B MOVIES Posted April 28 Posted April 28 Ειμαστε καπου στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα και μεγάλες αλλαγές πρόκειτε να γίνουν...όμως κάποιος δουλεύει υπόγεια...εχει να κάνει με την τεχνολογία αλλα και με την άλλη πλευρά....!!!ένα είναι σίγουρο οτι όποιος διαβάσει αυτήν την ιστορία δεν θα είναι ποτε ο ίδιος..... Άτιτλο 1.pdf 1 Quote
B MOVIES Posted April 28 Author Posted April 28 Όνομα Συγγραφέα:B MOVIES Είδος: ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ Βία; ΟΧΙ Σεξ; ΟΧΙ Αριθμός 1500 Αυτοτελής; ΝΑΙ Σχόλια: Για τον 64 διαγωνισμο συντομης ιστοριας 4 minutes ago, B MOVIES said: Ειμαστε καπου στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα και μεγάλες αλλαγές πρόκειτε να γίνουν...όμως κάποιος δουλεύει υπόγεια...εχει να κάνει με την τεχνολογία αλλα και με την άλλη πλευρά....!!!ένα είναι σίγουρο οτι όποιος διαβάσει αυτήν την ιστορία δεν θα είναι ποτε ο ίδιος..... Άτιτλο 1.pdf 54.99 kB · 0 downloads 1 Quote
Kriton Posted May 8 Posted May 8 Καλή επιτυχία @B MOVIES Spoiler Καταρχήν να πω ότι κατά την άποψή μου διακρίνω βελτίωση σε σχέση με παλαιότερες συμμετοχές σου, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό. Βρήκα έξυπνη την ιδέα να είναι παρουσιασμένη η ιστορία σου με αυτό τον, ας τον πω, "σεναριακό τρόπο", έστω και αν αυτό στερεί στο κείμενο από λογοτεχνική άποψη. Ωστόσο θα ήθελα να σημειώσω πώς μου μένει η αίσθηση που μου μένει και σε άλλα κείμενά σου. Σαν να είναι γραμμένα μία και έξω, χωρίς καθόλου χτένισμα και βελτίωση, δεύτερες και τρίτες (και περισσότερες) φορές. Νομίζω ότι θέλουν λίγη δουλειά σε αυτό τον τομέα, λίγη προσπάθεια. Ξανακοίταγμα, συμπληρώματα, διόρθωση πολλών μικρών διάσπαρτων λαθών, θα βελτίωνε πολύ τα κείμενά σου. Όσον αφορά στην πλοκή είναι απλή αλλά έχει το ενδιαφέρον της. Ο ήρωας αν και κατανοούνται τα κίνητρά του, θα χρειαζόταν λίγη δουλειά παραπάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας και το πώς σκέφτεται. 2 Quote
Ιρμάντα Posted May 13 Posted May 13 Λοιπόν... Spoiler Θα συμφωνήσω με τον Κρίτωνα, όσον αφορά στο ότι, όντως, είσαι πιο συμμαζεμένος στη γραφή σου και το ύφος σου είναι πιο στρωτό. Δεν πέφτεις πια στην εύκολη παγίδα "ήταν όλα ένα όνειρο". Η ιστορία σου ήθελε ένα γερό ξεκαθάρισμα, βέβαια, ορθογραφικό έλεγχο, τέτοια πράγματα. Νομίζω πως έχεις ιδέες τις οποίες καταγράφεις σχεδόν με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής και μετά, ο γέγραφα, γέγραφα. Δεν του ρίχνεις δεύτερη ματιά. Θα σου δώσω μερικές πολύ απλές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν, όχι μόνο για αυτό το διήγημα, αλλά γενικά για το γράψιμό σου. Να κάνεις ορθογραφικό και συντακτικό νοικοκύρεμα. Είναι η πρώτη εικόνα του γραπτού σου, οι πρώτες εντυπώσεις συνήθως είναι οι σημαντικότερες. Δες το σαν "εξωτερική εμφάνιση" του κειμένου σου. Να τελειώνεις την ιστορία, πάντοτε, ολοκληρώνοντας την κεντρική ιδέα. Μην ανακατεύεις και μην απλώνεις πολύ την πλοκή, μέχρι να συμμαζέψεις τα βασικά σου εργαλεία, ρυθμό, γλώσσα, ορθογραφία. Αρκέσου σε σχετικά απλές και εύκολες να διαχειριστείς ιδέες. Προσπάθησε να φωτίζεις επαρκώς έναν τουλάχιστον χαρακτήρα. Νιώσε πως έχεις μία στέρεα ιδέα μέσα σου και να την ακολουθείς σαν το φως στο σκοτάδι. Με άλλα λόγια, κάπου να πηγαίνεις την ιστορία σου. Όχι να σε πηγαίνει αυτή. Απέφυγε τα θαυμαστικά, τα κεφαλαία, αν δεν είναι απαραίτητα δηλαδή. Είναι εικόνα και γραφή που παραπέμπει σε κόμικ και δεν ταιριάζει σε διήγημα. Απέφυγε τις πολύ γρήγορες εικόνες και εναλλαγές δράσεων. Άσε να χωνεύουμε τη μία και μετά πιάνουμε την άλλη. Φρόντισε λίγο την ακολουθία των χρόνων. Στην παρούσα ιστορία, θα πω πως αν είχες προσέξει λίγο ορθογραφία και διατύπωση θα με κέρδιζε ίσως περισότερο. Η ιδέα σου έδενε πολύ καλά με το θέμα της σέχτας, αλλά μου φάνηκε κάπως βιαστικά γραμμένο και χωρίς, πώς να το πω. Χωρίς μπούσουλα. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου! 2 Quote
AnaDuMare Posted May 13 Posted May 13 Νιώθω ότι διάβασα ένα speedrun σεναρίου για ταινία ή βιβλίο ή σειρά βιβλίων. Πέρα από τα τεχνικά που όντως ήθελαν κι άλλη ματιά, πιστεύω ότι αν εστίαζες σε ένα-δυο πράγματα θα φαινόταν μια φυσική ροή λόγου και πλοκής. Μου μοιάζει πολύ με οδηγίες για σενάριο ή outline. Εκτός αν ο σκοπός ήταν πάντα το περιεχόμενο και όχι η τεχνική...χμμμ -.^ 3 Quote
Recommended Posts