Jump to content

Doctor Who (2005-2024)


Darkchilde
 Share

Recommended Posts

To ΒΒC έχει αρχίσει την παραγωγή ενός νέου κύκλου επεισοδίων Doctor Who τα οποία θα τα μεταδώσει το 2005.

Ο νέος Doctor Who Θα είναι ο Christopher Eccleston.

Ο Russell T. Davies ένας από τους παραγωγούς και σεναριογράφος της σειράς ζήτησε από την J. K. Rowling να γράψει ένα από τα σενάρια για την σειρά. Η rowling αρνήθηκε, επειδή αυτή την στιγμή τελειώνει το νέο βιβλίο της πολύ πετυχημένης σειράς Harry Potter.

Περισσότερες λεπτομέρεις σε αυτό το link.

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic
Link to comment
Share on other sites

Νέου κύκλου? Υπάρχει και παλιός? Ποιός/Τί είναι ο Dr. Who? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Doctor Who: πολύ πετυχημένη αγγλική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Για όσους δεν ξέρουνε, έδειχνε και η ελληνική τηλεόραση.

 

Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 1963 και συνέχισε με διάφορους πρωταγωνιστές μέχρι το 1989.

 

Ο Doctor Who ή Doctor είναι ένας TimeLord από την Gallifrey που ταξιδεύει μέ το Tardis μέσα στον χρόνο και τον χώρο.

 

TimeLord: εξωγήϊνος με γνώσεις γύρω από τον χώρο και τον χρόνο. Μοιάζει εξωτερικά με άνθρωπο αλλά τα εσωτερικά όργνα είναι τελείως διαφορετικά (2 καρδιές κλπ). Επίσης έχουν αρκετές ζωές δηλαδή όταν πεθάνουν, το σώμα τους επανέρχεται στην ζωή αλλά με αλλαγμένα χαρακτηριστικά. Αυτό ήταν ένα τέχνασμα που βρήκε το BBC για να αλλάζει εύκολα πρωταγωνιστές μέσα στα χρόνια.

 

Tardis: το σκάφος του Doctor Who που εξωτερικά μοιάζει με τα police box της Αγγλίας, αλλά εσωτερικά είναι τεράστιο αφού το εσωτερικό του σκάφους βρίσκεται σε διαφορετική διάσταση από την δική μας.

 

Οι κύριοι αντίπαλοι του Doctor Who είναι οι Daleks ("Exterminate"), οι Cybermen, και αρκετοί άλλοι.

 

Από εκεί και πέρα οι Doctor Who:

 

William Hartnell: 1963-1966

Patrick Thoughton: 1966-1969

Jon Pertwee: 1970-1974

Tom Baker: 1974-1981

Peter Davison: 1982-1984

Colin Baker: 1984-1986

Sylvester McCoy: 1987-1989

 

Υπάρχει μία ταινία με τον Paul McGann (Doctor Who: The Movie του 1996) ενώ και ο Peter Cushing έπαιξε τον Doctor Who σε δύο ταινίες: Daleks: Invasion Earth 2150AD (1963) και Doctor Who and the Daleks (1965)

 

Επίσης το BBC έχει χάσει αρκετά επεισόδια και έχουν ήδη κάνει ενέργειες ανά τον κόσμο μπας και κάποιος έχει κάπου τίποτα επεισόδια. Κάνανε ότι έχουν κάνει εκατοντάδες τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο (μαζί και η ΕΡΤ) και γράψανε πάνω από τις παλιές μπομπίνες ή τις πετάξανε.

 

Τα περισσότερα εφέ είναι γελοία, αλλά τα περισσότερα επεισόδια έχουν καλά σενάρια. Τα επεισόδια ήταν συνήθως 20-30 λεπτά το καθένα και κάθε ιστορία διαρκούσε από 4 εως και 10 επεισόδια (ίσως και παραπάνω).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια που τελείωσε ο πρώτος κύκλος και μάλιστα πολύ επιτυχημένα (με ένα σωρό βραβεία και διακρίσεις), καιρός είναι να ξανανιώσει αυτή η συζήτηση. Ξερω πως μερικοί από εσάς την είδατε τη σειρά, να πω λοιπόν και στους υπόλοιπους να την δουν οπωσδήποτε, γιατί είναι καταπληκτική.

Ο Christopher Eccleston ήταν θεϊκός ως Dr Who αλλά δυστυχώς δεν θα συνεχίσει στην επόμενη σαιζόν και έχει ήδη αντικατασταθεί από τον DAVID TENNANT. Λίγο τον είδα και απογοητεύτηκα, αλλά είχα συνηθίσει τον άλλο και μου φάνηκε λίγο λαπάς αυτός. Θα δούμε όταν θα έχουν περάσει κάποια επεισόδια, πως θα μου φανεί.

Δεν είχα δει την παλιά σειρά, αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα την ευχαρίστηση.

την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Doctor Who?

Αν και φανατικός της παλιάς σειράς(στην οποία κατά 90% μου άρεσε η μουσική και η παρανοϊκή φάτσα του πρωταγωνιστή) ε αρκετά. Κάποιος για το καλό της ανθρωπότητας πρέπει να βρει ένα όπλο που να σκοτώνει τους die-hard fans.

Link to comment
Share on other sites

Μην το λές αυτό darky. Η νέα σειρά Doctor Who είναι πάρα πολύ καλή, με φοβερές ιστορίες. Και έπειτα εαν διάβασες πιο πάνω, δεν υπήρχε μόνο ένας Doctor Who, αλλά αρκετοί.

Link to comment
Share on other sites

  • Management

Είδα, μετά από καιρό, τα 4 πρώτα επεισόδια και έμεινα απλά άναυδος. Πολύ καλά!

Όποιος βλέπει sci-fi και fantasy πρέπει να το δει.

Link to comment
Share on other sites

Είδαμε προχτές το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο. Όπως πάντα, πολύ καλό, αλλά με ξένισε πάρα πολύ ο καινούριος Dr Who. Δεν μπορώ να τον συνηθίσω με τίποτα. Μου έκοψε κάτι από τη χαρά.

Αλλά είμαι αισιόδοξη κι έτσι πιστεύω πως μετά από μερικά επεισόδια θα καταφέρω να το ξεπεράσω.

γενικά εγινε μεγάλος χαμός όταν ανακοινώθηκε πως αποχωρεί ο Eccleston. Official sites κλείσανε λόγω των πολλών διαμαρτυριών που δεχόντουσαν και άλλα τέτοια...

Αλλά συμφωνώ πως τη σειρά δεν πρέπει να τη χάσει κανείς. Το μόνο πρόβλημα είναι τα αγγλικά. Μιλάνε με βαριά προφορά και γρήγορα κι έτσι πολύ συχνά εγώ καταλάβαινα τα μισά από όσα λέγανε. Ευτυχώς βγήκαν σε dvd και θα μας σώσουν οι υπότιτλοι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι το όνομά του, είναι αυτός που έπαιζε στη σειρά της ΕΡΤ πάντως(μελαχρινός σγουρομάλλης με κωλοπερίεργο μισότρελο βλέμμα). Και είμαι σίγουρος ότι είναι καλός ο καινούριος Dr Who, αλλά έχει καταλήξει η Ε.Φ. να περιστρέφεται γύρω από μισή ντουζίνα franchise.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν και καινούριες σειρές (άσχετα αν η ελληνική τηλεόραση αποφασίζει να τα αγνοήσει όλα) και καινούρια έργα (το firefly είναι το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό).

Αλλά ακόμα και το ότι περιστρέφονται γύρω από franchise, ή ότι επαναβιώνουν παλιές σειρές, δεν είναι κακό αναγκαστικά. Μπορεί να βγουν πολύ καλά αποτελέσματα, όπως με τον Dr Who ή με το Galaktika. Δεν νομίζω πως όποιος τις έφτιαξε είναι για πυροβολισμό, πιστεύω πως τους αξίζει ένα μπράβο μάλιστα, γιατί δεν είναι πολύ συχνό να βλέπεις κάτι πρωτότυπο (και ας έχει προέλθει από κάτι παλιό).

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι ένα επεισόδιο, πολύ παλιά, που ο Δόκτορας είχε μεταφερθεί σε κάτι σαν διαστημικό σταθμό, και εκεί ανακαλυψε ότι όλοι οι κάτοικοι είχαν μεταμορφωθεί σε τεράστιες πράσινες σκουληκαντέρες!

 

Αυτό μάλλον μου άφησε ψυχικό τραύμα γιατί σιχάθηκα τον Doctor Who. Καθώς και τις τεράστιες πράσινες σκουληκαντέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Το κανάλι ΣΚΑΙ θα μεταδίδει από τις 27 του μήνα πολλές σειρές, μεταξύ των οποίων και το Doctor Who που πρωταγωνιστεί ο Κρίστοφερ Εκκλεστον.

 

Θα είναι μεταγλωττισμένο και τη φωνή του δόκτορα θα δίνει ο Γιώργος Νινιός.

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι μεταγλωττισμένο και τη φωνή του δόκτορα θα δίνει ο Γιώργος Νινιός.

 

 

 

Γιατί έχουν την τάση να σκοτώνουν τα πάντα με αυτές τις μεταγλωτίσεις? Μόλις χάθηκε οποιαδήποτε θέληση να το παρακολουθήσω μετα απο όλα αυτά τα χρόνια :(

Edited by Darius
Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχουν την τάση να σκοτώνουν τα πάντα με αυτές τις μεταγλωτίσεις? Μόλις χάθηκε οποιαδήποτε θέληση να το παρακολουθήσω μετα απο όλα αυτά τα χρόνια :(

 

Απλά επειδή θέλουν να διαφέρουν και να είναι προσιτοί σε όλους.

Η μεταγλώττιση είναι μόδα στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yup. Το Σκαι εχει καταστρεψει πολλες σειρες μ αυτο το νεο του trend, σειρες μαλιστα που, ρε γμτ, ο,τι και να κανει ΔΕΝ θα ειναι προσιτες σε ολους... ευτυχως απο ο,τι μας ειπαν οι "φιλοι στην Ελλαδα" τη γλυτωσε, πιθανον λογω δυσκολιας μεταγλωτισης, το Daily Show...

 

Οσο για το Dr Who, εχω γερασει... μ αρεσε οταν ημουν μικροτερη, ειχα δει ολους τους κυκλους ως τοτε και ειχα παρει και την ταινια σε dvd, αλλα τωρα, πες λογω των εφφε και του ποσο με ποναει συνηθως το 90% της βρεττανικης τηλεοπτικης παραγωγης σε εικονα, πες λογω του οτι θελω συγκεκριμενου ειδους fantasy πλεον για καποιο λογο και δε μπορω πια να suspend disbelief ευκολα, δεν εχω καταφερει να δω κανενα απ τα νεα runs εκτος απο ενα επεισοδιο του καινουριου κυκλου - κι αυτο λογω του οτι επαιζε ο Anthony Head, του οποιου δε νομιζω να υπαρχει πιο ηλιθια και τελειωμενη fan σε ολοκληρη τη Βρεττανια (εχω δηλωσει οτι θα αντεχα ακομα και να με λενε Mrs Head για χαρη του :p ), και παλι, αν και μια χαρα επεισοδιο ηταν, δε μπορεσα να μπω στο τριπακι να βλεπω τη σειρα... Και ναι, νοιωθω ασχημα γι αυτο, αληθεια... Δεν περναει τευχος του SFX απ τα χερια μου που να μη με βαλει να το ξανασκεφτω, "βρε μπας και να αρχισω να βλεπω παλι;" - κι ειναι και cute ο Tennant ;)

 

Και την περασμενη Παρασκευη στο μαθημα μαλιστα, του οποιου ο καθηγητης ειναι τελειωμενος tv whore, προσπαθουσα να του εξηγησω γιατι δεν το αντεχει πλεον το μυαλο μου το να δω Dr Who... Δεν εχω επιχειρηματα, πραγματικα, ακομα και το campness του ειναι μερος της ουσιας του, λογος για να το δει κανεις... Μαλλον απλα γερασα, οπως ειπα ;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι,χαζομαρα η μεταγλωτιση σε μια τοσο ιδιαιτερη σειρα.Αφου στην Ελλαδα δεν προχωραει(ακομη) η μεταγλωττιση.Απο την αλλη ειναι καλο που ετσι θα μπορουν να το βλεπουν και μικρα παιδια που βαριουνται να διαβαζουν υποτιτλους,καποιες πανισχυρες γριες κτλ.Επισης ο ΣΚΑΙ δειχνει καλη ξενη σειρα σε τελεια ωρα.Αν το ειχε ο ΑΝΤ1 ας πουμε θα το εδειχνε γυρω στις 3 το πρωι.

Link to comment
Share on other sites

αν και έχω δει επεισόδια, δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από dr who.

παρόλα αυτά, ξέρω ότι ο douglas adams είχε δουλέψει για τη σειρά, και αρχικά την ιστορία από το η ζωή το σύμπαν και τα πάντα την είχε γράψει για το dr who, αλλά επειδή είχε πολύ βία, την απέρριψαν. επίσης, υπάρχει ένα φημολογούμενο χαμένο επεισόδιο (από τόοοοοοοοτε παλιά), το οποίο επίσης είχε γράψει ο άνταμς.

τέλος, για όσους σκληροπυρηνικούς με dr who υπάρχουν, ξεκίνησε μια νέα σειρά από όσο έχω ακούσει, το torchwood, φέτος στο bbc. ο torchwood είναι/ήταν συνεργάτης του dr who, θα σας γελάσω, αλλά το προμοτάρανε πάρα πολύ, και πάντα σε σχέση με το dr who. όσοι σκληροπυρηνικοί λοιπόν πιστεύετε στην ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών (όπως και το melange, "information must flow"), μπείτε online και ξεκινήστε... :irvine:

 

http://www.bbc.co.uk/torchwood/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βασίκά μου άρεσε πολύ ο Dr. Who, αλλά πρέπει να ομολογήσω οτι έβλεπα τη σειρά πολύ παλία (όταν ακομα υπήρχαν μόνο 2 κανάλια τηλεόρασης), και μου άρεσε πολυ.

Τότε παιζόντουσαν επεισόδια με τον τέταρτο κατα σείρα dr. Who, τον Tom Baker.

Παρόλο που η εισαγωγική μουσική της σειράς με φόβιζε αφανταστα είχα το κουράγιο και την έβλεπα πάντα! LOL

Aπο τα καλύτερα επεισόδια αξίζει να δείτε στο youtube (τα έχει ολόκληρα!!!) http://www.youtube.com/watch?v=HT1d9uB0pZE Destiny of the Daleks

 

καθώς και το Genesis of the Daleks: http://www.youtube.com/watch?v=Pk4OKpR1q7g

 

Έχει ακόμα πάρα πολλά άλλα οπότε ψάξτε αναλόγως :-)

Και ειλικρινά δεν θα ξανακοιτάξω κονσέρβα ποτέ ξανα με το ίδιο μάτι! LOL

Και πείτε μου, δεν είναι πολύ τρομακτική η εισαγώγη? Εγώ ακόμα ανατριχιάζω! χεχεχε

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο καιρό βρήκα μια συλλογή απο rpg του Dr. Who, τους έριξα μια ματιά και μπορώ να πω πως πλέον είμαι ένα χαρούμενο panda...

 

Παίζει να βρούμε πουθενά τα κανονικά επεισόδια;

Link to comment
Share on other sites

Καθίστε να μετακομίσω και να βάλω dsl και θα σας πω εγώ! Που μου θυμίζετε όλες τις σειρές που θέλω να δω :tongue:

 

Rpg Dr who? Please do tell :D

 

Η παλιά σειρά είναι μια λατρεμένη ανάμνηση της παιδικής ηλικίας :D - και ναι, η εισαγωγή είναι τρομακτική, και - υποθέτω για έναν σαφώς υποσυνείδητο και αρρωστημένο λόγο - ακριβώς γι αυτο μου άρεσε :tongue:

Link to comment
Share on other sites

<br />Δεν θυμάμαι το όνομά του, είναι αυτός που έπαιζε στη σειρά της ΕΡΤ πάντως(μελαχρινός σγουρομάλλης με κωλοπερίεργο μισότρελο βλέμμα). Και είμαι σίγουρος ότι είναι καλός ο καινούριος Dr Who, αλλά έχει καταλήξει η Ε.Φ. να περιστρέφεται γύρω από μισή ντουζίνα franchise.<br />
<br /><br /><br />

 

χεχε! Αυτός ο Dr. Who που λες είναι ο Tom Baker! Δες το post που εχω κάνει λίγο παραπάνω και κάνε κλικ στα links που έχω, για να δεις (ξανά) τον παλιο καλό Δόκτορα καθώς και τα (κονσερβοκούτια) τα Daleks!! ;-)

Link to comment
Share on other sites

Rpg Dr who? Please do tell :D

 

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Doctor_Wh...le_Playing_Game

 

Είναι από την fasa, που έκανε μερικά γαμιστερά παιχνιδάκια (Shadowrun και Earthdawn), οπότε γουστάρω να του ρίξω μια ματιά...

Link to comment
Share on other sites

ο torchwood είναι/ήταν συνεργάτης του dr who, θα σας γελάσω, αλλά το προμοτάρανε πάρα πολύ, και πάντα σε σχέση με το dr who. όσοι σκληροπυρηνικοί λοιπόν πιστεύετε στην ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών (όπως και το melange, "information must flow"), μπείτε online και

 

Βασικά torchwood είναι ένα ίδρυμα που η δουλειά του είναι να μαζεύει εξωγήινα αντικείμενα και να τα μελετάει (και να κάνει τη ζωή δύσκολη στον dr who)

Συνεργάτης του dr who ήταν για μερικά επεισόδια της πρώτης σαιζόν ο captain jack harkness, ο οποίος είναι τώρα πρωταγωνιστής (λέμε τώρα γιατί η γκομενίτσα που παίζει μαζί του και που όλοι αναρωτιόμαστε πως στο καλό ανοίγει τον πασατέμπο - κακία για τα δόντια της- είναι ίσως πιο πολύ πρωταγωνίστρια).

Είναι καλό, όχι τόσο όσο το dr who, αλλά είναι πιο σκληρό κάπως και ο captain jack έχει χάσει τον ανέμελο χαρακτήρα του. Πάντως αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mόλις τελείωσα και τη δεύτερη σαιζόν και ετοιμάζομαι ακάθεκτος για την τρίτη. Μικρός, το Doctor Who δεν το πολυσυμπαθούσα επειδή αρκετά storylines ήταν πιο horror από όσο ήθελα - αυτά που είχε τύχει να δω, τουλάχιστον - και δεν ήμουν/είμαι ο τύπος του "behind the sofa" viewing :tongue: ή του Victorian/gothic horror.

Αν και οι καινούργιες σειρές Doctor Who μακράν απέχουν από την σχετική προχειρότητα της παραγωγής των παλαιότερων, δηλαδή το wow factor είναι πολύ υψηλό τώρα, συνεχίζει να με ενοχλεί κάπως η σωρεία επεισοδίων που είναι σχεδόν καθαρά "alien horror", ενώ παλαιότερα υπήρχαν και storylines που ήταν καθαρά ε.φ. Και τώρα υπάρχουν βέβαια, αλλά έχοντας μόνο 13 επεισόδια κάθε σαιζόν θα ήθελα λίγο πιο πολύ good old sci-fi από alien-who-will-eat-humanity-this-week.

Όσα ομως επεισόδια ήταν πιο sci-fi και σε άλλους κόσμους ή στο πολύ μακρινό μέλλον, όπως π.χ. στην πόλη Νew-new-new-new-new-new-new-new-new-new-new-new-new-new-new York, στον πλανήτη New Earth του έτους 5.000.000.023 (αφού είναι η 15η πόλη με αυτό το όνομα έτσι πρέπει να λέγεται, λέει ο "Ten" στη Rose :lol: ) ήταν εξαιρετικά και σαν στόρυ και σαν παραγωγή βέβαια!

Για να μην πω για το παγερό, φοβιστικό, μεταφυσικό και υπέροχο σαν sci-fi σύλληψη διπλό επεισόδιο The Impossible Planet/The Satan Pit!! :cold: :scared:

 

 

Ο Εccleston μ'άρεσε πολύ σαν Δόκτωρ και στραβομουτσούνιασα λίγο με τον Tennant, αλλά είναι τόσο διαφορετικός, με μια δόση τρέλας και κεφιου και παίζει τόσο κωμικά και παθιασμένα μερικές φορές, σαν τρελόπαιδο σε μαγαζί με παιχνίδια, που με κέρδισε μετά τα 2-3 πρώτα επεισόδια. Η Rose Tyler δε, ουδέν σχόλιον. Θεά, και οne of the best companions ever!!

 

Για το Torchwood τώρα, έχω δει μόνο τα δυο πρώτα επεισόδια, και θέλησα να το δω κυρίως για τον Jack Harkness (δώσμου εμένα 51ους αιώνες και μυστήριους τύπους και έχω γίνει χαλί να με πατήσεις :tongue: ). Το Torchwood είναι Doctor Who με πολλή δόση σεξ και ροκ! Γι'αυτό και το παίζουν αρκετά αργά το βράδι στην Αγγλία.

Δεν γνώριζα πως ο Harkness είναι αμφισεξουαλικός ή και πανσεξουαλικός, αλλά στο Torchwood γίνεται το μπάχαλο. Έχω την εντύπωση πως μέχρι το τέλος της σαιζόν θα έχουν πάει όλοι με όλες, όλοι με όλους και όλες με όλες, (και ίσως και πιο πέρα από τα 2 γνωστά φύλα) αν κρίνω από τα 2 επεισόδια που είδα.

Το Torchwood - το όνομα είναι αναγραμματισμός του Doctor Who - είναι όντως ένας κρυφός οργανισμός με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας - και ίσως και εκτός - που σκοπό έχει αφ'ενός μεν να συλλέξει την τεχνολογία που αφήνουν πίσω τους διάφοροι εξωγήινοι, και αφ'ετέρου να "οπλίσει τη Γη για τις επερχόμενες αλλαγές στον 21ο αιώνα".

Λίγο X-Files φάση - εκτός από το Doctor Who κανείς άλλος καλός εξωγήινος δεν υπάρχει στο σύμπαν? Τι στα κομμάτια πια? - και το μοτίβο alien-who-will-eat-humanity-this-week φαίνεται να υπάρχει και εδώ, πράγμα που με κάνει λίγο καχύποπτο για το τι ακριβώς θέλει να περάσει η σειρά.

Αλλά οι χαρακτήρες είναι πολύ ενδιαφέροντες και πολύ ανθρώπινοι, όπως ας πούμε όταν παίρνουν διάφορα, ακόμα και μικρής σημασίας, εξωγήινα ευρήματα εκτός του ιδρύματος - κάτι που απαγορεύεται αυστηρά - και τα χρησιμοποιούν για προσωπικούς σκοπούς, όπως ο Ianto που παίρνει ένα παράξενο μπουκαλάκι με άρωμα το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει μια κοπέλα σε ένα μπαρ να πάει μαζί του, και μετά πάλι για να γλυτώσει από

το γκόμενο της κοπέλας που θέλει να τον δείρει. Ο γκόμενος του ορμάει, o Ιanto χρησιμοποιεί το μπουκαλάκι και ο γκόμενος τον αρπάζει και τον φιλάει με πάθος λέγοντας του "Ι'm SO going to love you\" κάνοντας έξαλλη την κοπέλα που επίσης γουστάρει τον Ianto ο οποίος βέβαια γίνεται καπνός!

 

 

Η σειρά είναι γυρισμένη στο Cardiff την πρωτεύουσα της Ουαλλίας, ένα Cardiff όμως μοντέρνο, high-tech, νευρώδες και ζωντανό, ένα Cardiff του 21ου αιώνα, κάτι που δεν παραλείπει ποτέ να τονίζει η φωτογραφία κάθε επεισοδίου.

Έχει πολλές δυνατότητες το Torchwood, και αν δεν πέσει ΚΑΙ αυτή στο συνεχές παραπάνω μοτίβο που ανέφερα μπορεί να γίνει - ή ίσως ήδη έχει γίνει αφού τώρα παίζεται η δεύτερη σαιζόν - μια πολύ δυνατή σειρά, στη νέα Χρυσή Εποχή που έχει ανατείλει για το Doctor Who μετά από τόσα χρόνια.

 

Μάλιστα και μια τρίτη σειρά έχει ξεκινήσει "The Sarah Jane Adventures" με τη δημοφιλή companion Sarah Jane Smith, ϋστερα από μια εκπληκτική εμφάνιση μετά από χρόνια σε ένα επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν του "NuWho"!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

σχετικά με το torchowood, άψογη αυτή η φάση με το άρωμα dain, τη θυμάμαι, είχα δει τα πρώτα 1-2 επεισόδια, μετά απορροφήθηκα αλλού. έχει όντως ένα μοτίβο x-files, motw επεισόδια (monster of the week), και κάπου φτάνει, το επεισόδιο με τον εξωγήινο που είχε αέρια μορφή (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) μου θύμισε διασταύρωση x-files με buffy, οπότε... ίσως να στρώνει στην πορεία, θα το ξαναπροσπαθήσω ίσως σε μερικούς μήνες.

αν το έχω στροφάρει σωστά, φέτος το φθινόπωρο ξεκίνησε, πότε πρόλαβε και μπήκε στη δεύτερη σαιζόν; πώς την είδανε; παπακαλιάτης; :bleh:

 

αναφορικά με το doctor who, θέλω να τα ψάξω και τα παλιά επεισόδια, να τα βρω, και να τα πιάσω με χρονολογική -όσο το δυνατόν- σειρά.

τώρα τι λέω, ε; αλλά κάτι θα γίνει. doctor who και σταρ τρεκ, δύο μεγάλα κενά, που πρέπει να συμπληρωθούν, με κάποιο τρόπο...

σιγά σιγά...

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Doctor Who (2005-2024)
  • Φάντασμα featured, unfeatured, pinned and unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..