένας ενθουσιώδης λάτρης της ζωής.

Τα συγγράμματά του πραγματεύονται θέματα γύρω από τις παγκόσμιες αλήθειες, και τα δύο βιβλία του "Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού" και "Το τραγούδι του Θεού", εισάγουν μια νέα διάσταση ποιητικής ομορφιάς και οικουμενικής σοφίας.

Το μοναδικό βιβλίο του που έχει εκδοθεί στα ελληνικά είναι "Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού",  Εκδόσεις Καστανιώτη 1990, 2006.

Πηγή: biblionet.gr

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

image.png.4e6fbf42eac14e8729df6134b342ed06.png

Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού

Ο κεντρικός χαρακτήρας αυτής της ιστορίας είναι ο Γεσουα Γεσουα ή Ιωσήφ του Ιωσήφ, στον οποίο έχουν προστεθεί σαν ιδιότητες οι περίφημες δυνάμεις των Κεχρισμένων (Χριστός σημαίνει Κεχρισμένος), των Μάγων της Περσίας, καθώς και οι δυνάμεις των Ενσαρκωμένων πολλών άλλων θρησκειών. Είναι ο αιώνιος μύστης, ο υποψήφιος όλων των θρησκειών. Ο αναγνώστης βρίσκεται συναισθηματικά κοντά με τον υποψήφιο, μάρτυρας της πορείας του από μύηση σε μύηση, μέχρι την τελική δοκιμασία στο σταυρό.

Αν αυτό το βιβλίο προσφέρει κάτι αξιόλογο στους σκεπτόμενους ανθρώπους, αυτή η προσφορά θα είναι η μεγαλύτερη κατανόηση όλων των θρησκειών και όλων των ανθρώπων. Η αλήθεια πίσω από την υποτιθέμενη αλήθεια. Διαβάζοντας το, φανταστείτε ότι βρίσκεστε μες στο μυαλό του Θείου Μύστη, το βιβλίο αυτό είναι τα δικά σας απομνημονεύματα, η ιστορία του δικού σας εσωτερικού, ιερού, αιωνίου εαυτού.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..