Jump to content

Transmetropolitan


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Comic της DC/Vertigo με θέμα ένα δημοσιογράφο σε μια μελλοντική μητρόπολη. Δι'άβασα το πρώτο τόμο σήμερα και μου άρεσε αρκετά. Πολύ ωραία ιστορία, εντελώς ανατρεπτικό και γεμάτο μαύρο, κυνικό χιούμορ. Το έχει διαβάσει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Spider Jerusalem rules B) :chinese:

Πάρα πολύ καλό και καυστικό κόμικ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω διαβάσει τον 7ο τόμο. Μου άρεσε αρκετά άλλα μερικές φορές οι ιστορίες μου δείναν την εντύπωση ότι δεν είχαν συνοχή μεταξύ τους. Από την άλλη ίσως φταίει που ξεκίνησα από το 7ο βιβλίο........ Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση ήταν η τεχνολογία που εμφανιζόταν στο κόμικ. Ξέφευγε από τα συνηθισμένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά από ατέρμονες πιέσεις απο τον κολλητό μου, πήρα επιτέλους το πρώτο τεύχος του Transmetropolitan, Back On the Street. Ε, λοιπον, είχε απόλυτο δίκιο που με πίεζε τοσο πολυ!Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Spider Jerusalem, είναι δημοσιογράφος σε ένα οχι και τοσο μακρινό όπως φαίνεται μέλλον, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στις πόλεις, η επιστήμη έχει κάνει τρελές προόδους (κυριολεκτικα "τρελές") και η διαφθορα πηγάζει απο παντού....Οι τέλειες συνθήκες για ένα δημοσιογράφο :p .(αναφέρονται και κάποιοι εξωγήινοι, αλλα μη σας απασχολεί. Φαίνεται καθαρά ότι το κόμικ ασχολείται με τα γήινα είδη...) Ο τρόπος που κλείνει το πρώτο τεύχος, με το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Spider σε αφήνει άφωνο...Γενικά είναι πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια, οι διάλογοι είναι τρομεροι, το σκίτσο πολύ καλό, ο κεντρικός χαρακτήρας απίστευτος!

Άντε να δούμε πότε θα βρώ το δεύτερο τεύχος...(*sigh*). Ζωή είν' αυτή??? :p

Link to comment
Share on other sites

Μετά από ατέρμονες πιέσεις απο τον κολλητό μου, πήρα επιτέλους το πρώτο τεύχος του Transmetropolitan, Back On the Street.  Ε, λοιπον, είχε απόλυτο δίκιο που με πίεζε τοσο πολυ!Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Spider Jerusalem, είναι δημοσιογράφος σε ένα οχι και τοσο μακρινό όπως φαίνεται μέλλον, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στις πόλεις, η επιστήμη έχει κάνει τρελές προόδους (κυριολεκτικα "τρελές") και η διαφθορα πηγάζει απο παντού....Οι τέλειες συνθήκες για ένα δημοσιογράφο :p .(αναφέρονται και κάποιοι εξωγήινοι, αλλα μη σας απασχολεί. Φαίνεται καθαρά ότι το κόμικ ασχολείται με τα γήινα είδη...) Ο τρόπος που κλείνει το πρώτο τεύχος, με το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Spider σε αφήνει άφωνο...Γενικά είναι πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια, οι διάλογοι είναι τρομεροι, το σκίτσο πολύ καλό, ο κεντρικός χαρακτήρας απίστευτος!

Άντε να δούμε πότε θα βρώ το δεύτερο τεύχος...(*sigh*). Ζωή είν' αυτή??? :p

 

Για να το ερευνήσω πάραυτα. :)

 

N.

Link to comment
Share on other sites

Τριλλιαν, μήπως μπορείς να μου το δανείσεις; Βασικά με έχει πρήξει ένα φίλος μου, αλλά δεν έχω καταφέρει αν το αγοράσψ εώς τώρα λόγω συμπαντικής παρέμβασης...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αμε, why not?Αρκει να το κανονισουμε. Κι αν δειτε σε κανενα κομικσαδικο το δεύτερο τεύχος, βάλτε μια φωνη...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είχα διαβάσει το πρώτο τόμο και ήταν εξαιρετικότατος. Κάπου υπάρχει και όλο το υπόλοιπο σε scans αλλά δε τα έχω διαβάσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια που το θυμήθηκα, θυμάται κανείς ποιος έχει το Trasnmetropolitan μου; Άτρε, το είχες όντως πάρει εσυ τελικα;

Link to comment
Share on other sites

Εκανε arguably μια "κοιλια" σε καποια φαση, αλλα θεωρω οτι ειναι απο τα top 10 καλυτερα comic series που εχω διαβασει, και ο Warren Ellis ειναι επισημως ο αγαπημενος μου comic writer - τον εχω και στο myspace, οπου πραγματικα ΔΕΝ μαζευω "προσωπικοτητες" συνηθως, αλλα γραφει μια Ellisιακη παλαβομαρα καθε μερα, δε μπορουσα να πω οχι σ αυτο, και διαβαζω το site του συχνα οπου ειναι επισης θεος...

 

Πραγματικα, παντως, ενω διασκεδαζω πολυ πχ το Nextwave που κανει τωρα, το Transmet το λατρευα, οχι μονο λογω του "πολιτικου commentary" που εκανε, που βασικα το θεωρω λιγο τραβηγμενο αμα το παρεις ως "αποψεις" και οχι απλα ως ακραιο πολιτικο setting για fictional ιστορια - που ηταν και της μοδας τοτε - αλλα περισσοτερο λογω του ιδιου του Spider Jerusalem, οντως. Τοτε βασικα θυμαμαι οτι ηθελα και τα καταραμενα πανακριβα replica γυαλια, και τωρα που μου'χει φυγει προ πολλου η πορωση εχουν κυκλοφορησει με 5$ :(

Link to comment
Share on other sites

το transmetropolitan είναι από τα πιο άπαικτα πολιτικά κόμικς που έχουν γραφτεί (το v for vendetta ένα άλλο). χαίρομαι που το ξεκίνησες κάπου εκεί στο ομιχλώδες παρελθόν trillian, αλλά τι θα γίνει? θα το συνεχίσεις? αντε...

προσωπικά, έχω μείνει στο 8ο, μένουν δύο. αν και δεν άντεξα και βρήκα στο ίντερνετ σελίδα με σπόιλερς και ξέρω τι συμβαίνει, θέλω να φύγω από το κωλοχώρι που είμαι τώρα να κατέβω σε μια πόλη και να πάρω επιτέλους τα τελευταία δύο του spider jerusalem.

άσχετο σχετικό: στην όλη φάση κατεβάζω μαλακίες από το ίντερνετ, υπάρχει και 1 που έχει όλα τα τρανσμετροπόλιταν σε pdf. ξέρει κανένας καμιά σελίδα στο ίντερνετ (καλή ώρα όπως με τη φάση με το γυρίστε το γαλαξία με ώτο-στοπ), που να έχει αντίστοιχα τα τρανσμετροπόλιταν?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μόλις τελειωσα τη σειρα.

Ο εγκεφαλος έχει ψηθεί.

Νιώθω σα να έχω καταναλώσει όλα τα ναρκωτικά που παιρνει ο Spider στη σειρά και να έχω καπνίσει όλα τα τσιγάρα που καπνίζει.

Όσοι το χετε διαβάσει ξερετε οτι μιλαμε για πολλααααα ναρκωτικά και για πολλαααα τσιγάρα :p.

Δε μου ψηνουν πολλα τον εγκέφαλο τελευταία. Αυτό τα κατάφερε. Χίλια ευχαριστώ λοιπόν στον Warren Ellis. Και στον Spider.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

για να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, όσοι πιστοί του spider jerusalem, κοιτάξτε τα πατακάτω links στην wikipedia

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Spider_Jerusalem

η κλασική καταχώρηση

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Gonzo_journalism

καταχώρηση περί του gonzo journalism, "Gonzo journalism is a style of reporting that mixes fiction and factual journalism. It uses a highly subjective style that often includes the reporter as part of the story via a first person narrative and events can be exaggerated in order to emphasize the underlying message. " ο spider είναι gonzo journalist (προφανώς) ;) B)

 

και άμα διαβάσατε αυτά, δεν έχει σημασία, το πιο σημαντικό είναι ο hunter s. thompson (fear-and-loathing-in-las-vegas-hunter-s.-thompson), που ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία του spider jerusalem. και όταν λέμε έμπνευση, εννοούμε ανατριχιαστική έμπνευση, μάλλον ούτε καν πραγματική έμπνευση, μάλλον copy-paste... ευφυέστατο!

http://en.wikipedia.org/wiki/Hunter_S._Thompson

 

 

"No More Games. No More Bombs. No More Walking. No More Fun. No More Swimming. 67. That is 17 years past 50. 17 more than I needed or wanted. Boring. I am always bitchy. No Fun — for anybody. 67. You are getting Greedy. Act your old age. Relax — This won't hurt" :( :( :( είναι να μην ... μετά???? (ναι, αυτοκτόνησε, σόρυ που σας χαλάω το σασπένς, αλλά δεν είναι λογοτεχνία αυτό)

http://en.wikisource.org/wiki/Hunter_S._Th...on_suicide_note

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

α, και επιτέλους το τελείωσα...

έστω και άμα διάβασα τα τελευταία τεύχη στον υπολογιστή μου...

 

γα*άτο! πάσο, μεγάλο πάσο. όλα τα λεφτά.

το καλύτερο graphic novel που έχω διαβάσει ως τώρα.

 

(και πολύ σημαντικό, τελείωσε και δεν συνεχίστηκε για να ξεφτιλιστεί.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..