Jump to content

Δημήτριος Λιαντίνης


yanni
 Share

Recommended Posts

images.jpeg.4019d3a96d3510cafc4a18091cc3fb56.jpeg

Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στην Πολοβίτσα της Λακεδαίμονος στις 23 Ιουλίου 1942. Σπούδασε κλασικές γνώσεις, Ίωνες φυσικούς και ανθρωπολογία.Ο Δημήτρης Λιαντίνης (παρωνύμιο του Δημητρίου Νικολακάκου) ασχολήθηκε εκτενώς με το θεμελιώδες φιλοσοφικό ζήτημα του Έρωτα και του Θανάτου, έχοντας εκπονήσει πολυσχιδή συγγράμματα στο ευρύτερο φιλοσοφικό πεδίο της μελέτης της ανθρώπινης ύπαρξης. Επιπροσθέτως δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών παιδαγωγικά θέματα, με εκτενείς μελέτες στη φιλοσοφία της αγωγής και τη μεθοδολογία της διδασκαλίας. Ο Δημήτρης Λιαντίνης χάθηκε απροειδοποίητα στα βουνά του Ταϋγέτου το 1998.

Πηγή: biblionet.gr

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

b72038.jpg.3bf84eba7b2a6fad8d6c950d6840b38c.jpg

Πολυχρόνιο 

Πολυχρονιο. Ο μέγας φιλόσοφος Δημήτριος Λιαντίνης σε αυτό το βιβλίο, μας εξηγεί πως από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την κλασική φιλοσοφία, οδηγηθηκαμε στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και τη στωική φιλοσοφία. Επίσης μας προβληματίζει για την μετέπειτα εξέλιξη του κόσμου, δηλαδή τον θάνατο της κλασικής αρχαιότητας (Έλληνες και Ρωμαίοι). Ποιος κατόρθωσε το ακατόρθωτο? Ο Ιησούς Χριστός όντας ο μεγαλύτερος πολιτικός επαναστάτης της ιστορίας, μέσω του χριστιανισμού δημιούργησε το πέρασμα προς το νέο κόσμο. Πεθαίνει ένας ολόκληρος κόσμος και ετοιμάζεται ένας άλλος. Το μηδέν νίκησε το Παν.

Link to comment
Share on other sites

Gemma.thumb.jpg.4992ead25ad0dd446ee9104491a4d9ce.jpg

Γκέμμα

Γκεμμα, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Λιαντίνη. Η θεματολογία του πολυδιάστατη, Σύμπαν, Θεός, Θάνατος, Όμηρος, Καβάφης, Αρχή της Απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ και άλλα πολλά. Ο συγγραφέας προχωράει στον απόσυμβολισμό της κάθε έννοιας μοιράζοντας μας Γνώση και Φώς. Η ανάγνωση του απαιτεί υπομονή, προσοχή και την ανάλογη έρευνα ώστε να χωνέψουμε καλύτερα αυτά που διαβάσαμε. Για να κατανοήσει και να δεχτεί κανείς όσα βρίσκονται μέσα στο βιβλίο, χρειάζεται να έχει το ανάλογο πνευματικό επίπεδο. Ένας νους απαίδευτος με κοινωνικές προκαταλήψεις θα το απορρίψει ως κάτι το αιρετικό και επικίνδυνο. Όπως ακριβώς έκαναν και οι "καλοί, καθώς πρέπει άνθρωποι" στον Ιησού Χριστό... Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ο ελάχιστος δεν κρίνει τα μέγιστα!

Link to comment
Share on other sites

b72037.jpg.25a7c4167ea6c4d2171a29e57dc4513b.jpg

Τα Ελληνικά

Εν αρχή ην ο δάσκαλος. Γιατί; Απλά, γιατί ο δάσκαλος είναι που μεταμορφώνει τον εγκέφαλο του ζώου σε νου ανθρώπου. Ο αγαπημενος μου Λιαντίνης, αυτη τη φορα μας εξηγεί το γλωσσικό ζήτημα των αρχαίων ελληνικών και την εκπαιδευση απο πλευρας συστηματος προς εμάς. Εμπεριστατωμένη μελέτη και ανάλυση με τον δικο του μοναδικό τροπο. Στο βιβλιο θα τολμησει με αρετη και τόλμη, να δώσει απάντηση στα ερωτήματα, τι ειναι αλήθεια; Τι ειναι θεός; 

Αυτο μαζί με τη Γκέμμα, αδελφακια και πνευματικα τεκνα του συγγραφέα. Καταθεση ψυχής και εργο ζωής παράλληλα.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..