Jump to content

Αντρεϊ Κουρκοφ (Andrey Kurkov)


yanni
 Share

Recommended Posts

79354.jpg.5f035a74ab006a00346f6dd6f53bae9b.jpg

Γεννημένος το 1961 στο Λένινγκραντ, ο Αντρέι Κούρκοφ έζησε από μικρή ηλικία στο Κίεβο. Σπούδασε ξένες γλώσσες (μιλά 11 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ιαπωνικά) και εργάστηκε ως δεσμοφύλακας (στις φυλακές Οδησσού), δημοσιογράφος, κάμεραμαν και σεναριογράφος. Μέχρι σήμερα έχει γράψει τα μυθιστορήματα "O θάνατος ενός αγνώστου" (1996), "Πέτροβιτς" (1998), "O φίλος του μακαρίτη" (2001), "Oι πιγκουίνοι δεν πεθαίνουν απ' το κρύο" (2002), "O τελευταίος έρωτας του Προέδρου" (2004), καθώς και τη συλλογή διηγημάτων "Φθινοπωρινή φωτιά" (2007). Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 21 γλώσσες.

Πηγή: biblionet.gr

Link to comment
Share on other sites

572755.jpg.c539045a55c5faf62a7dc17667c59af4.jpg

Γκρίζες μέλισσες

Ο Σεργκέι είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που έχουν απομείνει σε ένα μικρό χωριό της γκρίζας ζώνης. Επιβίωσε έπειτα από έναν μακρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και περιορισμένες προμήθειες. Είναι μελισσοκόμος και καθώς έρχεται η άνοιξη πρέπει να μεταναστεύσει μαζί με τις κυψέλες του σε πιο ηλιόλουστα και ασφαλή εδάφη. Η ευημερία των μελισσών του και το πώς το μέλι αυτών δεν θα πάρει γεύση πολέμου είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας και επιβίωσης για αυτόν.

Οι Γκρίζες μέλισσες είναι ένα βιβλίο γραμμένο με μαύρο χιούμορ, όπου η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα πολύ βίαιο υπόβαθρο. Ένας πόλεμος στον οποίο πολλοί χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται. Ο ήρωας είναι το κλειδί της υπόθεσης, ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, που οι περιστάσεις της ζωής τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη βία και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Θέλει να πορεύεται στη ζωή με βάση τις αρχές και τις αξίες του, ακόμα και αν γνωρίζει πως το τίμημα της επιλογής του είναι η μοναξιά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..