Jump to content

Μεταφρασμένα SFF Βιβλία για το 2024


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ενδεικτικά κάποια βιβλία του Φανταστικού που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023:

01. Πολ Τρεμπλέι - Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη (Οξύ)
02. Άννα Καβάν - Πάγος (Gutenberg)
03. Έντουαρντ Άστον - Μίκι7 (Διόπτρα)
04. Γκούσταβ Μέιρινκ - Η νύχτα των μαγισσών (Πηγή)
05. Σούζαν Χιλ - Η γυναίκα με τα μαύρα (Αίολος)
06. Ρόμπερτ Χάινλαϊν - Στρατιώτες του σύμπαντος (Anubis)
07. Γκάι Μόρπας - Συμβίωση (Διόπτρα)
08. Νίκολας Σάνσμπουρι Σμιθ - Φαντάσματα (Anubis)
09. Νιλ Γκέιμαν - Αστερόσκονη (Οξύ)
10. Μάργκαρετ Κίλτζοϊ - Χώρα φαντασμάτων (Στάσει Εκπίπτοντες)
11. Ρόμπερτ Χάινλαϊν - Το διπλό αστέρι (Anubis)
12. Στίβεν Κινγκ - Παραμύθι (Κλειδάριθμος)
13. Αλέν Νταμασιό - Οι αθέατοι (Πόλις)
14. Τζον Λάνγκαν - Το σπίτι με τα παράθυρα (Αίολος)
15. Ρέι Μπράντμπερι - Το κρασί του θέρους (Άγρα)
16. Ισαάκ Ασίμοφ - Ακόμα και οι Θεοί (Anubis)
17. Χιου Χάουι - Φάρος 23 (Anubis)
18. Σον Λασκ - Η έκτη αίσθηση του Ζάκαρι Κλάουντσλι (Ψυχογιός)
19. Πίτερ Χέλερ - Ο αστερισμός του σκύλου (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου)
20. Αλεξάντρ Μπελιάεφ - Το κεφάλι του καθηγητή Dowell (Ενάντια)
21. Α. Τζ. Ριντλ - Χαμένος στο χρόνο (Anubis)
22. Τόμας Λιγκότι - Teatro Grottesco (Αντίποδες)
23. Τζόρτζιο ντι Μαρία - Οι είκοσι μέρες του Τορίνο (Στάσει Εκπίπτοντες)
24. Μάικλ Μούρκοκ - Η ακρόπολη των ξεχασμένων μύθων (Αίολος)
25. Ούρσουλα Λε Γκεν - Πέντε δρόμοι της συγχώρεσης (Αίολος)
26. Χάρι Τέρτλνταβ - Worldwar 2: Ανατροπή (Anubis)
27. Τόμι Αντεγιέμι - Η γενιά της αρετής και της εκδίκησης (Ιβίσκος)
28. Ζόραν Ζίβκοβιτς - Τα δώρα του χρόνου και άλλες αδιανόητες ιστορίες (Η Άγνωστη Καντάθ)
29. Ρεμπέκα Γιάρος - Τέταρτη πτέρυγα (Διόπτρα)
30. Γκούσταβ Μέιρινκ - Το γκόλεμ (Πηγή)
31. Στίβεν Κινγκ - Κριστίν (Κλειδάριθμος)
32. Άλτζερνον Μπλάκγουντ - Το Γουέντιγκο & Οι ιτιές (Η Άγνωστη Καντάθ)
33. Σον Ρόμπινς - The Crimson Deathbringer 1: Ο πορφυρός εξολοθρευτής (24 Γράμματα)
34. Σον Ρόμπινς - The Crimson Deathbringer 2: Η χρυσή οχιά (24 Γράμματα)
35. Σον Ρόμπινς - The Crimson Deathbringer 3: Ο μαύρος στόλος (24 Γράμματα)
36. Σον Ρόμπινς - The Crimson Deathbringer 4: Το ασημένιο χρονόπλοιο (24 Γράμματα)

Και όλο και κάτι άλλο θα υπάρχει που μου έχει ξεφύγει.

Ελπίζω φέτος να δούμε περισσότερα και εξίσου καλά βιβλία του Φανταστικού να μεταφράζονται στα ελληνικά. 

Η μορφή παρουσίασης δεν αλλάζει:
 
(Φωτογραφία εξωφύλλου)
 
(Περίληψη)
 
Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Μεταφραστής/Μεταφράστρια:
Σελίδες:
Τιμή:
 
Είδος:

Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner pinned this topic

1432471923_.thumb.jpg.d324192f957aaed3725ddea307cd0b02.jpg

Όπως οι περισσότεροι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, ο Τράουτ μάλλον δεν είχε ιδέα από επιστήμη… Όταν ο πολυγραφότατος αλλά αφανής συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Κίλγκορ Τράουτ δέχεται την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Τεχνών του Μίντλαντ Σίτυ, διαισθάνεται ότι το ταξίδι του θα τον φέρει αντιμέτωπο με ό,τι φοβάται και συγχρόνως λαχταρά, την επαφή με το κοινό και ίσως την αναγνώριση. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να φανταστεί όσα θα συμβούν όταν ο Ντουέιν Χούβερ, ο πλούσιος έμπορος αυτοκινήτων της πόλης, αποφασίζει να πάρει τις ιστορίες του στα σοβαρά. Η αμερικανική αυτή επαρχία θα βυθιστεί σε ένα κρεσέντο συμβολικής και πραγματικής βίας, δίνοντας την ευκαιρία στον Βόννεγκατ να ξεδιπλώσει τη δηλητηριώδη του σάτιρα όχι μόνο για τον χρόνο, την ανισότητα, τις έμφυλες και φυλετικές διακρίσεις σε μια χώρα γεμάτη αντιφάσεις, αλλά και για την καταστροφή της Γης. Σε ένα ευφυές παιχνίδι με την κυριολεκτική σημασία κάθε λέξης, συνθέτει ένα εντυπωσιακό matrix των προβλημάτων της εποχής μας, εν τη γενέσει τους. Τα πάντα είναι αμφίσημα και τίθενται υπό αμφισβήτηση σε έναν κόσμο δίχως έρμα και ηθική – από τις ταμπέλες του Διαπολιτειακού Αυτοκινητόδρομου μέχρι τις συμβάσεις της λογοτεχνικής αφήγησης. Ένα βιβλίο στο οποίο, με αφηγηματική λιτότητα, συνδυάζονται η επιστημονική φαντασία, τα απομνημονεύματα, τα παραμύθια και οι παραβολές, η φάρσα. Ο Κερτ Βόννεγκατ ασκεί σαρωτική κριτική στην αμερικανική κοινωνία με τρόπο αριστοτεχνικό –χάρη στην οργιώδη φαντασία και στο χιούμορ του–, έχοντας όμως τη συγκινητική επίγνωση της ανθρώπινης τρωτότητας.

Τίτλος: Το πρωινό των πρωταθλητών (Breakfast of Champions)
Συγγραφέας: Kurt Vonnegut
Εκδόσεις: Πατάκη
Μεταφραστής: Αλέξης Καλοφωλιάς
Σελίδες: 336
Τιμή: 16,60-10%=14,94€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Link to comment
Share on other sites

1605547752_.thumb.jpg.4db084c6724c8300825da8e83d8607d6.jpg

Η Ζωή ενός αγοριού, δημιούργημα πλούσιας φαντασίας, είναι το καθηλωτικό πορτρέτο της μαγικής κοσμοθεωρίας της νιότης – και της χαμένης αθωότητας.

1964, Αλαμπάμα. Οι κάτοικοι του Ζέφερ εργάζονται στην τοπική χαρτοβιομηχανία και στο κοντινό γαλακτοκομείο. Όμως για τον δωδεκάχρονο επίδοξο συγγραφέα Κόρι Μάκενσον, αυτή η φαινομενικά απλή καθημερινότητα γίνεται καμβάς για την εντυπωσιακή φαντασία του. Είναι πεπεισμένος ότι έχει ακούσει τα πνεύματα να ψιθυρίζουν στο προαύλιο της εκκλησίας, έχει ακούσει ιστορίες για παράξενους λαθρέμπορους που παραμονεύουν στις σκιές της πόλης και έχει γίνει μάρτυρας μιας πλημμύρας που έχει μολύνει τη Μέιν Στριτ.

Ένα μοιραίο πρωινό, ενώ συνοδεύει τον πατέρα του στη διανομή γάλακτος από σπίτι σε σπίτι, ένα αυτοκίνητο βγαίνει από τον δρόμο του και βυθίζεται στη λίμνη Σάξον. Ο πατέρας του βουτάει στο νερό, όμως έντρομος ανακαλύπτει ένα άψυχο σώμα δεμένο με χειροπέδες στο τιμόνι, και με ένα σύρμα γύρω από τον λαιμό του. Παρόλο που ο φόνος μένει ανεξιχνίαστος, οι κάτοικοι της πόλης φαίνεται να ξεχνούν, όμως ο Κόρι και ο πατέρας του όχι.

Σε έναν κόσμο όπου η αθωότητα και η παιδική αφέλεια συγκρούονται με τη βία, το μίσος και τον ρατσισμό, ο Κόρι αναζητά την αλήθεια. Και καθώς τρυπώνει ολοένα και πιο βαθιά στα μυστικά της πόλης, ανακαλύπτει ότι τελικά το να μεγαλώνεις μπορεί να είναι μια περίεργη και όμορφη βόλτα.

Τίτλος: Η ζωή ενός αγοριού (Boy's Life)
Συγγραφέας: Robert McCammon
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφραστής: Αντώνης Καλοκύρης
Σελίδες: 792
Τιμή: 22,20-10%=19,98€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1659039193_.jpg.6f914e0ddc2d28864142f3a47ebca831.jpg

Όταν σε καλούν οι φωνές, μην απαντήσεις…
Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Ο Ρίτσαρντ κερδίζει πολύ γρήγορα τη φήμη του παρία κι όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Ρίτσαρντ να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων. Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Όταν ένας ακόμη συμμαθητής εξαφανίζεται, ο Ρίτσαρντ πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του –και σώσει το μυαλό του από την τρέλα–καθώς παλεύει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπάλανταϊν και μεθοδεύει την καταστροφή του. Τελικά όμως, ίσως ο Ρίτσαρντ δεν είναι ο πιο αξιόπιστος αφηγητής της δικής του ιστορίας…

Τίτλος: Το νυχτόσπιτο (Natthuset)
Συγγραφέας: Jo Nesbo
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης
Σελίδες: 280
Τιμή: 17,70-10%=15,93€
 
Είδος: Τρόμος

Link to comment
Share on other sites

1810318664_.jpg.bbeef18a3278cb991c0f0dd71822b70c.jpg

Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ που έχει παραμορφωθεί φρικτά σε εργαστηριακό ατύχημα, είναι ένας άνθρωπος που έχει χάσει το πρόσωπό του και, μαζί με αυτό, τη σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Από φόβο μήπως αποκαλυφθούν οι συνεχώς επιδεινούμενες πληγές του προσώπου του, τυλίγει με επιδέσμους το κεφάλι του, αλλά καταλαβαίνει ότι η μουμιοποιημένη όψη του απωθεί τους ανθρώπους. Ακόμη και η γυναίκα του πλέον τον
αποστρέφεται. Η μόνη του διέξοδος για να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων είναι να δημιουργήσει μια μάσκα τόσο τέλεια ώστε να μην είναι αντιληπτή. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι μια τέτοια μάσκα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μεταμφίεση που κρύβει μόνο τις πληγές του: είναι ένας άλλος εαυτός – ένας εαυτός ικανός για τα πάντα. Παρακολουθώντας την αφήγηση μέσα από το ημερολόγιο και τις σημειώσεις του κεντρικού χαρακτήρα, το Πρόσωπο του άλλου είναι ένας τρομακτικός, καφκικός, αδυσώπητος προβληματισμός πάνω στη φύση, την ταυτότητα, τη μεταμόρφωση και τον κοινωνικό εξοστρακισμό.
Στο Πρόσωπο του άλλου ο Αμπέ αναλαμβάνει την αμείλικτη διερεύνηση του προσώπου όχι μόνο σε επίπεδο πλοκής αλλά επίσης στο επίπεδο της φόρμας που διαμορφώνει την πλοκή, σαν να προσπαθεί να σχίσει το δέρμα του προσώπου και τις εκφράσεις του. Η γραφή προσπαθεί να αποδώσει την ψυχική διαταραχή του ήρωα και τις θολωμένες σκέψεις του.
Σε αυτό το σκληρό και συναρπαστικό μυθιστόρημα βλέπουμε το παλιό, αιώνιο ζήτημα της ταυτότητας. Ποιός είναι το πραγματικό εγώ και τί αποκαλύπτει; Η μάσκα κρύβει την παλιά ταυτότητα η μήπως δημιουργεί μια καινούργια; Σύγχρονη εκδοχή με τον τρόπο της τού Δρ Τζέκυλ και κ. Χάυντ, το Πρόσωπο του άλλου έχει σημειώσει από τη δημοσίευσή του αδιάλειπτη επιτυχία.

Τίτλος: Το πρόσωπο του άλλου (The Face of Another)
Συγγραφέας: Kōbō Abe
Εκδόσεις: Άγρα
Μεταφραστής: Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος
Σελίδες: 328
Τιμή: 18,50-10%=16,65€
 
Είδος: Τρόμος (;)

Link to comment
Share on other sites

2110967512_.thumb.jpg.3d2c5371e0e412dcdf04d303ebccc2ac.jpg

Η Χόλι Γκίμπνι, ένας από τους πλέον συναρπαστικούς και ευρηματικούς χαρακτήρες του Στίβεν Κινγκ, επιστρέφει σ’ αυτό το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα.

Όταν η Πένι Νταλ επικοινωνεί με το πρακτορείο ιδιωτικών ερευνών Finders Keepers για να βρει την αγνοούμενη κόρη της, την Μπόνι, η Χόλι διστάζει να αναλάβει την υπόθεση. Κάτι όμως στην απελπισμένη φωνή της Πένι πείθει τη Χόλι.

Λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το μέρος όπου εξαφανίστηκε η Μπόνι μένουν οι καθηγητές Ρόντνι και Έμιλι Χάρις. Ένα πρότυπο ευυπόληπτων καλλιεργημένων αστών: ογδοντάρηδες συνταξιούχοι ακαδημαϊκοί, αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Όμως κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειο του γεμάτου βιβλία σπιτιού τους, ένα μυστικό που ίσως σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μπόνι. Και η ανακάλυψη του μυστικού τους θα αποδειχτεί σχεδόν ακατόρθωτη, γιατί είναι έξυπνοι, υπομονετικοί κι αδυσώπητοι.

Η Χόλι θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες της για να τους ξεσκεπάσει.

Τίτλος: Χόλι (Holly)
Συγγραφέας: Stephen King
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σελίδες: 600
Τιμή: 22,20-10%=19,98€
 
Είδος: Τρόμος (;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1220266755_.thumb.jpg.407ef7ef433c0cf199b1db4d343f9fc7.jpg

Το σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα σε νέα μετάφραση
1850. Ο Άνταμ Γιούιν, ένας Αμερικανός συμβολαιογράφος, επιστρέφει από τα νησιά Τσάταμ στην Καλιφόρνια. Στο ταξίδι του τον προσεγγίζει ο γιατρός Δρ. Γκους που του κάνει μια θεραπεία για ένα σπάνιο είδος εγκεφαλικού παράσιτου...
1931, Βέλγιο. Ο Ρόμπερτ Φρόμπισερ, ένας αποκληρωμένος αμφισεξουαλικός συνθέτης, κατορθώνει να χωθεί στο σπίτι ενός καταβεβλημένου μαέστρου, της σαγηνευτικής συζύγου του και της νεαρής κόρης τους.
Δεκαετία του 70, Δυτική Ακτή. Η δημοσιογράφος Λουίζα Ρέι ανακαλύπτει έναν ιστό απληστίας και φόνου που απειλεί την ίδια της τη ζωή.
Και προχωράμε σε μια άδοξη Αγγλία του παρόντος· σε μια κορεάτικη υπερδύναμη του κοντινού μέλλοντος όπου ο νεοκαπιταλισμός είναι εκτός ελέγχου· και, τελικά, σε μια μετα-αποκαλυπτική Χαβάη στις ύστατες μέρες της Ιστορίας.
Η ιστορία όμως δεν σταματάει ούτε εδώ. Η αφήγηση γυρίζει σαν μπούμερανγκ στους αιώνες και τους τόπους, ακολουθώντας τη διαδρομή αντίστροφα, προς την αρχή. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πώς συνδέονται οι χαρακτήρες του και πώς διαπλέκονται οι μοίρες τους. Αλλά και πώς οι ψυχές διαβαίνουνε τους ουρανούς του χρόνου, όπως τα νέφη διαβαίνουνε τους ουρανούς του κόσμου.
Το "Cloud Atlas" είναι ένας αλησμόνητος άθλος που έχει μετατραπεί από καλτ κλασικό σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Τίτλος: Άτλας νεφών (Cloud Atlas)
Συγγραφέας: David Mitchell
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Μαρία Ξυλούρη
Σελίδες: 632
Τιμή: 25,50-10%=22,95€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία, Φαντασία

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..