Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλημέρα φιλτατοι . 

Όντας φοιτητής αγόρασα αρκετά μεταχειρισμένα βιβλία τα οποία παρατηρώ πως δεν υπάρχουν στο internet . Όσο να είναι άλλοι θα το θεωρήσουν ηλεκτρονική πειρατεία , άλλοι διάσωση βιβλίων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία με βοήθησαν να διαβάσω χωρίς να έχω οικονομική δυνατότητα . 

Θέλω λοιπόν να συνεισφέρω στην Ελληνική Κοινότητα , να ανεβάζω στο Annas archive ή στο zlibrary . 

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να σκανάρω με το κινητό μου άλλα πέφτω σε κάμποσα προβλήματα . 

Αν και τα αρχεία είναι πολύ καθαρά προς ανάγνωση έχουν δε τεράστιο μέγεθος ( 150-200 mb ) με το scanlator . Βλέπω όμως άλλα ηλεκτρονικά βιβλία ανάλογης ευκρίνειας να είναι μονάχα 15 mb . 

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με κατατοπίσει για το πώς να κάνω σωστά την όλη διαδικασία θα ήμουν ευγνώμων. Έψαξα σε ξένα forum άλλα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα . 

Σας ευχαριστώ πολύ ! 

• Like 1
Posted (edited)

Εδώ ένας οδηγός: https://www.ebooks4greeks.gr/σώσε-ένα-βιβλίο

Επίσης, αν το βιβλίο είναι στο public domain, μπορείς να το ανεβάσεις στο παραπάνω site και δεν είναι πειρατεία.

Όσον αφορά το scanlator, σε τι μορφή σκανάρονται τα αρχεία; Πχ, τα JPEG είναι γενικά πιο μικρά από τα PNG. Ποιο είναι το DPI; 

Εφόσον πάντως έχεις κάνει το σκανάρισμα (που είναι η δύσκολη δουλειά) το υπόλοιπο είναι απλά να βρεις το κατάλληλο format.

Edited by Silvertooth
  • Thanks 1
Posted

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλτατε για τον οδηγό , θα τον μελετήσω σε λίγο !

Τα βιβλία που έχω δεν είναι σε public domain . Ήταν π.χ. ένα βιβλίο του Michael crichton που επειδή είναι σπάνιο κάνει τώρα περίπου 50€ . Κατάφερα να το αγοράσω σε καλή κατάσταση και λέω πρέπει να ανέβει. Έχω αρκετά σε επιστημονική φαντασία που θέλω να ανεβάσω, κάπου στα 70-80 βιβλία .

Τα έκανα σε μεγάλο dpi , 1200 . Μετά το κατέβασα στα 600 άλλα πάλι ήταν μεγάλα. Ότι και αν δοκίμασα δεν κατάφερα να τα μικρύνω .

Για το σκαναρισμα έχω το vflat scanner  σπασμένο . Έκανα ένα πρόχειρο setup που βοηθά πολύ είναι η αλήθεια . 

• Like 1
Posted

Αφού μιλάμε για βιβλία άρα κείμενο μόνο, γιατί δεν δοκιμάζεις pdf; Βγαίνουν πάλι μεγάλα;