WILLIAM Posted January 1 Share Posted January 1 Το 2025 μόλις ξεκίνησε! Καλή χρονιά σε όλους! Φυσικά μια χρονιά για εμάς εδώ δεν νοείται χωρίς συγγραφή. Ποια είναι τα σχεδιά σας για φέτος; Τα δικά μου είναι αυτά τα... λίγα: 1. Η ολοκλήρωση του 1100 έργου μου το οποίο ευελπιστώ να είναι μια ιστορία που θα εκδοθεί σε συνέχειες. 2. Μετάφραση του ως άνω έργου στα Αγγλικά (ναι το επιχειρώ και αυτό μόνος μου) 3. Ένα μυθιστόρημα εποχής που θα εξελίσσεται στο 1260 περίπου και θα έχει να κάνει με μια Βυζαντινή διπλωματική αποστολή και την εισβολή των Μογγόλων στην Ευρώπη. 4. Μια περιπέτεια δράσης, συνέχεια στη σειρά του Επιχείρηση Ιωνία. 5. Μια καινούρια περιπέτεια φάντασι. 6. Μια σειρά από ποιητικά έργα. 7. Μερικά διηγήματα (μικρές ιστορίες ίσως να είναι πιο ακριβές μιας και είναι κάπου 25 σελίδες το καθένα) 8. Μια περιπέτεια που θα έχει να κάνει με την Ανεξάρτητη Μεραρχία και τον άθλο της τον Αύγουστο του 1922 9. Το ιστολόγιο, μιας και είναι αρκετή δουλειά και αυτό. 10. Ένα βιβλιοπαιχνίδι. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 5 Share Posted January 5 Πολλά όνειρα για φέτος. Πολλά. 1. Να εκδώσω κάτι ολόδικό μου. Κάθε χρόνο το λέμε αυτό, ας πιάσει φέτος (γιατί πέρσι έπιασε μισό, κυκλοφόρησα κάτι, αλλά είχε ξανακυκλοφορήσει) 2. Να έχω τουλάχιστον τέσσερα διηγήματα σε συλλογές. Αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί κατά το ένα τέταρτο, καθώς πριν από μία μόλις μέρα κυκλοφόρησε συλλογή διηγημάτων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού στα γερμανικά. ο τίτλος του δικού μου είναι Silberne Glöckchen ertönen überall auf der Welt. Επίσης εκκρεμεί έκδοση μιας δεύτερη συλλογή, στα ελληνικά αυτή τη φορά. Κι έχω στο μάτι και μια ακόμη συλλογή, για την οποία ακόμη δεν έχω γράψει κείμενο (και αυτός θα είναι ο πρώτος στόχος του 2025). Ε, δε θα προκύψει και τίποτις άλλο στην πορεία; Το 2025 έχει ακόμη 359 μέρες. Αν κάποιο από αυτά τα διηγήματα είναι καινούργια ιδέα (πάει να πει, δε θα ξεπέσω στο αναμάσημα παλιών ιδεών), ακόμα καλύτερα. 3. Να τελειώσω δύο νοβελέτες: η πρώτη λέγεται Αποχτενίδια και περιγράφει τις περιπέτειες μιας μοδίστρας που ταξιδεύει στα βάθη της ζούγκλας για να βρει τα φτερά ενός σπάνιου πουλιού, κι η δεύτερη λέγεται Παιπάλη και ασχολείται με έναν νεκρομάντη που προσπαθεί να βρει τον λόγο της εξαφάνισης μιας αρχαίας φυλής. Και τα δύο διαδραματίζονται στην Πικρή Στροφή, με 1500 χρόνια απόσταση μεταξύ τους και έχω τρελά σχέδια γι' αυτά. Η ολοκλήρωση του πρώτου ντραφτ των Αποχτενιδιών είναι ο δεύτερος -ημερολογιακά-στόχος του 2025. 4. Και για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να γραφτεί το τελευταίο χέρι των διορθώσεων του ψευδοαραβικού μου. Αυτός είναι ο τρίτος, σημαντικότερος και βασικός στόχος για να θεωρήσω τη χρονιά πετυχημένη. Τα υπόλοιπα θα τα λογαριάσω πάρεργα, αν δεν ολοκληρωθεί αυτό. Αυτά. Κατά τα άλλα, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted January 9 Share Posted January 9 Έρχομαι κι εγώ, αργοπορημένη. 1. 8 διηγήματα. 2. 4 εκδόσεις Ελλάδα (οι 2 ήδη αναμένονται). 3. 2 εκδόσεις εξωτερικό 4. Επιτέλους να στείλω σε εκδοτικό το εφηβικό μου. 5. Ένα καινούργιο μυθιστόρημα. 6. 1000 ευρώ έσοδα από συγγραφή. Το χουμε. Γιατί όχι; 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 9 Author Share Posted January 9 Για τα έσοδα σε βρίσκω πολύ αισιόδοξη, με τα δικαιώματα να είναι στο 15% θες ένα καλό ποσό από πωλήσεις για να το πιάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted January 10 Share Posted January 10 13 hours ago, WILLIAM said: Για τα έσοδα σε βρίσκω πολύ αισιόδοξη, με τα δικαιώματα να είναι στο 15% θες ένα καλό ποσό από πωλήσεις για να το πιάσεις. την χρονιά που μας πέρασε έβγαλα 310 ευρώ. Φέτος έχω βγάλει ως τώρα 5 ευρώ. Τα 300 ήταν βραβείο από διαγωνισμό και τα 10 από πώληση διηγήματος. Δεν υπάρχουν μόνο τα ποσοστά. Κάποιοι σε πληρώνουν με το κομμάτι και τα γνωστά, επαγγελματικά περιοδικά μπορεί να δώσουν μέχρι και 1000 ευρώ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 10 Author Share Posted January 10 Δεν είμαι τόσο λαμπρός συγγραφέας, περιορίζω τις βλέψεις μου σε πιο ταπεινά μέσα. Αλλά αν είναι εφικτό, με το καλό να το πετύχεις! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts