AnaDuMare Posted May 6 Posted May 6 Όνομα Συγγραφέα: AnaDuMare Είδος: Ψυχολογικού Τρόμου - Dark Fantasy Βία; Οχι Σεξ; Kinda Αριθμός Λέξεων: 2848 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 64ο διαγωνισμό σύντομης ιστορίας - Γενικός Αρχείο: Η Ελαφίνα.docx 3 2 Quote
B MOVIES Posted May 12 Posted May 12 Πολυ καλο μου αρεσε και περισσοτερο το τελος που ειναι και ο θανατος της πρωταγωνιστριας. Ειναι μια περιγραφη μιας τελετης που κατα την αποψη μου εκει καταληγουν τετοιου ειδους τελετες, με εβαλε στο κλιμα την καταλληλη στιγμη και πιστευω οτι παιζει σωστα με τον υπερφυσικο τρομο, μου θυμισε επεισις και μια στιγμη απο μια ταινια του Δρακουλα το 1972 με τον Κριστοφερ Λι, μια χαρα. 1 Quote
AnaDuMare Posted May 13 Author Posted May 13 Thank youuuu @B MOVIES!!! Δεν έχω δει Δράκουλα (ξέρω, ντροπή μου!), το Eyes Wide Shut ήταν η συνειδητή επιρροή και όλα αυτά που κυκλοφορούν τώρα με τις τελετές που τρώνε μωρά κλπ. 1 Quote
Ιρμάντα Posted May 31 Posted May 31 (edited) Καλησπέρα Αναστασία! Spoiler Γλώσσα: Σε γενικές γραμμές καλή αλλά είναι σημαντικό να προσέξεις λίγο τους αγγλισμούς σου. Φράσεις όπως άλλαξα στο φόρεμα, αυτό ήταν το τελευταίο που ήξερα είναι ξεκάθαρα μετάφραση από αγγλικά, σαν αυτός που τις γράφει να διαβάζει κυρίως αγγλικά και να σκέφτεται αγγλικά. Αυτό είναι θεμιτό, αλλά οι αγγλισμοί, σε ένα ελληνικό κείμενο, πώς να το πω, κλωτσάνε. Επίσης ίσως διάλεγα τριτοπρόσωπη αφήγηση στη θέση σου, κυρίως εφόσον η ηρωίδα πεθαίνει στο τέλος. Δεν είναι βέβαια απαγορευτικό το πρώτο πρόσωπο, ακόμη και στην περίπτωση που ο ήρωας πεθαίνει. Πλοκή: Όντως θύμισε το Eyes Wide Shut. Κάποιες λεπτομέρειες, όπως το πώς της έδειξε ο μασκοφόρος το εσώρουχό της εφόσον το φόρεμα που φορούσε ήταν μακρύ; Είχε κάποιο σκήπτρο, σήκωσε το φόρεμά της, ας πούμε; Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω με ποιο κριτήριο την είχαν επιλέξει. Είναι 25, αν έψαχναν για κάποια αγνή και άσπιλη, όπως λένε στο κείμενο.... εννοούσες παρθένα; Είχε κάποια καταγωγή ή συγκεκριμένη κοπέλα, κάποια ιδιαιτερότητα; Αυτό είναι απορία αλλά όχι σημαντική για τη διάρθρωση της ιστορίας. Χαρακτήρες: Μου έκανε εντύπωση η ωραιοποίηση που επεδίωκε μέχρι τελευταίας στιγμής η ηρωίδα. Τύπου, θα με βιάσουν είκοσι άγνωστοι πιθανώς παλαβοί τύποι αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Ίσως δεν είναι σατανιστική τελετή. Πώς βγάζει το συμπέρασμα ότι δεν είναι σατανιστική τελετή; Υποθέτω δεν θα θυσιάζουν κόσμο κάθε φορά. Και τελικά πάλι δεν τη γλύτωσε στο τέλος. Προσωπικά τη βρήκα λίγο αψυχολόγητη, μάλλον αυτό. Επίσης ο ψαλμός τι σήμαινε; Είναι κάποια γλώσσα; Διεκπεραίωση: Μέσα στο θέμα και ωραίος και ο τίτλος. Έχεις κάποια θεματάκια στη γλώσσα αλλά πιστεύω ότι μπορείς να τα στρώσεις σε επόμενα κείμενά σου. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Edited June 1 by Ιρμάντα 1 Quote
AnaDuMare Posted June 2 Author Posted June 2 (edited) @Ιρμάντα thank youuu!! Edited June 2 by AnaDuMare 1 Quote
Roubiliana Posted Wednesday at 01:52 PM Posted Wednesday at 01:52 PM Spoiler Μια κλασική σατανιστική τελετή μέσα από την οπτική του θύματος. Ήταν ενδιαφέρον και θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Λιγότερες σκέψεις και αναλύσεις από την ηρωίδα και περισσότερη σωματοποίηση. Δεν θέλουμε να μας πει πως έχει αγχωθεί θέλουμε να το δούμε. Θα ήταν καλό να μειώσεις ή να αφαιρέσεις τα θαυμαστικά. Πολύ καλός ο τίτλος, θα ήθελα να συνδέσεις το ελάφι με το δαίμονα που επικαλούνται με κάποιον τρόπο. Γιατί ελάφι; Θα ήθελα να μην τελειώνει με το θάνατο της ηρωίδας, θα ήθελα μία μικρή ματιά στον βασιλιά. Να πάει όντως σαν νύφη στην άλλη διάσταση Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! Quote
Recommended Posts