Jump to content

Πού θα πηγαίνατε για περιπέτειες;


Βάρδος
 Share

Προτιμώ τις περιπέτειες σε...  

29 members have voted

  1. 1. Προτιμώ τις περιπέτειες σε...

    • Δάση
      12
    • Βουνά
      7
    • Έρημοι
      1
    • Βάλτοι
      1
    • Παγετώνες
      1
    • Πόλεις
      6
    • Θάλασσα
      1


Recommended Posts

Καλοκαιράκι είναι, να άλλο ένα πιο ανάλαφρο τόπικ, για να ταξιδέψετε με το μυαλό, όπως ταξιδεύετε και με το σώμα.

 

Στη λογοτεχνία φαντασίας, οι περιπέτειες λαμβάνουν χώρα σε διάφορων ειδών περιοχές. Ποιο μέρος προτιμάτε και γιατί;

 

Αν έχω ξεχάσει κάτι, πείτε το και θα το προσθέσω. Αν θέλετε κάτι παραπλήσιο (όπως λόφοι), τότε απλά ψηφίστε το πιο σχετικό (πχ, βουνά). Επίσης, μην ξεχάσετε να δικαιολογήσετε την άποψή σας. Γιατί σας αρέσει αυτό που σας αρέσει, βρε αδελφέ;

 

*

 

Εγώ είμαι λάτρης των πόλεων. Μου αρέσει η κοσμοπλημμύρα της αγοράς, η διεφθαρμένη ή μη φρουρά, οι υποχθόνιες συμφωνίες, τα κυνηγητά σε σοκάκια, σε στέγες, ή ακόμα και σε υπονόμους, τα ερειπωμένα σπίτια που κρύβουν ένα σωρό μυστικά, οι διαμάχες και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στους άρχοντες, τα συμβάντα στις Αυλές, το μπουνίδια στις ταβέρνες, οι παρέξενοι ταξιδιώτες, τα αλλόκοτα ήθη και έθιμα, και άλλα. Τόσα πολλά που δε θα τελείωνα αν ήθελα να τα γράψω όλα. Λατρεύω τις πόλεις.

 

Όχι πως δε μου αρέσουν και οι άλλες τοποθεσίες. Και τα μυστηριώδη δάση είναι καλά, και οι καυτές έρημοι. Ωστόσο, συνήθως, βρίσκω τις μεγάλες περιγραφές ταξιδιών ανιαρές, εκτός αν ο συγγραφέας περνάει τα ταξίδια γρήγορα και περιεκτικά (όπως πχ ο Μάρτιν ή ο Έρικσον). Αλλά, ακόμα κι έτσι, στις πόλεις υπάρχουν τόσα πολύ περισσότερα πράγματα να κάνουν οι χαρακτήρες. :)

Link to comment
Share on other sites

Χμ...δεν εβαλες θαλασσα.Ισως γιατι προυποθετει σκαφος(βαρκα εχω παντως)!Η νησι...

Οταν μιλαμε για φαντασια ο νους μου ταξιδευει σε βουνα(με δαση).Εχεις δικιο οτι στους δρομους της πολης συμβαινουν τα πιο ενδιαφεροντα βεβαια.

Οι ερημοι κυριως αλλα και οι παγετωνες ειναι λιγο βαρετα.Εκτος αν βαλεις και καμια οαση-αμμοθυελλα-βεδουινους η χιονοθυελλα-χιονοστιβαδα-γιετι κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου αρέσουν τα βουνά με δάση, εκεί που ζουν και τα υπέροχα λυκάκια, όχι οτι λέω όχι και σε άλλη μέρη, αλλά τα βουνά με δάση και άγρια ζώα και βράχια

(λατρεύω τα βράχια) και ποτάμια και λίμνες... αχ βαχ πως μου αρέσουν! :blush:

Link to comment
Share on other sites

Πόλεις. Τα θηρία τους είναι κρυμμένα πίσω από ανθρώπινες μάσκες, οι δολοπλοκίες και οι παγίδες καραδοκούν, η φύση δημιουργεί και πάλι δικούς της κανόνες μέσα στο βασίλειο του Πολιτισμού και μυστικ΄ά περιμένουν στα σκοτεινότερα σοκάκαια, οργανώσεις και σκοτεινοί κύκλοι καραδδοκούν εκεί που οιπερισσότεροι δεν τολμούν να ψάξουν... :guitar:

Link to comment
Share on other sites

Πάντα θαύμαζα τα forest faes...

Μια περιπέτεια στο δάσος θα μου άρεσε περισσότερο από όλες τις άλλες!

Link to comment
Share on other sites

Σε δάσος φυσικά!!

 

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα δάσος... μπορείς να κάτσεις και να αφουγκραστείς τους θορύβους τους δάσους, να χαζέψεις το όμορφο τοπίο, να παρατηρείς τα διάφορα ζωάκια και τα έντομα, να κοιμηθείς ήρεμος κάτω από τα δέντρα... και αυτά δεν είναι τίποτα! τόσα πολλά πράματα και όλα σε συνδυασμό με την πανέμορφη εικόνα της φύσης!

Σε έναν κόσμο fantasy μπορούν να συμβούν τα άπειρα εκεί μέσα... μπορείς να συναντήσεις από νεράϊδες και ξωτικά μέχρι τα πιο άγρια θηρία. Μπορείς να βρεις αρχαία μυστικά ή κάποιον θησαυρό... ό,τι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σου!

 

 

Επίσης τα βουνά μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά μόνο όταν έχουν δάσος... αν είναι με χόνια ή βράχια χωρίς πολλή βλάστηση, δεν μου αρέσουν.

Και πάλι όμως, οι προοπτικές για μια ενδιαφέρουσα fantasy ιστορία σε ένα τέτοιο μέρος είναι πάρα πολύ καλές.. από τους κλισέ νάνους του Τόλκιν και του DnD μέχρι "ό,τι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σου!"

Link to comment
Share on other sites

Σε βουνό με δάσος, με συντροφιά το ζωάκι μου και την κατάνα μου. Ίσως και κανέναν κολλητό.

Link to comment
Share on other sites

Πόλεις, για τους ίδιους λόγους που έγραψε ο Βάρδος. Πληθώρα πιθανών σεναρίων, καταστάσεων και χαρακτήρων, και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Όταν πιστεύω θάλασσα μονάχα και βυθό

και προσκυνάω για κόνισμα έναν παλιό αστρολάβο,

πες μου, στην άγια πίστη σου, πώς να προσευχηθώ;

σε ποιον να ξομολογηθώ και πού να μεταλάβω;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..