Blacksword Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω σύντομα την συγκεκριμένη σειρά. Απο ποιά τριλογία μου προτείνετε ναρχίσω? Μιλάω πάντα για ελληνική μετάφραση. Πάρε σίγουρα Dragonlance Chronicles και μετά Legends. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 (edited) Εγώ θα πρότεινα να διαβάσεις πρώτα τα Chronicles και μετά τα Lost Chronicles γιατί καλύπτουν την ίδια περίοδο. Μάλιστα χρονικά πάνε ανακατεμένα Δράκοι Στο Φθινοπωρινό Δειλινό Δράκοι Στα Βασίλεια Των Νάνων Δράκοι Στη Χειμωνιάτικη Νύχτα Δράκοι Ενός Μεγαλοπρεπούς Ουρανού Δράκοι Στην Ανοιξιάτικη Αυγή Δράκοι Του Μάγου Της Κλεψύδρας ( αυτό αφορά μόνο τον Ρέστλιν ουσιαστικά οπότε μπορεί να πάει πέμπτο ή έκτο, καλύτερα έκτο για να μη χαλάσει το φινάλε του πέμπτου) Edited January 14, 2017 by WILLIAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted May 5 Share Posted May 5 (edited) Διάβασα τα Chronicles, Legends, Lost chronicles, με αυτή την σειρά. Το αν ήταν η πρέπουσα δεν ξέρω, αν και απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Δεν πρέπει να υπάρχει αυστηρή χρονολόγηση. Παίρνοντας μάλιστα το topic από την αρχή, εξεπλάγην όταν διαπίστωσα ότι είχα διαβάσει τα πρώτα! Να μην θυμάμαι ότι έχω διαβάσει ιστορία, μου έχει συμβεί και άλλες φορές. Αλλά μυθιστόρημα και μάλιστα σειρά, ποτέ! Ωραία τα Chronicles, πολύ ωραία. Ίσως να φαίνονται κλισέ σ' έναν έμπειρο φαντασά. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί εν πολλοίς, αυτά τα καθιέρωσαν. Ή τα πήγαν έστω ένα βήμα παραπέρα. Ξόρκια, δράκοι, μάγοι ικανοί και γκαφατζήδες, και γενικά όλα αυτά τα καλούδια. Πέρασα πολύ καλά και συνέβαλλε σε αυτό η σαγηνευτική, αποκρουστική φιγούρα του Ρέστλιν. Προσέδωσε μπορώ να πω ξεχωριστό τόνο. Και τα Legends καλά. Όχι στο ίδιο επίπεδο αλλά διαβάστηκαν ικανοποιητικά, με αγωνία. Ήθελα να δω σε τι σημείο θα τον έφερνε η φιλοδοξία του, ως που ήταν διατεθειμένος να φτάσει. Και κλείσιμο, προς το παρόν τουλάχιστον, με τα Lost chronicles. Τα οποία δεν μου άρεσαν τόσο, ήταν μία ταχύτητα κάτω. Δεν ξέρω, αρχίζει να μου την δίνει στα νεύρα το κέντερ για τα καλά. Βρίσκεται στο προσκήνιο σε βαθμό αφόρητο. Τώρα πιάνω την γκουμούτσα ''Δράκοι στη φλόγα του καλοκαιριού''. Δείχνει από την περίληψη στο οπισθόφυλλο, να είναι κάτι το διαφορετικό. Edited May 5 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted May 24 Share Posted May 24 (edited) Διάβασα και τα εναπομείναντα. ''Δράκοι στη φλόγα του καλοκαιριού'', ''Η επόμενη γενιά'' και τριλογία ''The war of souls''. Κλιμακωτά από το καλύτερο προς τα χειρότερα, με αυτή τη σειρά. Ευχάριστη έκπληξη το πρώτο με την κόρη του Ρέστλιν στο προσκήνιο. Όπως επίσης και η φυλή των Ίρντα με την μεταμφίεση τους, ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Αλλά και γενικά η όλη ιστορία, ήταν ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με τα Lost chronicles που με ψιλοκούρασαν. Ένα και το αυτό για την συλλογή, και αυτή σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όχι όμως και η ''The war of souls''. Σε αντίθεση με αυτό που περίμενα, με κούρασε. Δεν ξέρω, ίσως και να έφταιξε ότι τα διάβασα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί το overdose να έπαιξε ρόλο. Ήθελα όμως σε κάθε περίπτωση να τα πιάσω όλα μέσα στην ίδια χρονιά, προσπαθώ γενικά με τις σειρές να το κάνω αυτό. Το πρόσημο θα έλεγα ότι είναι έστω και οριακά θετικό. Δεν θα πω ότι η Dragonlance είναι ανάγνωσμα απαραίτητο για τους φίλους του φάντασυ, κάθε άλλο. Για τα λίγα τουλάχιστον που διάβασα εγώ, δεν ξέρω τι παίζει με τα υπόλοιπα. Το όλο concept απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω είναι χαοτικό, τεράστιο. Αλλά ναι, χάνει κανείς πράγματα. Ιδίως ο νέος θα έλεγα αναγνώστης, που δεν έχει ακόμη εικοσαρίσει. Που έχει μία κάποια ''προϋπηρεσία'' με Κόναν, Έλρικ, Κουζέλ και άλλα εύπεπτα αναγνώσματα. Και θέλει πάλι κάτι light, πλην όμως με πληθώρα χαρακτήρων. Πριν συνεχίσει με πιο απαιτητικά, όπως τες πάντων τα εκλαμβάνει ο καθείς. Ναι, γι' αυτόν είναι κατάλληλα, ενώ βοηθάει αρκετά και αν έχει παίξει και rpg. Για ένα φτασμένο όμως όχι, ενδέχεται να αποδειχθούν αναγνωστικός ανήφορος. Τέλος, μακάρι κάποια στιγμή να τα κάνουν και σειρές. Αν είναι προσεγμένες, θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον Edited May 25 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted June 1 Share Posted June 1 (edited) Αν έχεις διαβάσει πρώτα το Δράκοι Στη Φλόγα Του Καλοκαιριού, η Επόμενη Γενιά είναι διασκεδαστική γιατί βλέπεις πως έφτασαν κάποια πράγματα να είναι όπως τα βλέπουμε στη Φλόγα του Καλοκαιριού και εξηγεί και το παρελθόν που υπάρχει. Το πρόβλημα με τον Πόλεμο των Ψυχών πιστεύω ότι είναι πάει να ξεκινήσει από την αρχή, είναι ο Κριν αλλά δεν έχουμε πια τους ήρωες που γνωρίζαμε, και αυτό δεν βοηθάει γιατί φαίνεται ότι σε κάποια σημεία πάμε σε διαφορετικές εκδοχές των χαρακτήρων και ναι έχουμε και πάλι κέντερ! Όσο για σειρές, το Δράκοι Στο Φθινοπωρινό Δειλινό έχει γίνει ταινία animation μόνο. Edited June 1 by WILLIAM 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted June 1 Share Posted June 1 4 hours ago, WILLIAM said: Αν έχεις διαβάσει πρώτα το Δράκοι Στη Φλόγα Του Καλοκαιριού, η Επόμενη Γενιά είναι διασκεδαστική γιατί βλέπεις πως έφτασαν κάποια πράγματα να είναι όπως τα βλέπουμε στη Φλόγα του Καλοκαιριού και εξηγεί και το παρελθόν που υπάρχει. Το πρόβλημα με τον Πόλεμο των Ψυχών πιστεύω ότι είναι πάει να ξεκινήσει από την αρχή, είναι ο Κριν αλλά δεν έχουμε πια τους ήρωες που γνωρίζαμε, και αυτό δεν βοηθάει γιατί φαίνεται ότι σε κάποια σημεία πάμε σε διαφορετικές εκδοχές των χαρακτήρων και ναι έχουμε και πάλι κέντερ! Όσο για σειρές, το Δράκοι Στο Φθινοπωρινό Δειλινό έχει γίνει ταινία animation μόνο. Ευχαριστώ για τα ωραία σχόλια! Ναι, τα διάβασα με τη σειρά που τα ανέφερα. Ρώτησα λίγο από εδώ, έψαξα λίγο από εκεί, και κατέληξα στη συγκεκριμένη. Ισχύει αυτό για τον Πόλεμο των Ψυχών. Δεν ξέρω, αν άφηνα να μεσολαβήσει μεγαλύτερο διάστημα, ίσως και να μην με κούραζαν τόσο. Το έχω υπόψιν το animation αλλά δεν με τραβάει να το δω. Κοίταξα μετά το πέρας της ανάγνωσης και όντως η Dragonlance είναι πολύ μεγάλος κόσμος. Θυμάμαι προ αμνημονεύτων χρόνων που κατέβαινα κέντρο και τα έβλεπα στη Κάισσα. Αμετάφραστα, όταν η Anubis ήταν ακόμη στα σπάργανα της. Στο φανταστικό τουλάχιστον πεδίο. Κυκλοφορούσαν και τριμηνιαία fanzines με τις νέες κυκλοφορίες της Wizards of the coast, ωραίες εποχές Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted June 1 Share Posted June 1 Το έχω δει, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Την Κάισσα την έχω κατά νου από τα βιβλιοπαιχνίδια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts