Jump to content

Paul Tremblay


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

1082191203_PAULTREMBLAY.thumb.jpg.7362ff54504d42fa47488437b29f9b35.jpg

Ο Πολ Τρέμπλεϊ είναι Αμερικανός συγγραφέας, γεννημένος στην Ορόρα του Κολοράντο στις 30 Ιουνίου του 1971. Είναι από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο του Τρόμου αυτή τη στιγμή, έχοντας γράψει βιβλία όπως το "A Head Full of Ghosts" και το "The Cabin at the End of the World" που είναι ιδιαίτερα πολυδιαβασμένα και πολυσυζητημένα. Μάλιστα, και τα δυο αυτά βιβλία έχουν κερδίσει το βραβείο Bram Stoker (2015 και 2018 αντίστοιχα), ενώ το δεύτερο έχει κερδίσει επίσης και το βραβείο Locus (2019). Άλλα γνωστά μυθιστορήματα του συγγραφέα είναι επίσης τα "Disappearance at Devil's Rock", "Survivor Song" και "The Pallbearers Club". Το 2023 το βιβλίο "The Cabin at the End of the World" μεταφέρθηκε στους κινηματογράφους με τον τίτλο Knock at the Cabin, από τον ιδιαίτερα αξιόλογο σκηνοθέτη M. Night Shyamalan.

Δείτε τα βιβλία του και διαβάστε κριτικές για αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

1. The Cabin at the End of the World - Ένα βήμα πριν την Αποκάλυψη (Οξύ, 2023)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1885848253_.thumb.jpg.13c93cb16d10fc1380026486d53c14ea.jpg

Ένα βήμα πριν την Αποκάλυψη

Χάρηκα όταν έμαθα ότι θα κυκλοφορούσε ένα βιβλίο του Πολ Τρέμπλεϊ στα ελληνικά, μιας και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε και πολλά μυθιστορήματα τρόμου να μεταφράζονται στη γλώσσα μας (εκτός βέβαια από Κινγκ, Μπάρκερ κλπ). Ειδικά από το λεγόμενο νέο αίμα, σχεδόν τίποτα! Βέβαια, οφείλω να πω ότι θα προτιμούσα το "A Head Full of Ghosts", που έχει δεχτεί σαφώς καλύτερες κριτικές από τούτο δω, όμως στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι. Λοιπόν, από τη μια δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, ότι ξετρελάθηκα, νιώθω μάλιστα ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία με βάση την κεντρική ιδέα και το πώς τελικά εξελίχθηκαν τα πράγματα, από την άλλη όμως ο συγγραφέας κατάφερε να με καθηλώσει και σε μεγάλο βαθμό να με αγχώσει. Απλά, να, στο τέλος ένιωσα τρόπον τινά προδομένος, όπως όταν κάτι αρχίζει ιντριγκαδόρικα και αρκετά δυνατά αλλά μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει να ξεφουσκώνει. Κάτι τέτοιο. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα, μου άρεσε πολύ το όλο σκηνικό, σε μεγάλο βαθμό μου άρεσε και η γραφή, όμως δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι για τους χαρακτήρες, ενώ βέβαια και ορισμένα πράγματα στην πλοκή δεν με έπεισαν και κάποια "γιατί" και "πώς" έμειναν αναπάντητα. Γενικά, καλό, αξιόλογο, αλλά για μένα δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα στο είδος του τρόμου.

7/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..