Jump to content

In Milton Lumky Territory


Recommended Posts

Hello σε όλους τους χρήστες του φορουμ από έναν newbie στο site και το forum. Πρόσφατα απέκτησα ενα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Philip K Dick και σε σύντομο χρονικό διάστημα διάβασα το Ubik, τα 7 στίγματα του Palmer Eldridge και έχω διαβάσει σημαντικό μέρος του Minority Report το οποίο θα το αφήσω για πιο μετά μιας και θέλω να το συνδυάσω με την ταινία του Speilberg που δεν την έχω δει ακόμα.

Πριν από μια εβδομάδα αγόρασα στα αγγλικά από κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας ένα από τα πρώτα του βιβλία το In Milton Lumky Territory. Μεχρι στιγμής καλό φαίνεται. Θα ήθελα απόψεις για το συγκεκριμένο βιβλίο αν κάποιος έχει τύχει να το διαβάσει χωρίς να μου αποκαλυφθεί το τέλος. Κυρίως θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον περισσότερο ειδήμωνα επί του Philp K Dick γύρω από το αν το τυπικό ύφος του Dick είναι εκείνο που αποτυπώνεται στο In Milton Lumky Τerritory ή στο μεταγενέστερο Ubik ( να πω τη μαύρη μου αλήθεια θα προτιμούσα να μοιαζε στο δεύτερο μιας και μέχρι στιγμής δείχνει ο Dick να κάνει μια καταγραφή του τρόπου ζωής στην Αμερική για την εποχή που περιγράφει και λιγότερο να έχει αφήσει υπόνοιες για επιστημονική δράση).

Επιπλεόν θα επιθυμούσα και καμμια πρόταση τίτλων βιβλίων του συγκεκριμένου συγγραφέα ή συγγραφέων του ανάλογου στυλ μιας και είμαι καινούριος στο συγκεκριμένο είδος. Όταν λέω στύλ εννοώ sf Books που να έχουν αρκετά μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία με περισσότερο futuριστική ματιά. Για παράδειγμα το Ubik ήταν ένα spray προιον μιας εταιρίας ( επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα) και λιγότερο το δημιούργημα ενός επιστήμονα που είχε συνταχθεί με τους "καλούς" ( ηθικοπλαστική αμερικάνικη χολιγουντιανή τεχνοτροπία).

Link to comment
Share on other sites

MonteChristo, καλώς ήρθες στο φόρουμ. Δεν έχω διαβάσει το εν λόγω βιβλίο αλλά έχοντας διαβάσει άλλα του Ντικ, όχι μόνο scifi, νομίζω πως είναι από τους καλύτερους συγγραφείς.

Μια που θεωρείται ένας από τους πατέρες του cyberpunk, ίσως σου αρέσει κι ο William Gibson, ή και ο China Mieville.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις να προτείνεις κανά βιβλίο από αυτους τους 2 συγγραφείς που είπες ;

Link to comment
Share on other sites

Xμμ έτσι άμεσα μου έρχονται στο νου τα

 

Νευρομάντης

Τζόνυ Μνεμόνικ του Gibson

 

Perdido Street Station

Scar του Mieville

 

κι αν θες να δοκιμάσεις και κάτι με αρκετή κοινωνική σάτιρα και κριτική, πάρε και του Στάνισλαβ Λεμ, το "Ημερολόγιο των Άστρων" και την "Κυβεριάδα". Tην Κυβεριάδα καλύτερα να την πάρεις στα Αγγλικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν σου αρέσει (όπως έχω καταλάβει) η επιστημονική φαντασία, μην διαβάσεις Mieville. (Αν θες να δεις την άποψη μου για το The Scar, δες εδώ.)

 

Αλλά, σίγουρα, κι εγώ θα πρότεινα τον Gibson, αν σου αρέσει το cyberpunk.

 

Τώρα, Dick, προσωπικά, δεν έχω διαβάσει' δεν είμαι τόσο της Ε.Φ. Αλλά ένας καλός συγγραφέας Ε.Φ. που ξέρω είναι ο Brian Aldiss. Δεν είμαι, όμως, σίγουρος αν είναι στο στυλ του Dick. Ίσως να ήθελες να κάνεις μια βόλτα στο Amazon, να ρίξεις μια ματιά στις απόψεις εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα συμφωνισω με τον καλο κυριο Dain στο Johny Mnemonic. Αυτο ειναι σιγουρο.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το A scanner darkly από Dick, κατά την γνώμη μου το καλύτερο έργο του. Ένας συγγραφέας που μοιάζει πολύ στον Dick (ήταν και κολλητοί άλλωστε) είναι ο Norman Spinrad.

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβασει λιγα απο ντικ, αλλά μου φαίνεται οτι εχει 2 ειδους βιβλια: Ένα πιο κοινωνικό ύφος-όπως το Τριγυρίζοντας σε μικρό τόπο ή το Η μετεμψυχωση του Τιμοθι Αρτσερ, και ένα πιο ΕΦ- όπως η Αποζημιωση, το Ηλεκτρικό Πρόβατο κτλ. Νομίζω προτιμώ τηνδευτερη κατηγορια, αλλα όπως είπα, εχω διαβασει λίγα.

 

Κι αν ψαχνεις για πιο ΕΦ παρά cyberpunk, δοκιμασε Ασιμοφ. All time classic! Και για πιο κοινωνική ΕΦ δοκίμασε Λε Γκεν-δες και τα αντίστοιχα τοπικ.

 

Welcome!! :D

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, το Blade Runner ποιό το έγραψε;

Έχει κανείς από εσάς κμία συλλογή με διηγήματα ΕΦ με τους προαναφερθέντες; Ενδιαφέρεται για ανταλλαγή;

Link to comment
Share on other sites

Η πρότασή μου για τον Mieville δεν αφορά το είδος, αλλά τον τρόπο αντίληψης του συγγραφέα και συχνά και το ύφος. Γι'αυτό βρίσκω κοινά ανάμεσα στον Mieville και το Dick, και στον Dick και το Lem ή τον Spinrad.

Link to comment
Share on other sites

ok eyxaristw poly gia tis apantiseis. Tha psaksw opwsdipote gia cyberpunk sygrafeis. O logos pou argisa na apantisw ofeiletai stis oligoimeres diakopes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..