Ιρμάντα Posted June 28 Posted June 28 Καλώς τα μου.... Γνωρίζετε τι κάνουμε εδώ, ανεβάζουμε τις ασκήσεις σας από την ΣΑ #18 εδώ -ακουλουθεί επανάληψη οδηγιών για τους απρόσεχτους- Θα δώσω χρόνο μέχρι Παρασκευή, 31 Ιουλίου επειδή είναι καλοκαίρι και θέλετε να μου ξεκουραστείτε -όχι, πείτε μου πως δεν έχω υπομονή-. Δεν υπάρχει όριο λέξεων. Φανταστικό στοιχείο επιβάλλεται, όποιο είδος εξυπηρετεί. Προσπαθήστε να αποφύγετε δομή της αβύσσου, εκτός και μπορείτε να το διαχειριστείτε. Ανεβάζετε σε αυτό εδώ το ποστ, όχι σε βιβλιοθήκη, και σχολιάζετε των υπόλοιπων συμμαθητών σας. Παγωτάκια δεν τρώμε μέσα στην τάξη! Άντε, καλές βουτιές! 1 Quote
Ιρμάντα Posted July 27 Author Posted July 27 On 7/21/2026 at 11:10 PM, sandy1dritsakou said: ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΚΕΣ.docx 16.58 kB · 2 downloads Μπερδεύτηκα βρε Κυριακή, μπερδεύτηκα. Φαίνεται πως μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία διαφαίνεται μέσα στο πιάτο τις φακές αλλά κάπου την έχασα. Δλδ, ο αρχικός ζητιάνος είχε ξεγελαστεί από τον αφηγητή; ...έχεις κάνει βέβαια κάτι πολύ ενδιαφέρον εδώ....έχεις φτιάξει ένα διήγημα με κυκλική δομή, δηλαδή το τέλος του αγγίζει την αρχή με κάποιον τρόπο. Είχε κρέας μέσα η φακή; Ήταν μαγειρεμένη; Περιείχε ανθρώπινο κρέας; Ο γέρος υπέστη και βιασμό κατά τον βασανισμό του; Θα ήθελα όλα αυτά τα μισόλογα να τα πεις ολόκληρα. Μην φοβάσαι, αντέχουμε. Νόμιζα πως ήταν ένα είδος βιβλικής παραλλαγής αυτό. Δεν θυμάμαι ποιος την πάτησε για ένα πινάκιο φακής. Quote
Ιρμάντα Posted July 27 Author Posted July 27 On 7/24/2026 at 1:39 PM, Roubiliana said: καυτή έρημος.docx 17.45 kB · 2 downloads Πάρα πολύ ωραία ανάπτυξη της ιστορίας. Μου άρεσε που είχες χρήση των λέξεων και με Bold για να φαίνονται, έτσι κάνουν οι σωστοί μαθητές🙂 Εξαιρετική ιδέα, έχω μεγάλη αγάπη στο Μεξικό και στους ιθαγενείς -αυτά που περιγράφεις βέβαια δεν έχουν σχέση με Αζτέκους που εξάλλου δεν υπήρχαν πριν χιλιάδες χρόνια σε εκείνη την περιοχή- αλλά νομίζω το γνωρίζεις και για αυτό το αφήνεις αδιευκρίνιστο. Διάλογοι έξοχοι, όπως και η γλώσσα. Εννοώ εδώ πως μιλούν όπως περιμένεις να μιλάνε αυτά τα άτομα. Είναι ταιριαστό. Η κοσμοπλασία είναι πειστική, η ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα. Βέβαια στο τέλος ειλικρινά δεν κατάλαβα πώς σκοτώθηκε τελικά η Αλίκη. Κάποιος τη βρήκε και μεταμορφώθηκε σε ποντίκι; Αν βάλεις σε μια αρένα ένα ποντίκι και μια ταραντούλα ποιος θα νικήσει; Ήταν αυτοκτονία τελικά; Δεν θα πω άλλα, όμως είναι μία ιστορία που μπορείς να την κάνεις και άλλα πράγματα. Όσες φορές το έχω πει νομίζω σε καλό σου έχει βγει. Συγχαρητήρια. 1 Quote
sandy1dritsakou Posted July 27 Posted July 27 24 minutes ago, Ιρμάντα said: Μπερδεύτηκα βρε Κυριακή, μπερδεύτηκα. Φαίνεται πως μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία διαφαίνεται μέσα στο πιάτο τις φακές αλλά κάπου την έχασα. Δλδ, ο αρχικός ζητιάνος είχε ξεγελαστεί από τον αφηγητή; ...έχεις κάνει βέβαια κάτι πολύ ενδιαφέρον εδώ....έχεις φτιάξει ένα διήγημα με κυκλική δομή, δηλαδή το τέλος του αγγίζει την αρχή με κάποιον τρόπο. Είχε κρέας μέσα η φακή; Ήταν μαγειρεμένη; Περιείχε ανθρώπινο κρέας; Ο γέρος υπέστη και βιασμό κατά τον βασανισμό του; Θα ήθελα όλα αυτά τα μισόλογα να τα πεις ολόκληρα. Μην φοβάσαι, αντέχουμε. Νόμιζα πως ήταν ένα είδος βιβλικής παραλλαγής αυτό. Δεν θυμάμαι ποιος την πάτησε για ένα πινάκιο φακής. Quote
sandy1dritsakou Posted July 27 Posted July 27 ο Ησαυ ειχε ξεγελαστει, απο τον Ιακωβ. Του πηρε τα πρωτοτοκια. Ο ζητιανος και ο αφηγητης ηταν σε μια οργανωση / σεχτα και ο αφηγητης ξεγελασε τον ζητιανο. Τωρα συνομιλουν οι μετενσαρκωσεις του. Ο ζητιανος οντως υπεστη βιασμο. Οι φακες περιειχαν και κομματια ανθρωπινου κρεατος. 1 Quote
B MOVIES Posted July 29 Posted July 29 Όνομα Συγγραφέα:B MOVIES Είδος: Σατυρικό Βία; (Οχι Σεξ; οχι Αριθμός Λέξεων:1000 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: ΣΑ 18 stories in a box Ήταν καλός χαρακτήρας, ήρεμος δεν είχε πειράξει κανένα, όλοι στην γειτονιά του έλεγαν...τι καλό παιδι...μέχρι που τον έβαλαν στους πρώτους τίτλους των εφημερίδων....το πράσινο ντεσεβό σκούριαζε η μαμά είχε πεθάνει και αυτός στην απομόνωση!!! ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΟΙ.pdf 3 Quote
Ιρμάντα Posted August 1 Author Posted August 1 Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δηλαδή η θεματική της. Ότι δηλαδή τους γύρισε μπούμερανγκ η απάτη που είχαν ετοιμάσει να στήσουν στον νέο φύλακα. Έμοιαζε επεισόδιο Tales from the Crypt ή κάτι παρόμοιο. Θα σταθώ ωστόσο σε κάτι βασικό: δεν υπήρξε εγκιβωτισμένη αφήγηση. Δεν ήταν κάποιος που διηγείται όλη την ιστορία σε κάποιους άλλους. Αν δλδ ένας νεότερος κρατούμενος αφηγείται όλη αυτή την ιστορία στην επόμενη γενιά κρατουμένων ή σε κάποια άλλη φυλακή θα το είχαμε. Έτσι είναι απλώς μια ιστορία όπου πέντε μούτρα συνομωτούν πώς θα πάρουν τον αέρα στον καινούριο. Επίσης ένα βιβλίο ατελείωτο, όπως το περιγράφεις, δεν είναι λόγος ακριβώς για άδεια. Το αντίθετο: θα μπορούσε να του πει κάποιος ότι φέρε εδώ γραφομηχανές, λάπτοπ, πένα και περγαμηνή ξέρω γω και γράψε στο κελί σου. Τόσος κόσμος τελειώνει βιβλία στη φυλακή ακριβώς για αυτό το λόγο. Δεν τους ενοχλεί κάνεις και δεν χουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Θα ήθελα να σκεφτείς δηλαδή λίγο περισσότερο τις δικαιολογίες τους γιατί δεν μοιάζουν πιο πιστευτές, μοιάζουν λίγο πιο απίθανες. Στα πρακτικά τώρα, δεν ξέρω αν εξαρτάται από τον εκάστοτε φύλακα η άδεια του κρατούμενου. Νομίζω πως είναι στην ευθύνη του διευθυντή. Έτσι τα μάθαμε στους Σταύλους της Εριέττας Ζαΐμη. 😁 Ευχαριστούμε πάντως γιατί ήταν πράγματι ενδιαφέρουσα ιστορία. Πιθανώς από τις καλύτερες που έχεις ανεβάσει! 1 Quote
Νίκη Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Παιδιά, αν καταφέρω να μεταγράψω την ιστορία ως το βράδυ σήμερα μπορώ να την ανεβάσω; Αν και είναι τελείως γλυκανάλατη μπροστά στις δικές σας, ιδίως των κοριτσιών. Τέλος πάντων.... Στην ιστορία με τις φακές μου άρεσε η δομή, έπιασα τους υπαινιγμούς για το ανθρώπινο κρέας και τον βιασμό, αλλά δεν κατάλαβα ποιος ήταν τελικά ο προδότης της σέχτας και γιατί. Επίσης, στην απειλή που κάνει ο αφηγητής όταν ήταν και οι δυο ιερείς φαίνεται σαν ο ζητιάνος να έχει ήδη κάποιες ομοερωτικές τάσεις, για αυτό υφίσταται και σεξουαλική βία. Είναι έτσι ή λάθος έπιασα τον υπαινιγμό; Είναι κάτι πιο προσωπικό μεταξύ τους από ματαιοδοξία; Η καυτή έρημος μου άρεσε πολύ από κοσμοπλασία και είναι ωραίο που το αφήνεις φλου. Οι διάλογοι πράγματι ρεαλιστικοί και ταιριαστοί για τους ήρωες. Κι εγώ όμως δεν κατάλαβα τελικά τι παίχτηκε με την μάσκα της ταραντούλας και του ποντικιού και αν ήταν τελικά αυτοκτονία ο θάνατος της ηρωίδας ή κάτι άλλο. 1 Quote
Recommended Posts