Jump to content

Έραγκον


mistseeker
 Share

Recommended Posts

Το'χω ξεκινήσει εδώ και καμμιά βδομάδα.

 

Να σας πω το κρίμα μου, με αρέσει πολύ ως τώρα!

Η γλώσσα είναι απλή και, αν και κλισαρισμένο σε σημεία, κρατάει το ενδιαφέρον.

 

Εν τω μεταξύ, ο συγγραφέας του πασάρεται απ'τα μήντια ως η νέα Ρόουλινγκ. :p

 

Γνώμες; Το'χει τελειώσει κανείς;

 

Ν.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μερικοί δε το έχουμε αρχίσει, για να μην πω ότι το αγνοούμε παντελώς. Για δώσε μερικά στοιχεία παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Το έχει πάρει κάπου το μάτι μου και μου κίνησε την περιέργεια, αλλά δεν το έψαξα παραπάνω, κυρίως γιατί δεν έχω χρόνο και όρεξη αυτές τις μέρες να διαβάζω. Περιμένω πάντως σχόλια από αυτούς που το διάβασαν.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κι εγώ το έχω διαβάσει. Το έχω δει να κυκλοφορεί, όμως, και στα ελληνικά. Απ'όσο ξέρω, το έχει γράψει ένα παιδί 15 χρονών (και δεν το λέω αυτό υποτιμητικά' ίσα-ίσα, είναι μεγάλη μαγκιά να γράφεις μυθιστόρημα σε αυτή την ηλικία) και είναι κάπως Harry Potter wanna-be. Δε νομίζω ότι, προσωπικά, είναι κάτι που θα μου αρέσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει αυτός ο κόσμος. :D

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.

 

Συγγραφέας: Christopher Paolini, 19 ετών παρακαλώ.

 

Το Έραγκον είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που γράφεται as we speak.

 

Ήρωας είναι ένα παιδί με το όνομα του τίτλου, που ζεί στη γη της Αλαγαισίας, στην οποία βασιλεύει ένας τυρρανικός αυτοκράτορας.

 

Μια μέρα, ανακαλύπτει ένα πετράδι, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι [σπόϊλερς]

 

Σιγά σιγά ανακαλύπτει επίσης, μέσα από μια σειρά γεγονότων, όσα έγιναν προκειμένου ο αυτοκράτορας να αποκτήσει το αξίωμά του, καθώς και το πως χάθηκε η γενιά των Δρακοκαβαλάρηδων και των Δράκων τους, πριν πολλά χρόνια.

 

Δε λέω περισσότερα. Για όσους ενδιαφέρονται, απλά να πω πως το βιβλίο είναι απλογραμμένο, με καλό ρυθμό αφήγησης και, αν και κλισέ σε πολλά σημεία, έχει ενδιαφέρον. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Νομίζω πως η ελληνική έκδοση είναι Πατάκης, αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Η μετάφραση είναι καλή.

 

Λίνκ: Alagaesia, the World of Eragon

Link to comment
Share on other sites

καλό είναι, τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά απο τόσο fantasy, είναι λίγο κλισεδιάρικο, χωρίς να έχει να πεί τίποτα το ανατρεπτικό. Είναι αρκετά όμωρφο σαν ανάγνωσμα πάντως, και περνάς ωραία όση ώρα το διαβάζεις. Έχει τρύπες, όμως καθώς είναι το πρώτο δεν θα πώ τίποτα παραπάνω. Ίσως μας πεί τι έχει γίνει αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Ο συγγραφέας είναι ένα παληκαράκι 19 ετών. Το βιβλίο εμένα μου άρεσε. Γράφει απλοϊκά και γενικότερα αποφεύγει να σκοτώσει ακόμη και τους χειρότερους εκ των κακών. Φαίνεται ότι δεν του αρέσει πολύ το αίμα του νεαρού συγγραφέα.

 

Όταν ο 19χρονος ολοκλήρωσε το βιβλίο του πήγε σε όλους τους εκδοτικούς οίκους, αλλά κανένας δεν δέχτηκε να το εκδόσει, έτσι το έκδοσε μόνος του. Τώρα οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι τραβάνε τα μαλλιά τους και κάνουν ουρά πίσω του για να του εκδόσουν τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας.

Link to comment
Share on other sites

Το "εξεδωσε" μονος του;!;19 χρονων παλικαρακι και εκανε εκδοτικο οικο για να εκδοσει το βιβλιο του;!;

Αυτα να τα ακουν μερικοι εδω μεσα για να παιρνουν ιδεες μπας και μια μερα μπω σε βιβλιοπωλειο και δω στη σειρα βιβλια φαντασιας απο τα παιδια του SFF.gr!

Link to comment
Share on other sites

Στο εξωτερικό, το self-publishing δεν είναι άγνωστη μέθοδος. Απλά τα περισσότερα που βγαίνουν έτσι είναι κατώτερης ποιότητας, είτε λόγω περιορισμένων χρηματικών πόρων είτε γιατί τους λείπει το editing. Τώρα, το παλικαράκι που έβγαλε το Eragon ήταν τυχερό. Συμβαίνει, μέσα στις τόσες χιλιάδες που κάνουν self-publishing σε Αμερική, Αυστραλία, και Αγγλία.

 

Όσο για την Ελλάδα... στην Ελλάδα μόνο self-publishing γίνεται, έτσι κι αλλιώς. Όποιος θέλει να εκδώσει τα βιβλία του ανοίγει κι εκδοτικό οίκο. (Btw, ενδιαφέρον topic, αν θέλει κάποιος heiron να το ανοίγει στη Λογοτεχνία. ;) )

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

το διάβασα, μόλις χθές το τελείωσα. Υποθέτω μετά από τόσο καιρό κάποιοι ακόμα θα το έχετε διαβάσει. Μου άρεσε πάρα πολύ και περιμένω να βγεί και το επόμενο , καθώς είναι η συνέχεια αυτού και λέγεται Η κληρονομιά βιβλίο δεύτερο. Στην πραγματική του έκδοση όμως λέγεται the eldest και έχει ένα εξίσου πολύ ωραίο εξωφυλλο με ένα κόκκινο δράκο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..