Jump to content

Περιοδικά Pulp Fiction


heiron
 Share

Recommended Posts

Tα ξερετε?Εχετε διαβασει κανενα-ειδικα απο την "χρυση εποχη" πριν τον 2ο ΠΠ?Ειναι φαινομενικα χαμηλης ποιοτητας και επιπεδου αλλα μεσα τους κρυβονται και διαμαντια.Εξαλλου μην ξεχνατε οτι οι περισσοτεροι συγγραφεις που αγαπησαμε με αυτα μεγαλωσαν.Η γνωμη σας?Ποια η σχεση με τα συγχρονα αντιστοιχα περιοδικα?

Αν βρειτε καμια καλη ιστοσελιδα καντε λινκ...

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως! ¨Εχω διαβάσει ανθολογίες με ιστορίες από τα pulps και έχω μερικά που αν και δεν είναι ακριβώς pulps, έχουν έναν τέτοιο "απόηχο". (Κάποια περιοδικά των 50ς δηλαδή).

Γενικά τα συμπαθώ πολύ γιατί υπήρχαν και μικρά αριστουργήματα μέσα, αλλά κυρίως για λόγους "νοσταλγίας", αν και ποτέ δεν τα γνώρισα βέβαια άμεσα. Ή ίσως να μου αρέσουν γιατί είχαν κάποια αθωότητα, την αθωότητα ενός μικρού παιδιού κατά κάποιον τρόπο. Μερικές ιστορίες είναι αστείες με τα σημερινά δεδομένα (ενώ άλλες εκνευριστικές, ειδικά από συγγραφείς που έδειχναν πολύ στερεότυπα μειωνότητες και αλλοεθνείς).

Αλλά ναι, κάποιες ιστορίες είναι ακόμα μικρά αριστουργήματα και μακάρι να υπήρχε ακόμα και ένα pulp στη χώρα μας, μέσα από το οποίο να μπορούν να αναδειχτούν καλές δουλειές και καλοί συγγραφείς.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Dain,

Μπορεί βέβαια πολλοί συγγραφείς να γράφαν "ανάλαφρα" και αθώα, όμως ας μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου αφήσαν τα αποτυπώματά τους σε τέτοια περιοδικά (τουλάχιστο απ ότι έχω διαβάσει στις βιογραφίες τους γιατί ενωείται πως λογο ηλικείας δεν έχω προλάβει τίποτα τέτοιο).

Link to comment
Share on other sites

Mα φυσικά και δεν το ξεχνάω! Πολλές φορές μπαίνω στο ebay και κοιτάω τιμές για τέτοια περιοδικά (ή τουλάχιστον κοιτάω τα εξώφυλλά τους).Αν είχα τα χρήματα σίγουρα θα αγόραζα πάρα πολλά από αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..