Jump to content

Κορεάτικη λογοτεχνία


Spyrex
 Share

Recommended Posts

Δεν ξέρω πόσα βιβλία έχουμε στα ελληνικά από τους Κορεάτες συγγραφείς, το ανοίγω όμως το τόπικ γιατί διάβασα ένα της Sohn Won-pyung.
 

1465898319_.thumb.jpeg.dab1d676463bfe32f4e941372eb8b0dc.jpeg

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Λοιπόν, ο κεντρικός μας ήρως πάσχει από αλεξιθυμία. Μέχρι το 1/3 του βιβλίου νόμιζα ότι το μοναδικό που θα μου προσέφερε αυτό το βιβλίο είναι η γνώση ότι υπάρχει αυτή η αρρώστια, ή μάλλον, να μου θυμίσει ότι γεννιούνται άνθρωποι με αλεξιθυμία που μπορεί να κυκλοφορούν δίπλα μας. Μου θύμισε επίσης, ότι καλό θα ήταν να μην κρίνω εύκολα τους ανθρώπους γιατί υπάρχουν αρρώστιες όπως αυτή, και επομένως, οι συμμαθητές του πρωταγωνιστή δεν είχαν δίκιο να τον αποκαλούν «φρικιό», χαρακτηρισμό που θα μπορούσε να δώσει μάλλον οποιοσδήποτε σε κάποιον που πεθαίνουν συγγενικά του πρόσωπα μπροστά στα μάτια του και δεν έχει κανέναν μυϊκό σπασμό στο πρόσωπό του.

Για εμένα το βιβλίο ξεκινάει μετά το 1/3. Η συγγραφέας θίγει κοινωνικά θέματα, αναπτύσσει τους χαρακτήρες με έναν τρόπο επιτυχή κάτι που για εμένα με βάση την εξέλιξη της πλοκής ήταν ένα δύσκολο πόνημα. Χάρηκα αρκετά που το διάβασα, σε σημεία όμως με δυσκόλευε η συνοχή μεταξύ των προτάσεων ή παραγράφων (ίσως εδώ παίζει ρόλο και η μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ των γλωσσών και το πώς η καθεμία εκφράζει τα γεγονότα), αλλά η γενική εικόνα ήταν αρκετά καλή. Είναι από τα βιβλία που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..