Jump to content

Βοήθεια για κατασκευή κόσμου


distaros
 Share

Recommended Posts

Βοήθεια...Έχω κολλήσει.

Καταραμένη έμπνευση,όταν την έχεις ανάγκη...

Όποιος νομίζει πως μπορεί να σώσει την κατάσταση,συγχαρητήρια.

 

Ιδού και το θέμα:

Ο καινούριος μου κόσμος,είναι fantasy,αλλά απαλλαγμένος από στοιχεία όπως οι Θεοί,το Καλό και το Κακό,οι Choosen Ones,οι αρχαίες-πανίσχυρες-σοφές φυλές κλπ κλπ...Γενικά,αν και φορτωμένος με αλλόκοτα πλάσματα και εφετζίδικα ξόρκια,είναι κάτα βάθος ένας ρεαλιστικός κόσμος.Οι χαρακτήρες κινούνται με βάση ιδανικά και ιδέες παρόμοιες με αυτές του δικού μας κόσμου,και δεν υπάρχουν γελοία στρατόπεδα καλών και κακών.Η ιστορία καθορίζεται από τις πολιτικές-κοινωνικές-οικονομικές εκάστοτε συνθήκες ,και όχι από ακατανόητες προαιώνιες μάχες μεταξύ θεοτήτων...

 

Επίσης,δεν υπάρχουν καλές ή κακές φυλές.Κάθε φυλή έχει δική της κουλτούρα,που απλά διαφέρει ριζικά από αυτή των άλλων φυλών...Έτσι,αυτό που σε μια φυλή φαντάζει κίνηση καλοσύνης,για μια άλλη είναι κάτι παραπάνω από σατανικό,και το αντίστροφο.

 

 

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το σύστημα μαγείας.

Έχω απορρίψει ήδη ιδέες τύπου "κληρονομικό χάρισμα" ή "γραμμές αίματος" κλπ κλπ.Θέλω κάθε άνθρωπος να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στον δρόμο της μαγείας.

 

Έχω απορρίψει τα ξόρκια του dnd,τύπου "διαβάζω τον πάπυρο και εκτοξεύω fireball",γιατί αποτελούν κορυφαίο δείγμα κοινοτυπίας και έλλειψης φαντασίας.

 

Έχω σκεφτεί να υπάρχουν διάφορα "ρεύματα" στην μαγεία,που διαφέρουν στο casting("λόγια-ονόματα","τελετουργία","τοτέμ","ρούνοι" κλπ κλπ),αλλά και επίσης κάθε ένα να αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ιδεολογικό-φιλοσοφικό ρεύμα,περίπου όπως οι θρησκείες στον μεσαίωνα.

Άλλα ποιοί θα είναι οι ιδρυτές των ρευμάτων αυτών?

Μήπως κάθε φυλή να έχει και το δικό της?

Άλλα τότε τι θα γίνει αν ας πούμε ένας άνθρωπος αποφασίσει πως τον εκπροσωπεί το ρεύμα μιας άλλης φυλής?

 

Θα μου πεις,ας διδαχτεί το ρεύμα της άλλης φυλής...Άλλα τότε θα έχουμε την (κάτα την γνώμη μου απαίσια)εικόνα,τύπου dnd,να λατρεύουν την θεά των ξωτικών 9 ξωτικά και ένας human ranger,τον θεό των νάνων 9 νάνοι και ένας human warrior,τον θεό των orc 9 half orcs και ένας human barbarian και πάει λέγοντας...

Και πάλι,θέλω κάθε φυλή να είναι πολυδιάστατη,και όχι σαν τις φυλές τύπου "είμαστε η φυλή του δάσους και του τραγουδιού και τίποτε άλλο,και είμαστε όλοι chaotic good".

Οπότε,μάλλον δεν θέλω να περιορίσω τις φυλές μου σε ένα ρεύμα της μαγείας.

Άλλα,αφού απορρίψαμε τους θεούς+τις φυλές,τότε με βάση ποιών κριτηρίων θα διαχωρίζονται τα ρεύματα?

Και επανέρχομαι στην ερώτηση,ποιοί θα είναι οι δημιουργοί τους?

 

Μήπως να είναι τυχαίοι,πανίσχυροι μάγοι?Που στα αρχαία χρόνια αποφάσισαν να...μπλα μπλα μπλα...

Μπλιάχ,κοινοτυπία του κερατά...Και άλλωστε,με ποιά κριτήρια να επιλέξω τους μάγους αυτούς?

Και γιατί οι τότε μάγοι να ήταν τόσο ισχυροί ώστε να δημιουργούν ρεύματα,ενώ οι τωρινοί να μην μπορούν?

 

Ας βοηθήσει κάποιος γιατί έχω καεί τελείως.

 

 

PS. Topic title edited

Edited by RObiN-HoOD
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ακολουθείς την εξελικτική πορεία της επιστήμης; Που ξεκίνησε από τη φιλοσοφία, διαχωρίστηκε μετά σε επιστήμες με κοινή θεματολογία και δημιουργήθηκαν ρεύματα και υποκατηγορίες μέσα στην κάθε μία; Να γράψεις για την αρχέγονη μαγεία και πώς ξεκίνησαν όλα, ότι στην ουσία υπήρχε από πάντα απλά οι άνθρωποι/φυλές/πλάσματα τα κατηγοριοποίησαν μετά για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

 

Δεν μπορείς να απορρίψεις την κάθε θεότητα(ακόμα και η φύση παίζει αυτό το ρόλο), εκτός κι αν έχεις ήδη σκεφτεί πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και κατ'επέκταση και η μαγεία.

 

Τα ρεύματα να εκφράζουν τη φιλοσοφία και τους σκοπούς και να μην είναι με βάση τις φυλές, να μπορεί δηλαδή ο καθένας να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Ανάλογα με το πού μεγάλωσε ο καθένας θα υπάρχει και μια "κλίση" προς κάποιο ρεύμα χωρίς να περιορίζει όμως.

 

Και τέλος πάντων, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να του έρθει φυσικά και να ωριμάσει η ιδέα σου.

 

Καλή συνέχεια :)

 

Υ.Γ: μην είσαι τόσο κατηγορηματικός με τα "κλισέ". Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό και σαρκαστικό τρόπο ώστε να βγει κάτι όμορφο και διασκεδαστικό ;)

Link to comment
Share on other sites

Χάρε, βρίσε με όσο θες, αλλά την απάντηση αυτή πρέπει να την βρεισ μόνος σου. Μπορώ απλά να σου ρίξω μερικές ιδέες για τη μαγεία:

 

Μια καλή λύση είναι η ελαστική πραγματικότητα: μέσω της πλήρους εναρμόνισής του με τη φιλοσοφία τους, οι μάγοι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Κάθε σχολή έγινε από έναν φιλόσοφο και συνεχίστηκε από τους μαθητές του, οι οποίοι και την επέκτειναν/εξέληξαν/μεταρρύθμισαν. Ενδέχεται μεν να έχουν δημιουργηθεί και σχίσματα και υποσχολές.

Λόγω της βάσης της μαγείας στη φιλοσοφία είναι φυσικό να ταιριάζει περισσότερο σε κάποιες κουλτούρες από ότι σε κάποιες άλλες.

Ελπίζω αυτό να σε βοήθησε κάπως.

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ: μην είσαι τόσο κατηγορηματικός με τα "κλισέ". Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό και σαρκαστικό τρόπο ώστε να βγει κάτι όμορφο και διασκεδαστικό

Θέλω να γράψω epic,σε άλλες περιπτώσεις εννοείται πως θα πρόσθετα δόσεις σαρκασμού.

Και δεν αποφεύγω τα κλισέ.Απλά θέλω οι επιλογές των ηρώων μου να καθορίζονται ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τον χαρακτήρα τους και την ψυχοσύνθεση τους.(και φυσικά δεν θεωρώ σοβαρή την φάση είμαι "chaotic good" και τελείωσε,αυτός είναι ο χαρακτήρας μου.)

 

Ευχαριστώ πάντως,θα ακολουθήσω και την ιδέα σου,να που θα με βγάλει...

Link to comment
Share on other sites

Τρεις ιδέες για φυλές:

-Είναι όλοι άνθρωποι, απλά έχουν διαφορετικά ήθη και έθιμα(πολύ διαφορετικά ώστε το χάσμα να είναι τεράστιο)

-Όλοι προέρχονται από μια αρχαία φυλή αλλά τώρα πια μοιάζουν πολύ λίγο λόγω του ότι έζησαν σε διαφορετικές γεωγρσφικές συνθήκες.

-Όλες οι φυλές είναι στην ουσία η ίδια φυλή, αλλά ο ένας κόσμος διασπάστηκε σε πολλούς και ο καθένας(με την δική του πια εκδοχή φυλής) πήρε διαφορετικό δρόμο. Κατέλειξαν κάποιοι να ταξιδέψουν τους κόσμους και έτσι βρέθηκαν πολλές από τις άπειρες εκδοχές της μιας φυλής στον ίδιο κόσμο. Η διάσπαση μπορεί να έγινε και πολύ πιο νωρίς(π.χ. στον καιρό της αμοιβάδας ή των δεινοσαύρων)

 

Οι φυλές είναι ήδη έτοιμες,πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.

 

Επίσης το καλό και το κακό είναι παγκόσμιες σταθερές και όχι ζήτημα οπτικής γωνίας.

 

Ο Χίτλερ θεωρούσε τον εαυτό του πολύ καλό άνθρωπο,πληροφοριακά.

 

Περιττό να σου πω ότι με όλα αυτά που αφήνεις απ' έξω είναι σα να δένεις τα χέρια σου και να προσπαθείς να γράψεις με τη μύτη.

 

Αλλιώς δεν θα είχε ενδιαφέρον,έτσι?

 

Τρεις ιδέες για τη μαγεία:

-Η δύναμη της μαγείας επικαλείται μέσω ισχυρών συναισθημάτων.

-Οι μάγοι έχουν ένα πνεύμα κολλημένο πάνω τους που κάνει τη μαγεία για εκείνους.

-Μπορούν και βλέπουν πίσω από την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας και μέσω της σκέψης μπορούν να την αλλάζουν.

 

Αποτελούν ίσως 3 ιδέες για σχολές μαγείας,αλλά δεν μου λύνουν την απορρία του πως δημιουργήθηκαν αυτές οι σχολές.

Ξέρω να κατασκευάζω συστήματα μαγείας,το κάνω σχεδόν 8 χρόνια τώρα.

Αυτό που χρειάζομαι είναι,ύπο τις παραπάνω προυποθέσεις,να στηθεί ένα ρεαλιστικό και λογικό ιστορικό backround που να εξηγεί την προέλευση της μαγείας.

Edited by Anergos Xaros
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει Χριστό για το πώς θέλεις να είναι η μαγεία σου. Πρώτα, πρέπει να έχεις μια γενική εικόνα για τη μορφή της και, μετά, ψάχνεις να δεις από πού προήλθε, ποιος την πρωτοανακάλυψε, και τα ρέστα. Αυτά είναι οι εξηγήσεις και, μάλιστα, μπορεί να τύχει να τα τροποποιήσεις, καθώς αφηγείσαι την ιστορία σου (και ενώ δεν έχεις γράψει ακόμα τίποτα γι'αυτά, ή αλλάζοντας κάτι που έχεις γράψει).

 

Αλλά πρέπει να έχεις, κατ'αρχήν, μια γενική εικόνα.

 

Τι είναι η μαγεία στον κόσμο σου; Βασίζεται στα στοιχεία (φως, γη, αέρας, νερό); Βασίζεται σε φυτά που καταναλώνονται καθώς κάποιος υφαίνει ένα ξόρκι; Βασίζεται στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα (σαπίζεις καθώς υφαίνεις ξόρκια);

 

Ποιο είναι ο τίμημα του να κάνεις μαγεία; Σωματική κώπωση; Ψυχική κώπωση; Κυνήγι από δαίμονες; Χρήμα;

 

Τι ακριβώς κάνεις με τη μαγεία; Τηλεματαφέρεσαι; Βλέπεις μέσα από τοίχους;

 

Φαίνεται όταν ο μάγος υφαίνει ένα ξόρκι; Βλέπεις λάμψεις; Δε βλέπεις τίποτα; Ακούς ένα διαπεραστικό σύρισμα;

 

Τώρα, όμως, πήγα σε δευτερεύοντα ζητήματα. Πρώτα, θα πρέπει να ψάξεις τη φύση της μαγείας.

 

Αφού είπες ότι ανάλογα με τη φυλή πάει και η μαγεία, τότε βάσισέ την εκεί. Πχ, αν μια φυγή ζει κοντά σε ηφαίστεια (λέμε τώρα), μπορεί να ελέγχει τη λάβα, μήπως;

 

Επίσης, αν η μαγεία δεν είναι έμφυτη, τότε τι είναι; Κάτι λέξεις που όποιος κι αν τις μάθει, μπορεί να ελέγξει, πχ, τη λάβα; Συνδυασμός λέξεων και κινήσεων; Και τι είναι αυτό που κάνει τη λάβα να υπακούει; Έχει η λάβα κάτι το ζωντανό μέσα της;

 

Ψάξτο πιο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..