Jump to content

Τα καλύτερα εξώφυλλα...


Isis
 Share

Recommended Posts

Οι φωτογραφίες του γυμνού Τζον Λένον, της εγκυμονούσας Ντέμι Μουρ και του Μοχάμεντ Άλι με το σώμα τρυπημένο από βέλη, σαν του Αγίου Σεβαστιανού, ανακηρύχτηκαν την Δευτέρα ως τα καλύτερα εξώφυλλα αμερικανικών περιοδικών τα τελευταία σαράντα χρόνια.

 

Η Αμερικανική Ένωση Διευθυντών Περιοδικών (ASME) εξέτασε συνολικά 450 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί από διάφορα περιοδικά: από το Times και το Newsweek μέχρι το National Geographic και το Esquire.

 

"Είναι προφανές ότι τα εξώφυλλα που νίκησαν είχαν συμβολική αξία και εντυπωσίασαν πολύ τα μέλη της κριτικής επιτροπής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της ASME, Μαρλίν Κάχαν. "Στο σύνολό τους, τα εξώφυλλα αυτά αποτελούν ένα υποβλητικό στιγμιότυπο της χώρας και των προβλημάτων της επί τέσσερις δεκαετίες", σημείωνει η Κάχαν.

 

Η φωτογραφία που αναδείχτηκε κορυφαία όλων εικονίζει τον Τζον Λένον, γυμνό, σε εμβρυακή στάση, δίπλα στη σύζυγό του, Γιόκο Όνο. Είχε τραβηχτεί από τη διάσημη φωτογράφο Άννι Λίμποβιτς και φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone τον Ιανουάριο του 1981, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Λένον στη Νέα Υόρκη.

 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το περιοδικό Vanity Fair με τη φωτογραφία της ηθοποιού Ντέμι Μουρ, γυμνής και σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και στην τρίτη το Esquire για το εξώφυλλο με τον Μοχάμεντ Άλι να παραπέμπει στον Άγιο Σεβαστιανό. Στα σαράντα καλύτερα εξώφυλλα περιλαμβάνονται τρία που αναφέρονται στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σας παραθέτω τα 10 καλύτερα!

 

01_rolling_stone_1_22_81-350.jpg

02_VanityFair_8_91.jpg

03_Esquire_4_68.jpg

04_New_Yorker_3_29_76.jpg

05_Esquire_5_69.jpg

06_NewYorker_9_24_01.jpg

07_NationalLampoon_1_73.jpg

08_Esquire_10_66.jpg

10_NationalGeographic_6_85.jpg

11_Life_4_30_65.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μ'αρέσει και των RS αλλά όντως του National G. είναι υπέροχο. Εκπληκτική φωτογραφία. Αν δεν ήταν απλώς εξώφυλλο θα μπορούσε να είναι έργο τέχνης.

Link to comment
Share on other sites

New Yorker for me!

Μου θυμιζει περσι το καλοκαιρι που πεισαμε μια Ελληνοαμερκανα οτι η Ελλαδα ειναι νησι!!!Το μουφο της υποθεσης;Η 18χρονη αυτη κοπελα ζουσε στην Ελλαδα ως τα 11 της!!!

Ναι και αυτο με το κοριτσι απο το Αφγανισταν ειναι εργο τεχνης.Σε καποια φαση ακουσα οτι εψαξαν να βρουν τη γυναικα που υπηρξε αυτο το κοριτσακι.Και βεβαια το γεγονος οτι μας θυμιζει των πολεμο των "καλων" Ταλιμπαν κατα των "κακων" Ρωσων το κανει να ξεχωριζει περα απο τα ματια και το βλεμμα του κοριτσιου.

Το εξωφυλλο με την Ντεμυ Μουρ ηταν απλα πρωτοτυπο(;!;).Βεβαια ειχε και Ντεμυ Μουρ-εστω και με μια κοιλια τεραστια...

Link to comment
Share on other sites

Ο φωτογράφος Steve McCurry του NG που τράβηξε τη φωτογραφία της εν λόγω κοπέλας (12χρονη προσφυγοπούλα από το Αφγανιστάν ονόματι Sharbat Gula) το 1985 την αναζήτησε ξανά 17 χρόνια αργότερα στο Αφγανιστάν. Οι κακές συνθήκες ζωής της νεαρής τη μετέτρεψαν το 2002 σε μια κακοζωϊσμένη θλιμμένη κυρία ετών 29!

 

sharbat4.jpg

 

Διαβάστε την ιστορία της πρώτης φωτογραφίας

Edited by Isis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ρε γμτ, εμένα γιατί μου φαίνονται μέτρια τα περισσότερα? Ποτέ δεν συμφωνώ με τους άλλους όσον αφορά εξώφυλλα, τα βρίσκω όλα πολύ απλά, κλασικά η γελοία.

Link to comment
Share on other sites

Κάθε φορά που βλέπω την κοπέλα στο National Geographic μένω με ανοιχτό το στόμα !!!

 

Εκπληκτική !!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..