Jump to content

Recommended Posts

Posted

CHRISCARTER.jpg.05f7bfa9bc28a7f2a1b4d24bd2b8b09a.jpg

Ο Κρις Κάρτερ, ιταλικής καταγωγής και γεννημένος στη Βραζιλία, σπούδασε ψυχολογία με ειδίκευση στην εγκληματική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ως μέλος της ομάδας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας της Εισαγγελίας της Πολιτείας του Μίσιγκαν πήρε συνεντεύξεις από πολλούς εγκληματίες, μεταξύ των οποίων σίριαλ κίλερς και δράστες πολλαπλών ανθρωποκτονιών καταδικασμένους σε ισόβια κάθειρξη, και είχε την ευκαιρία να τους μελετήσει. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Κρις Κάρτερ εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, όπου πέρασε μια δεκαετία ως κιθαρίστας πολυάριθμων γκλαμ ροκ συγκροτημάτων, πριν εγκαταλείψει το επάγγελμα του μουσικού για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Λονδίνο. "Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού" αποτέλεσε το πρώτο του μυθιστόρημα.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

(όλα από τις εκδόσεις Bell)

Σειρά με ήρωα τον Ρόμπερτ Χάντερ:

01. The Crucifix Killer - Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού (2018)
02. The Executioner - Ο εκτελεστής (2019)
03. The Night Stalker - Ο νυχτερινός διώκτης (2019)
04. The Death Sculptor - Ο γλύπτης (2020)
05. One by One - Έναν προς έναν (2020)
06. An Evil Mind - Διαβολικός (2021)
07. I Am Death - Είμαι ο θάνατος (2021)
08. The Caller - Θανάσιμη κλήση (2022)
09. Gallery of the Dead - Η γκαλερί των νεκρών (2023)
10. Hunting Evil - Ο γρίφος του κακού (2023)
11. Written in Blood - Γραμμένο με αίμα (2024)
12. Genesis - Φόβος (2024)
13. The Death Watcher - Ο παρατηρητής του θανάτου (2025)

Άλλα:

01. Hide and Seek - Κρυφτό (2026)

• Like 1
Posted

Ξέρουμε αν έχει γράψει κάποιο εγκληματολογικό non fiction; Και αν ναι, αν έχει μεταφραστεί; Αλλιώς τίτλο πρωτοτύπου, ευχαριστώ. 

Posted
1 hour ago, Δημήτρης said:

Ξέρουμε αν έχει γράψει κάποιο εγκληματολογικό non fiction; Και αν ναι, αν έχει μεταφραστεί; Αλλιώς τίτλο πρωτοτύπου, ευχαριστώ. 

Δεν φαίνεται να έχει εκδώσει κάτι σχετικό. Σίγουρα θα έχει σημειώσεις και ολόκληρα ιστορικά σχετικά με εγκλήματα και εγκληματίες στην προσωπική του συλλογή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάποιο σχετικό βιβλίο. Μόνο μυθιστορήματα. Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον, εφόσον δούλεψε σε αυτόν τον τομέα και συνάντησε κάθε είδους εγκληματίες. Μπορεί μελλοντικά να το... τολμήσει.

• Thanks 1
Posted

514527398_.jpg.9346fecfbcb790031d9655461c848482.jpg

Κρυφτό

Ο Κρις Κάρτερ είναι γνωστός για τη σειρά σκοτεινών θρίλερ με ήρωα τον Ρόμπερτ Χάντερ, αλλά εγώ ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του, με το πρώτο αυτοτελές μυθιστόρημα που έγραψε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο μόλις πριν από λίγες μέρες. Έτσι, δεν έχω εικόνα για τα βιβλία με τον Ρόμπερτ Χάντερ, για τα οποία έχω ακούσει ότι είναι αρκετά σκοτεινά, βίαια και σκληρά, οπότε δεν θα τον κρίνω σαν συγγραφέα με βάση μόνο αυτό το βιβλίο: Λοιπόν, μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Δεν με ενθουσίασε, και η αλήθεια είναι ότι ειδικά στην αρχή, σε αρκετά σημεία, ήταν λίγο από ρομάντζο, λίγο από σαπουνόπερα (ή κάτι τέτοιο), λίγο από δικαστικό, λίγο από road trip, μετά όμως οι εκπλήξεις και οι ανατροπές άρχισαν να σκάνε μύτη, και στο τέλος έγινε ένας κακός χαμός. Απ' όσο καταλαβαίνω τούτο το βιβλίο διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με τη σειρά βιβλίων του, οπότε οι φαν του Κρις Κάρτερ πρέπει να έχουν ανοιχτό μυαλό και να περιμένουν κάτι διαφορετικό - όχι κακό, απλά διαφορετικό. Σίγουρα σαν θρίλερ αργεί να πάρει πραγματικά μπρος, και ορισμένα πράγματα δεν πείθουν κιόλας (αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα περισσότερα θρίλερ; Όλοι αναφωνούμε ότι "δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!"), όμως χάρη στα μικρά κεφάλαια, τη στρωτή και εθιστική γραφή, το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και προσφέρει μια κάποια αγωνία και ένταση. Κάποιοι πιο αυστηροί και... ψείρες, σίγουρα θα βρουν αρκετές ατέλειες στο Κρυφτό, όμως εγώ γενικά δεν είμαι αυστηρός, πρώτο μου μέλημα με τα θρίλερ του συρμού είναι να περάσει ωραία και ψυχαγωγικά η ώρα, και σίγουρα η ώρα πέρασε τέλεια με τούτο το βιβλίο. 

8/10

• Like 1