Jump to content

Ρέτζιναλντ Χιλ (Reginald Hill)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

953536299_REGINALDHILL.jpg.66f16401b88b05e898976788cdf800ba.jpg

Ο Άγγλος συγγραφέας Ρέτζιναλντ Χιλ (3 Απριλίου 1936 - 12 Ιανουαρίου 2012) ήταν και συνεχίζει να είναι από τους πιο γνωστούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Μεγάλη Βρετανία, με πλούσιο συγγραφικό έργο. Είναι κυρίως γνωστός για τη σειρά Dalziel & Pascoe που αριθμεί πάνω από είκοσι βιβλία, καθώς και για τα ανεξάρτητα μυθιστορήματα The Stranger House (2005) και The Woodcutter (2010). Το 1995 κέρδισε το βραβείο Cartier Diamond Dagger του Crime Writers' Association (CWA).

Δείτε τα βιβλία του και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν στα ελληνικά:

1. The Woodcutter - Ο Ξυλοκόπος (Εξάντας, 2017)
2. The Stranger House - Το σπίτι των ξένων (Σοφία, 2021)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1522653991_.jpg.23e74673f426a9d70fc7c98122753c17.jpg

Ο Ξυλοκόπος

Αποφάσισα να το πάρω μαζί μου στις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, μιας και πρόκειται για ένα αρκετά πολυσέλιδο μυθιστόρημα, οπότε πίστευα ότι θα μου έφτανε μέχρι να γυρίσω στην Αθήνα. Αμ δε! Μέσα σε τρεις μέρες (μην πω δυόμιση) το τελείωσα κιόλας, χωρίς να το καταλάβω! Μιλάμε για ένα απίστευτα εθιστικό θρίλερ, πολυεπίπεδο και πολυπρόσωπο, με διάφορα ωραία τεχνάσματα στην αφήγηση και την όλη ροή της ιστορίας, με την πλοκή να διαθέτει δράση, ένταση, αγωνία και μερικές δυνατές εκπλήξεις, ενώ επίσης διαθέτει ορισμένα φοβερά σκηνικά και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Επίσης η γραφή είναι πολύ καλή, γλαφυρή και εθιστική, με ωραίο χιούμορ εδώ κι εκεί (πολλές φορές μάλιστα αρκετά μαύρο και κυνικό) και με ζωντανές περιγραφές σκηνικών και καταστάσεων, ενώ πιστεύω ότι ο Χιλ έκανε και πολύ καλή δουλειά με τους χαρακτήρες του. Βέβαια, ίσως σε μερικά σημεία ο συγγραφέας να πλατειάζει κάπως, να ξεφεύγει, αλλά γενικά πρόκειται για ένα άρτια γραμμένο θρίλερ, με όλα τα απαραίτητα καλούδια για να ικανοποιήσει τους φανατικούς του είδους. Κρίμα που δεν έχουν μεταφραστεί περισσότερα βιβλία του στα ελληνικά.

8.5/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..