Jump to content

Σκέφτομαι και Γράφω - Δημιουργική Γραφή για μικρούς συγγραφείς!


Mesmer
 Share

Recommended Posts

skeftomai-grafw2.jpg.ed5cc2c5072a5771387222d6aeaf38c1.jpg

Σκέφτομαι και Γράφω - Δημιουργική Γραφή για μικρούς συγγραφείς!
Ματίνα Ψωμά
Εκδόσεις Οσελότος

Πρόκειται για ένα βιβλίο που δίνει το μέσο σε μικρά παιδιά να βάλουν τη φαντασία τους στο χαρτί και να έρθουν σε επαφή με τη συγγραφή για πρώτη φόρα. Το έφεραν ως δώρο για τον γιο μας, ο οποίος είναι 7,5 χρονών, και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το βιβλίο καλεί τους μικρούς συγγραφείς να ολοκληρώσουν κάποιες μικρές ιστορίες, καθεμιά με τη δική της θεματολογία (παραμύθι, επιστημονική φαντασία, τρόμος κτλ). Αρχικά, ζητάει να επιλέξεις κάποιον ήρωα, να δώσεις ορισμένα στοιχεία για αυτόν, όπως όνομα, ηλικία, φύλο, αγαπημένο παιχνίδι, υπερδυνάμεις κτλ, επίσης σε κάποια μπορείς να επιλέξεις πλάσματα και σκηνικό, Μετά ξεκινάει να διηγείται την ιστορία και σύντομα φτάνει σε ένα σημείο όπου σου ζητάει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο πιθανούς τρόπους για να δώσεις τη συνέχεια. Σε αυτό το σημείο θα σου ζητήσει να γράψεις τι γίνεται σε εκείνο το σημείο της ιστορίας, εφόσον έκανες τη συγκεκριμένη επιλογή. Γενικά, υπάρχουν διάφορα σημεία όπου οι μικροί συγγραφείς θα πρέπει να βάλουν το χεράκι τους για να ολοκληρωθεί η ιστορία.

Ο μικρός μας ξετρελάθηκε και ήθελε να δοκιμάσει όλες τις ιστορίες. Του άρεσαν, κυρίως, τα αρχικά σημεία, όπου φτιάχνεις/επιλέγεις τους ήρωες. Με το συγγραφικό κομμάτι δεν τα πήγε και πολύ καλά, επειδή, ενώ έχει φαντασία να πει πώς θέλει να γίνουν τα πράγματα, βαριέται να τα γράψει. Θα δοκιμάσω σε κάποιες ιστορίες να αναλάβω εγώ το γράψιμο και εκείνος την υπαγόρευση, για να δω πώς θα πάει.

Το βιβλίο προτείνεται για όσους έχουν μικρά παιδιά και θέλουν να τα φέρουν σε επαφή με τη συγγραφή, ή, όπως και στη δική μας περίπτωση, είναι ένα πολύ καλό δώρο. Λογικά πρόκειται για αυτοέκδοση, αλλά είναι προσεγμένη και της αξίζει να πάει καλά. Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μερικές σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου.

Edited by Mesmer
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..