Jump to content

Νυχτολουλουδο

gothicbutterfly

Recommended Posts

Νυχτολουλουδο

Οι φλογες της σιωπης σου

καινε τωρα το μυαλο μου.

Ηταν αλλη μια αυγη

που σε πηρε μακρια μου...

Μισω τον Ηλιο

που φωτιζει τη μοναξια μου

και καθε μερα μου θυμιζει

οτι ζεις μακρια μου.

Νυχτα απεριγραπτη

κρατα με για παντα στην αγκαλια σου...

Xαρα μου ατελειωτη

ποτε θα παψεις να δακρυζεις,εσυ,καρδια μου?...

Edited by gothicbutterfly

Μ!

Δεν είναι κακό!

Μικρό (και θα μπορούσες υποθέτω να βάλεις πολλά στοιχεία ακόμα) αλλά μου άρεσε ειδικά το τμήμα με τον ήλιο που φωτίζει την μοναξία!

Είναι μια διαφορετική προσέγγιση απο οτι έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει.

Απλά νομίζω πως παραμένει (εκτός αυτού του στίχου) κάπως απλοικό σαν ποίημα ενώ θα μπορούσε να λέει πολύ περισσότερα... Ας πούμε στον τίτλο μιλάς για νυχτολούλουδο, αλλά αυτό εκτός του τίλου δεν είναι καθόλου περασμένο στους στίχους σου. Ισως θα μπορούσες να το προσθέσεις για να δώσεις περισσότερη ατμόσφαιρα και να δώσεις εντονότερες εικόνες, να παίξεις με τα χρώματα ή τα σχήματα του νυχτολούλουδου, το βράδυ που ζει στην ακμή του. Να γράψεις π.χ. για την μυρωδιά του έρωτα-τα νυχτολούλουδα έχουν πολλή έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά και άλλα τέτοια που να έδιναν περισσότερη γεύση στο ποίημα σου.

Το νυχτολούλουδο είναι ως γνωστόν το λουλούδι που ανθεί το βράδυ....το μόνο λουλούδι που ανθεί το βράδυ και ίσως να αισθάνεται μοναξιά επειδή όταν ανθεί, ανθεί μόνο του...και ίσως επειδή μισεί τον Ήλιο να ανθεί το βράδυ...χμμμμ κάτι τέτοιο...έτσι «ανοίγεται» το βράδυ και λεει τον «πονο» (?) του (όπως το εν λόγο λουλούδι που ανθεί και μυρίζει έντονα τοτε μονο) (?).το θέμα είναι ότι βγάζει κάτι πολύ βαθύ, μασκαρεμένο και σκοτεινό, ένα είναι σίγουρο, πίσω από την σκοτεινή κωδικοποίηση κάτι φωτίζει....χμμμ....αλώστε το βράδυ κανείς κοιμάται, όποτε δεν έχει περιθώριο να «σκέφτεται» ότι αυτος-αυτη-αυτο του-της λείπει...ενώ την ημέρα κανείς δουλεύει το μυαλό του και θυμάται...ίσως αυτό (?). O ήλιος σημαίνει φως, αλλά ίσως κάποια πράγματα να πρέπει να μην φωτίζονται...με το σκότος τα πάντα παραμορφώνονται στο μάτι επειδή δεν βλέπει καλά...και αν έχει την προδιάθεση κάποιος να δει ότι κάποια πράγματα δεν ισχύουν ‘η να τα δει διαφορετικά αποτι είναι, τότε τα βλέπει «πλανευτηκά» και (μάλλον) πολύ πιο όμορφα από είναι στην πραγματικότητα...όποτε στο ποίημα το βράδυ δεν ενοχλείται από τον ήλιο να κοιμηθεί και να δει χαρούμενα όνειρα....με το να δει πράγματα όπως τα θέλει

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό μου όταν το διάβασα, και μάλλον απέχει πολύ από αυτό που σκέφτηκες...χιχι...μπορεί και να το σκότωσα κιόλας....σορι....τες πα

ωραίο....

:friends:

Χμμ...

Κωστακη,αγορακι μου,τι παιρνεις και δεν μας δινεις?.... :p

Η μηπως η βαρεμαρα σε εχει βαρεσει τοσο που αρχιζει το μυαλουδακι σου να κανει παραξενες αντιδρασεις με αποτελεσμα τη γεννηση αλλοκοτων σκεψεων... :p :p

J/K

Ισως τελικα εισχωρησες στο μυαλο μου περισσοτερο απο οτι νομιζα...

Ισως τελικα μιλαμε την ιδια γλωσσα και επισκεφτομαστε ιδιες Ονειροχωρες...

Ισως τελικα ξερεις περισσοτερα απο οτι θα επρεπε...

Ισως...απλα με καταλαβαινεις...

:friends:

Wellcome to my World!!

Βρε γαμώτο, δεν έχω γνώμη - τα είπε όλα η laas7 - ακριβώς αυτά που θα έλεγα! :)

• 2 weeks later...

Εμένα πάντως μου άρεσε. Είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα πρώτα ποιήματα που είχες σηκώσει. Οι κριτική και η "τριβή" με άλλους ποιητές πάντα βοηθάει.

Χαίρομαι που κατά βάθος σας άρεσε. Νοηματικά για μένα έχει πολλά να πει :bag: αλλά είναι κάπως κωδικοποιημένα για τους άλλους :juggle: . Έτσι τεχνικα δεν βγήκε τόσο καλό.Εμένα δεν μου άρεσε πάντως από αυτή την άποψη.

Αλλα παράξενο τώρα που κάθομαι και κάνω κριτική στο ίδιο μου το ποίημα :bangin:

Τέλος πάντων,ήθελα απλά να σας ευχαριστήσω :friends:

:beerchug: