Throgos Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Επειδή έχει πέσει πολύ ματαιότητα στα ποιήματά μου τελευταία (ίσως όχι τόσο τελευταία), να κι ένα που έχει διαφορετικό θέμα. Ή μήπως όχι; Όσο ζω, ελπίζω Όσο ζω, ελπίζω· όσο αιμορραγώ, πεθαίνω. Κι όσο τα σκέφτομαι όλ’ αυτά ρίχνω σταγόνα στον ωκεανό. Η απόσταση κι ο δειλός ήλιος, τα γκρίζα σύννεφα και η υπνηλία, θαρρούν πως μ’ έχουνε κερδίσει. Θαρρώ πως είμαι πια δικός τους. Όσο αν νομίζω, δεν αλλάζω· κι όσο φωνάζω τόσο κωφεύω. (κι αν έχω ελπίδα είναι η σιγή) μα το κεφάλι μου γυρίζει... ρίχνω σταγόνα στον ωκεανό. Ο μαύρος ήλιος, τα γκρίζα σύννεφα, η υπνηλία και η απόσταση, ποθώ να χάνομαι και να πιστεύω! Μα δεν είναι έτσι! Η λογική... ...εγώ όμως θέλω και έχω πίστη και θα ελπίζω όσο ζω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Καταρχήν θα συμφωνήσω απόλυτα. ----- Κατά τα άλλα, το ποίημα είναι πολύ όμορφο. Έχει το δικό σου στυλ, μου αρέσει ο τρόπος που τονίζεις τα σωστά σημεία, μου αρέσει που φαίνεται σχετικά απλό μα είναι πολυεπίπεδο. Μου αρέσει η ποίησή σου. Πολύ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Ωραία ιδέα και σύλληψη, αλλά νωμίζω θέλει λίγη δουλίτσα. Κάποια σημιάκια, κάποιες λεξούλες, δεν ξέρω.... κάτι θέλει . Και οι εικόνες είναι ωραίες, αλλά νομίζω θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες . Μου αρέσει η αμεσώτητά του και η απλότητά του. Δεν είναι φορτωμένο και παραφουσκωμένο, και μοιάζει πολύ με μία κραυγή/αναστεναγμό. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Η Αρχη του ειναι το παν... μεσα καπως γερνει... αλλα γενικα είναι όμορφο.. Βασικά, ίσως σου πάει το πιο "μάταιο" διοτι αν δεν ειχες τετοιο τελος δλδ τις 2 τελευταιες γραμμες θα μου φαινοταν κι αυτο "ματαιο" !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts