sandy1dritsakou Posted August 11, 2023 Share Posted August 11, 2023 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Κυριακή Δριτσάκου Είδος: fantasy/τρόμος Βία; (Ναι) Σεξ; (Όχι) Αριθμός Λέξεων: 1047 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για το Πλοτς! #8 Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.odt Edited August 11, 2023 by sandy1dritsakou Στην φόρμα της ιστορίας, προστέθηκε στα σχόλια ότι η ιστορία γράφτηκε για το συγγραφικό παιχνίδι: Πλότς! #8 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 (edited) Spoiler Νομίζω πως καταπιάστηκες με ένα αρκετά δύσκολο θέμα. Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε μια ιδέα (στρεβλή, αν θες, ή πλαστή, ή ακόμα και απαίδευτή, αν μιλήσω για τη δική μου περίπτωση τουλάχιστον) για το ποια περίπου ήταν η ηρωίδα της ιστορίας σου. Κατ’ εμέ, η ουσία στο κείμενό σου είναι το τέλος που επέλεξες να δώσεις και, πιο συγκεκριμένα, το: "ποια μητέρα αντέχει να δει το γιο της σταυρωμένο". Ναι, ας πούμε ότι αυτό είναι γενικά σωστό, αλλά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ιστορίας το βρήκα λίγο και κάπως αταίριαστο, με την έννοια ότι ένιωσα πως αδικείς λίγο τον χαρακτήρα της (και, νομίζω, σηκώνει πολλή συζήτηση, θεολογική και μη, η άρνησή της με βάση αυτήν την λογική.) Επίσης, η ευχή/εξορκισμός μου φάνηκε λίγο εκτός της εποχής που εξελίσσεται η ιστορία (μπορεί και να κάνω λάθος, βέβαια). Συνολικά πάντως, αρκετά καλογραμμένο και προσεγμένο το κείμενό σου. Στα του παιχνιδιού, έχω την αίσθηση πως η ιστορία σου έχει ένα πρόβλημα με το τέταρτο ζητούμενο (θα περίμενα δηλαδή να κλείσεις στην παραλία, εκεί που ξύπνησε στην αρχή η Μύριαμ). Ο τίτλος σου έχει μια αναγνωρισιμότητα και, αναπόφευκτα, παραπέμπει τον αναγνώστη αλλού. Το αποτέλεσμα είναι ότι, για μένα, "πνίγει" κάπως την ιστορία σου (π.χ. ίσως να μου ακουγόταν καλύτερα το "Αντί για Εκείνον"). Καλή συνέχεια σε ό,τι γράφεις και ελπίζω να δούμε και άλλα κείμενά σου στο σφφ. Edited August 27, 2023 by Nick V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 Spoiler Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν πιο ταιριαστός. Η θεματική είναι πρωτότυπη και η γλώσσα ταιριαστή. Θα συμφωνήσω όμως ότι δεν έχεις τηρήσει ακριβώς την προτεινόμενη πλοκή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 Μου άρεσε η ιδέα και νομίζω πως θα μπορούσε να βγει μια εξαιρετική ιστορία. Αλλά κάπου το 'χασε. Και όσον αφορά την πλοκή αλλά και τις οδηγίες της άσκησης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts