Jump to content

Xavier Marquis


Atrelegis
 Share

Recommended Posts

Ο συγκεκριμένος δημιουργός έχει ένα εξαιρετικό site με καταπληκτικά έργα φτιαγμένα στο Maya, πρόγραμμα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών! Στην ιστοσελίδα του, μπορείτε να βρείτε μία πλήρη γκαλερί με έργα του!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφα. Αλλά, δεν ξέρω, πολύ γραφικό, ρε παιδί μου. Γενικά, αυτό το ρεύμα που επικρατεί τελευταία στην τέχνη, με τα γραφικά, με έχει προβληματίσει. Δε λέω ότι είναι απαραίτητα κακό, ή ότι τα αποτελέσματα είναι άσχημα. Ωστόσο, να, ας πούμε, είναι γνωστό πως με τα γραφικά δεν μπορεί ποτέ κανείς να αποδώσει σωστά ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Μοιάζει πλαστικό.

 

Νομίζω, όμως, ότι ένας συνδυασμός κλασικής ζωγραφικής και γραφικών θα ήταν υπέροχος. Κλασική ζωγραφική για τα πρόσωπα και τους ανθρώπους, και προσθήκες γραφικών για το υπόβαθρο, το φωτισμό, και παρόμοια πράγματα.

 

Θα ήθελα ν'ακούσω και τη δική σας γνώμη επί του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια του Marquis κια γενικά τα τρισδιάσταστα μου δίνουν μία αίσθηση μεγαλύτερου ρεαλισμού, όπως και τα δισδιάστατα. Πιστεύω ότι τα γραφικά μπορούν να δώσουν μία δόση ρεαλσιμού εκεί που το δισδιάστατο δεν μπορεί να φτάσει, κάτι που λειτουργεί υπέρ του με κάποιον τρόπο. Κάνε ας πούμε τη σύγκρισή σου μόνος σου.

Δες αυτό (Juan Gimenez, δημιουργός των Μεταβαρώνων) και αυτό. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες που διακρίνονται στο τριαδιάστατο σκίτσο και σύγκρινέ τες με αυτές του δισδιάστατου. Και τα δύο είναι εξειρετικά, αλλά αυτό του Marquis μουεξεγείρει περισσότερο τη φαντασία, δίνοντάς μου την κίνηση. Αυτό του Gimenez σου προκαλεί τον εντυπωσιασμό, αλλά είναι το δεύτερο που με αιχμαλωτίζει.

Edited by Atrelegis
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αλλά τα πρόσωπα δε σου φαίνονται πλαστικά και κρύα; Δε μοιάζουν με αληθινά πρόσωπα. Αυτό είναι και το μεγάλο μειονέκτημα των γραφικών, νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το Βάρδο (πολύ φούρνοι θα γκερμίστηκαν). Ενώ τα σχέδια του Χavier Marquis είναι ομολογουμένως πανέμορφα, στα πρόσωπα λείπει η πλαστικότητα και η εκφραστικότητα άλλων καλλιτεχνών. Δε θέλω να μειώσω το ταλέντο του με αυτό, αλλά είναι συχνό φαινόμενο η χρήση 3d μοντέλων να μειώνει πολύ τη "φυσικότητα" των εκφράσεων στο πρόσωπο, δηλαδή στο κομμάτι του ανθρώπινου σώματος με τους περισσότερους μύες. Υπάρχει δηλαδή σε αρκετούς καλλιτέχνες μια στατικότητα στην έκφραση. Γι'αυτό και αρκετοί κάνουν μεν 3d σχέδια, αλλά μετά παρεμβαίνουν πάνω στο πρόσωπο με συμβατικές, έστω κι αν είναι σε software, μεθόδους ζωγραφικής.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε καθαρά 3d δουλειές, όπως όταν πρόκειται για computer games. το πρόβλημα μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν η αδυναμία των υπολογιστών, τώρα είναι μάλλον η αδυναμία των 3d designers, oι οποίοι θα πρέπει να είναι ΚΑΙ ζωγράφοι!

Επαναλαμβάνω όμως, πως οπτικά, συνολικά, ο τύπος είναι φοβερός τόσο στο costume/character design, όσο και στην "ατμόσφαιρα" των έργων του.

Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος είναι καταπληκτικός, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η δουλειά αυτή μπορεί να σταθεί στο ύψος του Gimenez, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Eχμ, καλά τα όσα λέτε, αλλά ο όρος "γραφικά" δεν σημαίνει τίποτα. Εννοείτε 3D; Τώρα το πρόσεξα. Από τα όσα λες Βάρδε εννοείς 3D...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοείς παιδικο-νεανικά Βάρδε; Can't miss those panties now, can ya? Anime-comic-oφέρνουν υπερβολικά.

Edited by Sabrathan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μου αρέσει και εμένα το 3D animations, για τους λόγους που ανέφερε ο Ατρελέγιος. Παλιότερα μου άρεσε όταβ απεικόνιζε τέλεια το οτιδήποτε, αλλά αργότερα διαπίστωσα οτί πάρα πολύ λίγα μπορούν να αποτυπώσουν σωστά και όχι πλαστικά το ανθρώπινο σώμα(τίποτα καλύτερο από το πατροπαράδοτο μολυβι!) με πολύ λίγες εξαιρέσεις, όπως τα video στο Warcraft 3.

Α, Βάρδε για ρίξε μια ματιά στο Ghost in the Shell 2: Innosence. Θα καείς άγρια...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..