Jump to content

Συλλογικό Γράψιμο


Rikochet
 Share

Recommended Posts

Η ιδέα δώθηκε σε μια συζήτηση μεταξύ εμού και του Σερπετού (του Βάρδου ντε, του τρελλλλου). Να τεθούν οι βάσεις για ένα κόσμο, απο όλους μας. Και ύστερα ο καθένας να γράφει ενα διήγημα, μια ιστορία, ένα ποίημα, κατι μέσα στα πλαίσια του κόσμου. Έτσι ο κόσμος αυτός θα εξελίσσεται μέσα απο τις ιστορίες μας. Π.χ αν ένας βασιλιάς πεθάνει στην ιστορία ενός ατόμου, θα είναι νεκρός και για τους άλλους. Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 70
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Βάρδος

  11

 • Drunk Elf

  6

 • Nihilio

  12

 • Oberon

  7

Poli endiaferousa idea i opoia omos thelei arketi prokatartiki doulia.

Episis tha iparxoun pola diaforetika stil grapsimatos kati pou tha kani ton kosmo na miazi axtarmas.

 

*Looks at FR* :D :D :D :D :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Μια τέτοια ιδέα είχαμε αρχίσει και στη λίστα (Greek Fantasy Writers) αλλά δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Τρια άτομα γράφαμε μόνο. Είχαμε τον κόσμο, είχαμε το story, είχαμε τους χαρακτήρες αλλά δεν υπήρχαν συγγραφείς. Αν θυμάμαι καλά το πρώτο βιβλίο το είχαμε τελειώσει. Βέβαια δεν ήταν ακριβώς σαν αυτό που αναφέρεις. Ήταν ένα βιβλίο απλά ο καθένας έγραφε από ένα κεφάλαιο.

Πήγαμε να αρχίσουμε και κάτι παρόμοιο με αυτό που λες σε έναν cyberpunk κόσμο αλλά πάλι δεν υπήρχαν άτομα (αν θυμάμαι καλά δηλαδή :huh: ).

 

Εγώ μέσα πάντως

Link to comment
Share on other sites

εγώ την βρίσκώ πολύ καλή ιδέα και αν υπάρχει όρεξη μπορεί να αρχησεί όχι ομώς ξεκηναεί ένας γράφει και συνεχίζει ο άλλος. αλλά παραθέτουμε πρώτα τισ ιδέες μας φτιάχνουμε μια βάση και μέτα ξεκινάμε προγραμματησμένα και γράφουμε. και στην τελική μπορούμε να τα μαζέψουμε αυτα και να είναι σνα βιβλίο που θα είναι διαθέσημο για download.

Link to comment
Share on other sites

Λίγα λόγια για το τι είπαμε χτες με τον Ρίκο.

 

Κατ'αρχήν, όχι, δεν ειναι κάτι σαν αυτό που είχαμε κάνει στην GFW, διότι εκεί υπήρχε κάτι το περιοριστικό. Δηλαδή, ο καθείς έπρεπε να γράψει ένα κομμάτι, ώστε να προχωρήσει η ιστορία. Εδώ, απλά, θα φτιαχτεί ένας κόσμος κι απο κεί και πέρα όποιος έχει όρεξη και διάθεση να γράψει ένα διήγημα, εκεί που θα το έγραφε στο ξεκάρφωτο, μπορεί να το βασίσει στον συλλογική κατασκευασμένο κόσμο.

 

Τον κόσμο θα τον αποφασίσουμε όλοι μαζί, αλλά δε χρειάζεται να έχει υπερβολικές λεπτομέρειες. Χάρτη, αν θέλετε, είναι προαιρετικός, αλλά μπορώ να τον κάνω εγώ στο χέρι, να τον σκανάρω, και να τον ανεβάσω. Απο κεί και πέρα, το σημαντικό είναι να ορίσουμε τι υπάρχει στον κόσμο, ώστε να μη γίνει FR που είπε κι ο Balkoth. Δηλαδή, αν πούμε ότι υπάρχει Αρκουδάκι που Χορεύει, υπάρχει Αρκουδάκι που Χορεύει, αλλά δεν υπάρχει Φτερωτό Ελεφαντάκι, αν δεν πούμε ότι υπάρχει. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να γράψει για Φτερωτό Ελεφαντάκι. Ελπίζω να έγινα κατανοητός ότι είμαι εναντία στο Φετρωτό Ελεφαντάκι. :p :lmao:

 

Οπότε, μπορείτε να αρχίσετε να σουτάρετε ιδέες για τον κόσμο, όσοι γουστάρετε. :cool2:

 

Εδώ, κλασικά, θα προτείνω να ΜΗΝ υπάρχουν ξωτικά, νάνοι, ορκ, και τα σχετικά. :cold:

Link to comment
Share on other sites

Και ποιός θα αποφασίζει με ποιά χρονολογική σειρά θα υπάρχουν οι ιστορίες στον κόσμο; Τέλος πάντων. Μέσα να ό,τι και να γίνει, ελπίζω μόνο να μη γίνει το κλασικό, "Όλοι μέσα και στο τέλος κανένας".

 

:sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνώμη μου πρέπει να άλλο ένα section στο φορουμ γι αυτο το για να ειναι και εκεί πιο συγκεντρομένα και τακτοποιημένα.

 

και κάτι αλλο. να κάνουμε κάτι προτοτυπο, να αφήσουμε την φαντασία μας αχαλήνωτη και να γράψουμε για πράγματα διαφορετικά απο τα συνηθησμένα :sorcerer:

 

 

 

 

 

:fire: :fire: :fire: :fire:

Link to comment
Share on other sites

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να "εκτοξεύουμε" ιδέες για τον κόσμο.

 

Δε νομίζω να χρειάζεται να ανοίξουμε ιδιαίτερο τμήμα για αυτό το σκοπό. Σε αυτό το topic μπορούν να μπουν όλα.

 

 

Ποιος θα μας τραγουδήσει πρώτος; :guitar:

Link to comment
Share on other sites

:band: :band: :band: :band: :band: :band: :band: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

 

 

eimai mesa

Edited by Morgoth_dark_lord_of_Angbad
Link to comment
Share on other sites

Θα είναι επιστημονική φαντασία ή fantasy?

Εγώ ότι και να'ναι μέσα είμαι.

 

Για επιστημονική φαντασία έχω έναν κόσμο με υπόβαθρο και ιστορία που παιδεύω αρκετό καιρό, αν είναι να το κάνω Post και να χρησιμοποιηθεί.

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

Θα είναι επιστημονική φαντασία ή fantasy?

Εγώ ότι και να'ναι μέσα είμαι.

Ούτε κι εγώ έχω πρόβλημα, ό,τι από τα δύο κι αν είναι. Και, για να πω την αλήθεια, από τη στιγμή που κυρίως φάνταζυ γράφω, θα μου άρεσε να είναι Ε.Φ., για να αλλάξω και λίγο προοπτική. Πάντως, απο κεί και πέρα, ό,τι θέλει ο λαός' δε με πειράζει. :)

 

 

Για επιστημονική φαντασία έχω έναν κόσμο με υπόβαθρο και ιστορία που παιδεύω αρκετό καιρό, αν είναι να το κάνω Post και να χρησιμοποιηθεί.

 

Και πάλι, εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν θέλουν κι οι υπόλοιποι.

 

 

Δε βλέπω, όμως, κανένας να λαλάει τώρα. Drunk Elf, είσαι προφήτης τελικά; :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν κάνουμε ένα Poll το οποίο θα μείνει για μία εβδομάδα να δούμε τι θέλουν οιν περισσότεροι? Η θα μπορούσαμε να κάνουμε και τα δύο.

Μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας και μία fantasy.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, υποτίθεται ότι θα φτιάξουμε ένα setting, κι απο κεί και πέρα ο καθένας θα γράφει ό,τι ιστορία θέλει, απλά θα πρέπει να τη βασίζει σε κάποια δεδομένα του συγκεκριμένου κόσμου. Δηλαδή, μπορούν να γραφούν --θεωρητικά-- άπειρες ιστορίες εκεί. Πάντως, αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω κι ένα poll για να ρωτήσουμε αν θέλου φάνταζυ ή Ε.Φ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά λέω να κάνουμε poll. Να μείνει μία εβδομάδα και να δούμε τι θέλουν οι άλλοι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να γράψω οτιδήποτε. Θα είναι και καλή προσπάθεια για να αρχίσουμε να γράφουμε περισσότερο. Τουλάχιστον για μένα που τον τελευταίο καιρό τα έχω ψιλοπαρατήσει... και σε μία στιγμή βλακείας ας το πούμε πέταξα ένα σωρό πραγματάκια που είχα γράψει... :(

Link to comment
Share on other sites

μα γιατί πεδευόμαστε???? :rolleyes: και δεν κάνουμε κατι που είναι ανάμιξη και των δύο????? B)

 

 

 

ένας κόσμος που έχει πράγματα απο το παρελθόν και απο το μέλλον :thumbsup: .

εκεί ένας πολεμιστής θα έχει το σπαθί του (που ίσος έχει καποια ιδιότητα) και ένα κεραυνοπολυβόλο το οποίο θα εκτοξεύει ηλεκτρική ενέργεια σε μορφή laser. θα φαράει ένα θώρακα και ένα κράνος ελαφρόυ τιτανίου. ακόμα θα φοράει μια γούνινη μπέρτα καθώς βρήσκετε σε κάποια πολική χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Τι νόημα έχει να φοράς θώρακα όταν σε βαράνε με λέιζερ; Και γιατί να κρατάς σπαθί όταν έχεις όπλα λέιζερ; ;) Ας μην κάνουμε κάτι μόνο γιατί είναι ωραίο ως εικόνα, αλλά να υπάρχει και λόγος γι'αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μου θύμισε μια σκηνή από Indiana Jones (δεν θυμάμαι πιο μέρος), όπου ο Indy βγαίνει αντιμέτωπος με έναν που κρατάει ένα σπαθί, ο τελευταίος κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του με το σπαθί και ο Indy βγάζει αδιάφορα το πιστόλι και τον πυροβολεί. :huh: :p

Link to comment
Share on other sites

Πριν απο κάμποσο καιρό είχα μια θεότρελη ιδεα για κόσμο την οποία λέω να σας παραθέσω:

 

Ο Κόσμος είναι ένα Ηφαιστειο. Στον κρατηρα του Ηφαιστείου αυτού, υπάρχει ένας ιστός, και πάνω σε αυτόν τον ιστό μια Αράχνη (τώρα αν είναι ταραντούλα η μαύρη χήρα δεν νομίζω οτι πολυπαίζει ρόλο :p). Απο τον ιστό αυτό λοιπόν κατεβαίνουν κλωστές, οι οποίες προς το τέλος τους σχηματίζουν σπείρες, οι οποίες είναι σχεδόν οριζόντιες. Μέσα απο αυτές τις σπείρες λοιπόν κυλά ένα ποτάμι, το οποίο έχει δύο ιδιαιτερότητες: 1) Είναι κάθετο και 2) Ρέει προς τα επάνω, προς τον ιστό δηλαδής. Αυτό το σύμπλεγμα (οι σπείρες μαζί με το ποτάμι) είναι κοινότητες που ζούν ...... (οπου ....= το αποφασίζουμε όλοι μαζί). Αυτα τα ...... λοιπόν ζούν πάνω στις σπείρες. Η κοινόνητες λοιπόν, ωσότου φτάσουν σε ένα σημείο να επιβιώσουν απο μόνες τους, λαμβάνουν βοήθεια απο την Αράχνη. Όταν όμως μεγαλώσουν αρκετά και γίνουν πιο ισχυρές, αποκόπτωνται απο τον ιστό, καλύπτονται απο ....... που τις προστατεύει, και αιωρούνται μέσα στο Ηφαίστειο. Τώρα βέβαια απο αυτό προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Πείτε άν σας αρέσει και θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε (είναι λίγο σουρεάλ και τρελό βέβαια, αλλα εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ μειονέκτημα ;)).

Link to comment
Share on other sites

Sorry alla to ekana edit katalathos kai to esvhsa olo :bangin: :bangin:

Edited by Morgoth_dark_lord_of_Angbad
Link to comment
Share on other sites

Τι νόημα έχει να φοράς θώρακα όταν σε βαράνε με λέιζερ; Και γιατί να κρατάς σπαθί όταν έχεις όπλα λέιζερ;  Ας μην κάνουμε κάτι μόνο γιατί είναι ωραίο ως εικόνα, αλλά να υπάρχει και λόγος γι'αυτό.

 

 

σωστός Βάρδε αυτό δεν το είχα σκεφτεί :sheep:

Link to comment
Share on other sites

ακούστε ιδέα:

δεν υπάρχει μόνο ένας κόσμος, αλλά 2.Ο ένας είναι ο κόσμος της μαγείας(=Φ.), ενώ ο άλλος είναι ο κόσμος της τεχνολογικής ανάπτυξης(=Ε.Φ.).Οι άνθρώποι του ενός κόσμου δε γνωρίζουν για τον άλλο, αλλά υπάρχουν διάφορα άτομα ή ομάδες που το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται προς όφελός τους.

Προτείνω ο πρώτος κόσμος να είναι κάτι σαν τον WOD.

Ο πρώτος κόσμος θα βρίσκεται στο μέλλον, ενώ ο δεύτερος στο παρελθόν, αλλά και οι δυο κόσμοι θα έχουν τη γεωγραφία της Γης που γνωρίζουμε σήμερα, με κάποιες αλλάγες.Αν και ο πρώτος κόσμος θα φαίνεται ότι θα είναι το μέλλον του δεύτερου, δε θα είναι γιατί στον πρώτο δεν θα υπάρχει ούτε μαγεία ούτε τέρατα.

 

Αυτό δηλαδή που λέω δηλαδή είναι να φτιάξουμε δύο κόσμους που ο ένας θα είναι ένας εναλλακτικός μεσαιωνας(με δράκους,μαγεία κτλπ{αλλά ΟΧΙ ξωτικά και νάνους}), και ο άλλος θα είναι ένα εναλλακτικό μέλλον της γής(ιπτάμενα αυτοκίνητα κτλπ).

Link to comment
Share on other sites

Εμμμ... έχει παίξει κανείς το Longest Journey? Αυτή η τελευταία ιδέα είναι ακριβώς η ίδια με την βασική ιστορία του παιχνιδιού.

Link to comment
Share on other sites

Ο πρώτος κόσμος θα βρίσκεται στο μέλλον, ενώ ο δεύτερος στο παρελθόν

 

Όλα καλά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συνδέονται οι 2 κόσμοι.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..