Γιώργος77 Posted May 1 Posted May 1 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Γιώργος Αλυφαντής Είδος: urban fantasy Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: ~ 2.800 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Η συμμετοχή μου στον 64ο Διαγωνισμό σύντομης ιστορίας. Πληροφορίες, οι οποίες προσαρμόστηκαν στην ιστορία, έχουν αντληθεί από τη wikipedia. Αρχείο: Κατάλογος παραθρησκευτικών οργανώσεων_ Αλυφαντής.pdf Κατάλογος παραθρησκευτικών οργανώσεων_ Αλυφαντής.docx Edited May 1 by Γιώργος77 2 1 Quote
B MOVIES Posted May 12 Posted May 12 Τι να πω πολυ καλο και ψαγμενο, μου αρεσε πολυ και φαινεται οτι το δουλεψες, δεν ξεχωριζεις αν ειναι αληθεια η φαντασια που εδω που τα λεμε εχει και μια δοση πραγματικοτητας! δεν εχει σαλτσες και σου δημιουργει μια αισθηση τρομου, εκεινη την δεκαετια πρεπει να υπηρχαν τετοια ατομα, μπραβο! 1 Quote
Ιρμάντα Posted May 31 Posted May 31 (edited) Καλησπέρα Γιώργο Spoiler Ακόμη μια θαυμάσια ιστορία Τι κάνεις εσύ καιι γίνεσαι όλο και καλύτερος; Συμφωνία με κάποια οντότητα ίσως; Γλώσσα: Τέλεια. Θα σου πω κάτι: γράφεις όπως θα έγραφε ο Λάβκραφτ αν ζούσε σήμερα και δεν ήταν μονόχνωτος όσο δεν παίρνει. Εξηγούμαι: Το κείμενό σου είναι γραμμένο δημοσιογραφικά, ένα χρονογράφημα, δεν έχει διαλόγους και συγκρούσεις χαρακτήρων - θα επανέλθω περί χαρακτήρων - πέραν της κατάθεσης του Πιττακή. Μου θύμισε το κάλεσμα του Κθούλου, όπου τα γεγονότα παρατίθενται δημοσιογραφικά, μέσα από μαρτυρίες πρώην πιστών και αστυνομικών. Φυσικά δεν είσαι διάλου άκαμπτος, όπως ήταν εκείνος και η ιστορία διαβάζεται νερό. Πλοκή: Είχα την αίσθηση ότι ο Ζυγγουρής ήθελε από την αρχή να κάνει το ίδιο που αποκαλύφθηκε στο τέλος, να φέρει δηλαδή το κτήνος και την πόρνη της Βαβυλώνος και τα σχετικά. Απλά το περνούσε μέσα από μανδύες πηγαίνοντας σε όλο και βαθύτερα νερά. Ή δοκιμάζοντας το έδαφος και την ανοχή του κόσμου, ανάλογα την εποχή και τα ήθη. Έχεις εμπνευστεί από σατανιστές της Παλλήνης έτσι; Μου άρεσε η κορύφωση στο τέλος με την κατάθεση του Πιττακή, με ανατρίχιασε η ημιανθρώπινη μαϊμού -hell yeah- και γενικά έκανες και πολύ καλή δουλειά στην εξισορρόπηση του υλικού σου και στον ρυθμό της ιστορίας. Αυτό το τελευταίο ειδικά παίζει να το έχεις καλύτερα και από τον καθένα μας. Δηλαδή, αν με ρωτούσαν ποιος πιστεύω πως ξέρει να κρατάει σωστούς ρυθμούς στις ιστορίες του, από τυς συγγραφείς της τωρινής φουρνιάς του φόρουμ, θα έλεγα εσύ, πρώτος στη λίστα. Χαρακτήρες: Πρακτικά δεν έχεις, ούτε καν του Ζυγγουρή. Φωτίζεται υπό τέσσερις διαφορετικές εκδοχές ¨φωτός" και πάλι στο σκοτάδι μένει, συγγραφικά, ηθικά, πνευματικά. Και δεν με ενόχλησε, αυτό είναι η επιτυχία σου. Έφτιαξες καλό διήγημα ΧΩΡΙΣ χαρακτήρες. Κατάλαβες υποθέτω γιατί σε σύγκρινα με τον Λάβκραφτ. Ο μόνος χαρακτήρας που κάπως διαφαίνεται είναι ο Πιττακής, ένας τύπος που γεννά μάλλον τη συμπάθεια, ίσως και το μειδίαμα. Και βέβαια είναι απολύτως λειτουργικός και σωστός ρυθμιστής της πλοκής σου. Τον Ζυγγουρή τον κρύβεις εσύ κάπου είπαμε; Διεκπεραίωση: Προκύπτει νομίζω ότι έκανες πολύ καλή δουλειά, τόσο όσον αφορά τη σχέση του κειμένου σου με το θέμα, όσο και στο χειρισμό της ιδέας σου. Μπράβο Γιώργο! Δεν θέλω να ξέρω τι κρύβεις στο υπόγειό σου αλλά πέρασα υπέροχα διαβάζοντας αυτή την ιστορία! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! Edited June 1 by Ιρμάντα 1 1 Quote
Kriton Posted June 2 Posted June 2 Γιώργο καλή επιτυχία. Spoiler Μου άρεσε: Πάρα πολύ πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης η καταλογογράφηση, και πολύ καλά δοσμένη από άποψη υλοποίησης (γραφή με πληρότητα, ξύλινος λόγος / επισημότητα εκφράσεων - όπως επιβάλεται σε αυτές τις περιπτώσεις). Ωραίος τρόπος ανάπτυξης. Άρτια η διαφοροποίηση του ύφους (χύμα και λαϊκό) στην κατάθεση του Πιττακή. Από την άλλη, προσωπικά το βρίσκω λίγο στεγνό (αναπόφευκτα) ως κείμενο, ακριβώς λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας. Σημείο που "μου χτύπησε" γιατί ξεφεύγει από το απαιτούμενο ύφος της γραφόμμενης αναφοράς: "Όταν ανοιξαν (οι Αρχές) τα κιβώτια από περιέργεια, ανακάλυψαν ότι περιείχαν ναρκωτικές ουσίες..." Άνοιξαν τα κιβώτια για έλεγχο / στα πλαίσια ελέγχου, ναι. Αλλά από περιέργεια; Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι στην πράξη δεν υπάρχουν χαρακτήρες - και πώς θα μπορούσε άλλωστε; - με εξαίρεση τον Πιττακή που νομίζω ότι από την κατάθεσή του αναλύεται σε κακοποιητικό βαθμό (ο "τελειωμένος, ό,τι να ναι τύπος" που δεν έχει καν συναίσθηση ούτε καν διάθεση να κατανοήσει τι συμβαίνει γύρω του). Εντελώς μέσα στο θέμα. Τίτλος: Ταιριαστός. Συνολικά: Σοβαρή και στιβαρή, αυστηρά δομημένη παρουσίαση, έξυπνα δοσμένη η εξέλιξη των συμβάντων. 2 1 Quote
AnaDuMare Posted June 5 Posted June 5 Καλησπέρα! Η καταλογοποίηση είναι η αληθεια δεν λειτούργησε για εμένα, μου φάνηκε περίεργο, σαν να είναι appendix και η κύρια ιστορία ήταν καθαρά το κείμενο, αλλά η ιδέα με πήγε πολύ πίσω σε περιπτώσεις τύπου charles manson. Είναι πολύ ρεαλιστικό σαν υπόθεση και αληθινό, αλλά η αλήθεια είναι θεωρώ οι κατάλογοι το αδικούν. Σαν να διαβάζω τα notes για ντοκιμαντέρ, με ο,τι καλό και αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Θα ήθελα να δώσεις περισσότερη βάση στην ανάπτυξη της ιστορίας γιατί υπήρχε πολύ ζουμί. Εξαιρετική ιδέα, θα έκανε υπέροχο βιβλίο αν το έπιανες ζεστά και έβαζες τους καταλόγους σαν εικόνες τύπου φακέλου μέσα! Λείπουν multimedia βιβλία και θα τραβούσε πιστεύω γιατί τα έχουμε δει και τα βλέπουμε και τώρα. 1 1 Quote
Roubiliana Posted Wednesday at 01:45 PM Posted Wednesday at 01:45 PM (edited) Spoiler Ήταν το αγαπημένο μου. Πολύ έξυπνη ιδέα, διεγείρει τη φαντασία. Καθόμουν και έπλαθα σενάρια για το τι πραγματικά είχε συμβεί. Το ξεκινάς ήπια με φλώρικες σεχτες και το φτάνεις στον ερχομό του δαίμονα. Και ο τίτλος πολύ καλός. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! Edited Wednesday at 01:53 PM by Roubiliana 2 1 Quote
Recommended Posts