Jump to content

Robert R. McCammon


Spyrex
 Share

Recommended Posts

Robert Rick McCammon (born July 17, 1952) is an American novelist from Birmingham, Alabama. One of the influential names in the late 1970s–early 1990s American horror literature boom, by 1991 McCammon had three New York Times bestsellers (The Wolf's Hour, Stinger, and Swan Song) and around 5 million books in print.[1][2] Since 2002 he’s written several books in a historical mystery series featuring a 17th-century magistrate’s clerk, Matthew Corbett, as he unravels mysteries in colonial America.

Από wikipedia

Από McCammon έχω διαβάσει το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Usher's Passing (συνιστά ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία), τα ωραία Mystery Walk και Gone South και το αρκετά καλό Boy's Life. Το τελευταία μάλιστα το τελείωσα αρκετά πρόσφατα και για το οποίο θα γράψω μερικές αράδες. 

Το Boy's Life για εμένα είναι ένας ύμνος στην ατέλειωτη παιδική φαντασία και φαντασίωση, στους παιδικούς φόβους και επιθυμίες. Είναι εξαιρετικά γραμμένο και γι' αυτό μπορεί να διαβαστεί γρήγορα παρά το μεγάλο του μέγεθος. Για εμένα, μερικά κεφάλαια θα μπορούσαν να παραληφθούν. Κατά πολλούς (απ' ό,τι βλέπω στο goodreads) θεωρείται αριστούργημα.. Εμένα μου άρεσε, θα συνεχίσω να διαβάζω McCammon, αλλά δεν είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία. Το τέλος, λίγο-πολύ αναμενόμενο αν και δεν νομίζω πως είναι κάτι που ήθελε να «κρύψει» ο συγγραφέας. Από την άλλη, και θα το βάλω σε σπόιλερ γιατί δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν που δεν το έχει διαβάσει,

Spoiler

το τρίτο κεφάλαιο είναι ίσως το καλύτερο κεφάλαιο που έχω διαβάσει ποτέ μου. Είναι εκπληκτικό το πώς συνδυάστηκε η παιδική φαντασίωση - ένας κομήτης (:) που έπεσε στη γη και που τα δύο παιδιά που τον είδαν να πέφτει θεώρησαν ότι πρόκειται για εξωγήινους που ήρθαν να «αλλάξουν» τους ανθρώπους που θα τους πλησιάσουν - με την πραγματικότητα. Ο πατέρας ενός από τα παιδιά που είδε τον κομήτη να πέφτει αποφασίζει να πάει να δει τι είναι και το παιδί του δεν θέλει γιατί πιστεύει ότι ο πατέρας θα γυρίσει «αλλαγμένος». Και όντως γυρίζει αλλαγμένος, γιατί είχε μεθύσει πίνοντας και το παιδί το ήξερε ότι θα γίνει αυτό. Ασύλληπτο κεφάλαιο.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συγγραφέα που σίγουρα θα χαρίσει στους αναγνώστες του και δη στους λάτρεις του τρόμου και του φανταστικού, ιδιαίτερες αναγνωστικές στιγμές. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το "Boy's Life" θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. 
Ελληνικός τίτλος: Η ζωή ενός αγοριού

Ιδού και το εξώφυλλο:

1498580640_.thumb.jpg.a8965172750f3f27a32de810386988dc.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..