Jump to content

Αντόνιο Μορεσκο (Antonio Moresco)


yanni
 Share

Recommended Posts

126177.jpg.7f95b1b03a13d9b5c63e5c789ded7478.jpg

Ο Αντόνιο Μορέσκο συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Ιταλούς συγγραφείς της εποχής μας. Γεννήθηκε στη Μάντοβα το 1947 και σήμερα ζει στο Μιλάνο. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε σε ηλικία 46 ετών με την "Παρανομία" (1993). Έκτοτε έχει εκδώσει πάνω από 30 βιβλία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το "Παιχνίδια της αιωνιότητας", μια επιβλητική σύνθεση γραμμένη σε διάστημα τριών και πλέον δεκαετιών, χωρισμένη σε τρία μεγάλα μέρη (Οι απαρχές, Άσματα του χάους, Οι αδημιούργητοι). Άλλα σημαντικά βιβλία του: "Γράμματα σε κανέναν", "Οι πυρπολημένοι", "Θείος Ντεμόστενε", "Ζωή πλανήτων", "Η λατρεία και η πάλη", "Παραμύθι αγάπης του τρελού γέρου και της θαυμάσιας νεκρής κοπέλας", "Το σκίσιμο". Έχει επίσης δημοσιεύσει δοκίμια, θεατρικά, ιστορίες για παιδιά, καθώς και κείμενα που συνδέονται με την κοινωνικοπολιτική του δράση και τη συμμετοχή σε οδοιπορικά ανά την Ιταλία και την Ευρώπη. "Το Φωτάκι" (2013) μεταφέρθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο από τους Φάμπιο Μπαντολάτο και Τζόνι Κονσταντίνο, με τον ίδιο τον συγγραφέα να ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή: biblionet.gr

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

b240635.jpg.c88645408e4b04f124f125e41c50685b.jpg

Το φωτάκι 

Ενα κλιμα ανησυχίας. Αυτο περιγράφει λίγο πολύ η ιστορία. Ολα ξεκινούν αργά, πολυ στοχαστικά, στη συνέχεια κυριαρχεί το μυστήριο και τέλος... Δε θα αποκαλύψω κατι παραπάνω, το τέλος είναι εξαιρετικό 

Εν ολίγοις μου άρεσε, ορισμένα σημεία της ιστορίας είναι σύντομα χωρίς βάθος αλλά και πάλι αποζημιώνουν. Ανήκει στο είδος των βιβλίων που μόλις τελειώσεις το εκτιμάς ακόμη περισσότερο. Πρωτότυπο με ωραία ατμόσφαιρα και προπάντων συγκινητικό. Η αποκάλυψη της χρονιάς για τον εκδότη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..