Jump to content

Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

trillian
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Μπορείτε να διαβάσετε διάφορες απόψεις για το βιβλίο "Ο Μαύρος Πύργος V - Οι Λύκοι της Κάλα" εδώ.

Recommended Posts

Το τελείωσα και το λάτρεψα. Η σκοτεινή πλευρά της συγγραφής ως θεματική, στα χνάρια του Μίζερι. Η σκοτεινή πλευρά είναι ο μπεστ σέλλερ παλπ συγγραφέας και η "φωτεινή" πλευρά είναι αυτός που γράφει κουλτουριάρικα. Ενφιαφέρον το πώς το συνδίασε με τη θεματική των διδύμων αλλά και με το σμήμος των πουλιών. Βλέπεις την εσωτερική πάλη του ήρωα (που μπορεί να είναι και η πάλη του ίδιου του Κινγκ) : Να παραμείνω το βαρετό σπασικλάκι που γράφει κουλτούρα και φυτοζωεί στην φτώχεια; Ή να γίνω ο δυναμικός και ενδιαφέρον σκοτεινός εαυτός μου που γράφει μπεστ σέλλερ και τον αποθεώνουν; 

Dark-Half-Stephen-King.jpg

• Like 1

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Δημήτρης

112

• Μιχάλης

94

• BladeRunner

82

• terry283

67

17 hours ago, Roubiliana said:

Το τελείωσα και το λάτρεψα. Η σκοτεινή πλευρά της συγγραφής ως θεματική, στα χνάρια του Μίζερι. Η σκοτεινή πλευρά είναι ο μπεστ σέλλερ παλπ συγγραφέας και η "φωτεινή" πλευρά είναι αυτός που γράφει κουλτουριάρικα. Ενφιαφέρον το πώς το συνδίασε με τη θεματική των διδύμων αλλά και με το σμήμος των πουλιών. Βλέπεις την εσωτερική πάλη του ήρωα (που μπορεί να είναι και η πάλη του ίδιου του Κινγκ) : Να παραμείνω το βαρετό σπασικλάκι που γράφει κουλτούρα και φυτοζωεί στην φτώχεια; Ή να γίνω ο δυναμικός και ενδιαφέρον σκοτεινός εαυτός μου που γράφει μπεστ σέλλερ και τον αποθεώνουν; 

Dark-Half-Stephen-King.jpg

Από τα πιο δυσεύρετα βιβλία που υπάρχουν..πήγα σε 3-4 διαφορετικές βιβλιοθήκες και δεν το είχα βρει..

4 hours ago, Aggelos95 said:

Από τα πιο δυσεύρετα βιβλία που υπάρχουν..πήγα σε 3-4 διαφορετικές βιβλιοθήκες και δεν το είχα βρει..

Σε ebook το πήρα στα αγγλικά.

14 minutes ago, Roubiliana said:

Σε ebook το πήρα στα αγγλικά.

καλή λύση αλλά δε ξέρω τέλεια αγγλικά..

3 hours ago, Aggelos95 said:

Ευχαριστώ αλλά εγώ συνήθως δανείζομαι από βιβλιοθήκες

Δείχνει ότι είναι διαθέσιμο στη κεντρική Θεσσαλονίκης, αλλά πάρε καλύτερα ένα τηλ. πριν πας. 

• Like 1

5 hours ago, Δημήτρης said:

Δείχνει ότι είναι διαθέσιμο στη κεντρική Θεσσαλονίκης, αλλά πάρε καλύτερα ένα τηλ. πριν πας. 

Σορρυ για το μπέρδεμα, εννοούσα πως όσες φορές βρισκόμουν στη βιβλιοθήκη  ήταν δανεισμένο από άλλους. Δεν μπορείς να "κλείσεις" βιβλία, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις να σου πουν την ημερομηνία της επιστροφής και ΑΝ είσαι τυχερός και πας την ίδια μέρα στη βιβλιοθήκη και ΑΝ όταν πας το έχουν επιστρέψει (επειδή ξέρεις μόνο την ημέρα επιστροφής, όχι και την ώρα) , τότε μπορείς να το δανειστείς.

• 3 weeks later...

774365190_BagofBones.jpg.eef3258e69ffe885da00b3993a63286b.jpg 997775577_BagofBones-Cover2.jpg.4803652704fbc9df3202f16ca13285a7.jpg 553178070_BagofBones-Cover3.jpg.0621ac517cb98dc9983f773f799e700a.jpg 725680074_.jpg.ebef3ec5518f9cbd7772db7d4ab1551f.jpg

Bag of Bones

Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες του Κινγκ που έχουν να κάνουν με ένα άτομο που πάει να ζήσει αλλού και εκεί συναντάει το «κακό». Αυτό το σκηνικό για εμένα είναι το απόλυτο σκηνικό για μια τρομακτική και μυστηριακή ατμόσφαιρα. Δεν είναι από τα καλύτερα βιβλία του, εγώ όμως πέρασα αρκετά καλά. Η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι, όπως πάντα, αρκετά ικανοποιητική και οι περιγραφές για άλλη μια φορά γλαφυρές. Ο Κινγκ επιστρατεύει ένα κοινωνικό πρόβλημα, το φυλετικό ρατσισμό, και με βάση αυτό δημιουργεί ένα σκηνικό φαντασίας και τρόμου.

Edited by Ghost
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα του βιβλίου.

1 minute ago, Spyrex said:

Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες του Κινγκ που έχουν να κάνουν με ένα άτομο που πάει να ζήσει αλλού και εκεί συναντάει το «κακό».

Και συνήθως είναι μία μικρή επαρχιακή πόλη τύπου Castle Rock. Μία φορά σε συνέντευξη είχε πει ότι ο λόγος που προτιμάει οι ιστορίες του να διαδραματίζονται κυρίως σε τέτοια μέρη είναι επειδή χτυπάει περισσότερο η αντίθεση μεταξύ φιλήσυχων ανέμελων κατοίκων στα χωριά/μικρές πόλεις με το Κακό. Και όντως, είναι τέλειο σκηνικό.

• 1 month later...

IMG_20231130_020437.thumb.jpg.527b63f79ade94517755997929b09789.jpg

Εξύψωση

Νιώθω λιγάκι αναζωογονημένος με τη νουβέλα του Κινγκ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα και βαριά βιβλία του, θυμίζοντας μου ότι και τα "μικρότερα" του έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Αναγνωρίζω την κριτική πολλών, ότι το βρήκαν χωρίς ιδιαίτερο βάθος.

Δεν είναι τρόμου, οπότε δεν θα σας κρατήσει ξύπνιους στο σκοτάδι. Μου άρεσε για αυτό που είναι, μία συγκινητική ιστορία δηλαδή. Ο Κινγκ αρέσκεται να ρίχνει κάποιο κοινωνικό σχόλιο στα βιβλία του, αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε όταν ο κόσμος τριγύρω μας είναι σκατ...

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς του "Μαύρου Πύργου". Σε τιμές λογικής, εν αντίθεση με τους μαυραγορίτες που μεταπωλουν τα βιβλία σε ιστοσελίδες μεταχειρισμένων!

• Like 1

• 2 months later...

Το ακούω σε audiobook στα ελληνικά και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί με την κοσμοπλασία. Ξεκινάει αργά αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό γιατί όλα τα στοιχεία, ακόμα και τα φαινομενικά άσχετα, συνηθισμένα και καθημερινά, δένουν στο τέλος. Αγαπημένο στοιχείο της κοσμοπλασίας, οι "γελαστές". 

1374953656_----top.jpg.e8f607b0c5b303222504e44b9c1d43b8.jpg

• Like 1

• 3 weeks later...

633610.jpg.a99a082d4f86176ae4656427c19c9ee8.jpg

Ο Μαύρος Πύργος I: Ο τελευταίος πιστολέρο

Ένας χαμός γενικά σε αυτό το βιβλίο. Το 1982 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, προσέφερε κάτι το φρέσκο και πρωτότυπο στο είδος του. Αν σας αρέσει η επική, επιστημονική φαντασία, οι νέοι κόσμοι, οι περιπετειώδεις καταδιώξεις και τα γουέστερν, ο Μαύρος Πύργος είναι για εσάς. Παρά τις ατελείς του, δώστε μια ευκαιρία σε αυτό το πρώτο βιβλιο. Μη πάρετε την απόφαση, για το αν σας άρεσε ή όχι, μέχρι να διαβάσετε το δεύτερο βιβλίο.

"Ο άνθρωπος με τα μαύρα τράπηκε σε φυγή στην έρημο, και ο πιστολέρο τον ακολούθησε..." 

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον Ρόλαντ μέχρι το τέλος της ιστορίας, ανακαλύπτοντας και εμείς μαζί του, όλα τα θαύματα που βρίσκονται κρυμμένα σε αυτό το ταξίδι!

• Like 3

• 3 months later...

Για την συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου 2024 BookWalks #24 meeting έχει επιλεγεί το βιβλίο: "Παραμύθι" του Stephen King. Να περιμένετε εντυπώσεις. 

9789022596609_front.jpg

• 2 weeks later...

Καλησπέρα, παιδιά!

Έρχομαι μετά από καιρό απουσίας με ένα πικρό παράπονο... Και αυτό για την low budget εικονογράφηση των βιβλίων από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ίσως η Bell είχε βάλει ψηλά τον πήχη, ίσως ο Κλειδάριθμος να ήθελε να μειώσει τα κόστη από εκδόσεις που ήδη έχουν εκδοθεί στα Ελληνικά από άλλον οίκο... είτε δεν ξέρω τι...

Στις πρώτες επανεκδόσεις του Κλειδάριθμου η σχεδίαση εξοφύλλου ήταν "σχετικά" υποφερτή... Αλλά βλέποντας το παρακάτω... ΔΕΝ θα μπορούσα να μην το σχολιάσω... Πραγματικά, ακόμη και ο πιο ερασιτέχνης γραφίστας θα τα είχε καταφέρει καλύτερα....

Είμαι μόνο εγώ, ή κάτι δεν βλέπω εγώ καλά;

Συνήθως λέμε το εξής: "Μη κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο του"....

Αλλά στην προκείμενη περίπτωση.... κάτι δεν πάει τόσο καλά.

Έχω μια ολόκληρη φωτιζόμενη βιτρίνα από όλες τις εκδόσεις του King στο σαλόνι μου, αλλά αυτό το εξώφυλλο... πραγματικά, ντρέπομαι να το έχω φάτσα κορνίζα!

9789606456329.jpg.c659ad417aa484b5bd98cdae2f500e22.jpg

Edited by WolfBack
  • Like 2

Δυστυχώς φίλε WolfBack οι εποχές αλλάζουν, το "ποιοτικό παλιό" σβήνει και χάνεται, το νέο απλά παρατηρεί από μια γωνιά τον προκάτοχό του.

• Like 1

Συμφωνώ, Γιάννη μου. Μάλλον το καινούριο απλώς παρατηρεί το παλιό με δάκρυα στα μάτια.

Μία η ποιότητα του χαρτιού, μία η ποιότητα βιβλιοδέτησης, μια η ανάλατη και ανούσια προβολή της εικαστικής εικόνας ενός εξωφύλλου ή βιβλίου.... Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη εξεαιρέσεις, αλλά σε μερικά πράγματα που έχουν αξία είμαι κάθετος! Δεν μπορώ να ζω στο 2024 και να σκέφτομαι πως οι μαύρες εποχές του "Κάκτου" των '80's ήταν πολύ καλύτερες από αυτές που αναβιώνω τώρα...

Δεν θέλω να πιστέψω ούτε να βάλω κατά νου πως το έντυπο αρχίζει να πεθαίνει. Ούτε θέλω να πιστεύω πως η επιμέλεια ενός έντυπου βιβλίου έχει πέσει τόσο χαμηλά... Μακάρι να κάνω λάθος.... Πραγματικά!

• Like 1

On 7/18/2024 at 9:56 PM, WolfBack said:

Συμφωνώ, Γιάννη μου. Μάλλον το καινούριο απλώς παρατηρεί το παλιό με δάκρυα στα μάτια.

Μία η ποιότητα του χαρτιού, μία η ποιότητα βιβλιοδέτησης, μια η ανάλατη και ανούσια προβολή της εικαστικής εικόνας ενός εξωφύλλου ή βιβλίου.... Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη εξεαιρέσεις, αλλά σε μερικά πράγματα που έχουν αξία είμαι κάθετος! Δεν μπορώ να ζω στο 2024 και να σκέφτομαι πως οι μαύρες εποχές του "Κάκτου" των '80's ήταν πολύ καλύτερες από αυτές που αναβιώνω τώρα...

Δεν θέλω να πιστέψω ούτε να βάλω κατά νου πως το έντυπο αρχίζει να πεθαίνει. Ούτε θέλω να πιστεύω πως η επιμέλεια ενός έντυπου βιβλίου έχει πέσει τόσο χαμηλά... Μακάρι να κάνω λάθος.... Πραγματικά!

Εδώ και 3-4 χρόνια τους τα αναφέρω στα κοινωνικά δίκτυα ή σε εκθέσεις, αυτό ξεκίνησε περίπου από την επανέκδοση της Λάμψης. Υπάρχουν υπέροχα εξώφυλλα από ξένες εκδόσεις και αυτοί διαλέγουν γραφικά από σχέδιο 1ης Δημοτικού...

• Like 3

• 3 weeks later...

Διάβασα το ''Πύρινη οργή''. Δεν μου άρεσε. 

Η ιστορία λίγο- πολύ γνωστή. Ένα μικρό κορίτσι ύστερα από ''ατύχημα'', έχει την ικανότητα, αν και κατάρα μάλλον είναι πιο κατάλληλη λέξη, να ανάβει φωτιές. Δεν της αρέσει, δεν το επιδιώκει. Και ούτε μπορεί να το ελέγξει, σε πρότερο τουλάχιστον στάδιο. Αυτά όμως ουδόλως ενδιαφέρουν εκείνους από το ''Εργαστήριο'', μιας μυστικής κυβερνητικής οργάνωσης. Που θέλουν να την μαντρώσουν για να βάλουν χέρι στο χάρισμα της. Για το καλό της, όπως και της χώρας επίσης. Φύλακας άγγελος ο πατέρας της που φέρει παρόμοια χαρακτηριστικά, αν και σε μικρότερο βαθμό. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν, να βάλουν φτερά στα πόδια. 

Καλή εκτέλεση, δεν μου άρεσε η όλη ιδέα. Τα φορτεανά φαινόμενα με ενδιαφέρουν αλλά μόνο σε μορφή άρθρων. Ως μυθιστόρημα αποδείχθηκε κάτι που με κούρασε. Λίγο φυσικά γιατί Κινγκ είναι αυτός. Αλλά ναι, σε γενικές γραμμές θα έλεγα ούτε κρύο ούτε ζέστη. Θα δω τώρα κοντά και τις ταινίες, με μία χρονική όμως απόσταση μεταξύ τους. 

Edited by Δημήτρης
  • Like 2

• 1 month later...

Περιμένω σχολιασμό για το ΧΟΛΙ...

Δυστυχώς, τα περισσότερα σχόλια που μπόρεσα να μαζέψω ήταν από αρκετά χλιαρά... εώς εθυαρσώς αρνητικά. Παρόλο που συλλεκτικά θα πάρει την θέση του κι αυτό στην βιτρίνα του βασιλιά, ανάμεσα σε τόσα άλλα διαμάντια, θα ήθελα μια γνώμη από τους λάτρεις του King. Ένα hint ώστε να δω τι θα επιλέξω για το επόμενο φθινοπωρινό ξεφύλλισμα.

Ανοίγοντας έναν άτυπο διάλογο, μήπως βλέπετε κάποια "περίεργη" αλλαγή πλεύσης του Βασιλιά τον τελευταίο καιρό; Από την έλευση του Χότζες (και Χόλι) στον Κύριο Μερσεντές το θέμα "τρόμος" έλαβε τέλος και τα βιβλία του πήραν την γλυκόπικρη γέυση του Den Koontz στα αστυνομικά θρίλερ; Και ίσως του Ray Bradbury για το "Παραμύθι". Μεγαλώνοντας ίσως να γίνομαι λιγάκι ιδιότροπος ή έστω εκλεκτικός... αλλά ομολογώ πως μου έχει λήψει τόσο πολύ ο παλιός καλός King!!!

• Like 1

Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κλειδάριθμου τα μέρη 3 και 4 του Μαύρου Πύργου.

• Like 2

Φθινοπωρινή δουλειά...

Το Σαλεμς Λοτ και το Κορακι από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" λένε πως στο πρώτο περιέχονται 150 σελίδες σπάνιου υλικού και στο δεύτερο ότι είναι η πλήρης έκδοση...

Έχοντας και τα δύο από εκδόσεις "Κλειδάριθμου" και τις παλαιότερες των 90's από εκδόσεις "Κλειδί", μάλλον θα πρέπει να κάνω την έρευνά μου... Βέβαια οι εκδόσεις "Κλειδί" φαίνονται πιο cult σε θέμα εξοφύλλου και οι εκδόσεις "Κλειδάριθμος" λιγάκι πιο new age... ας δούμε το περιεχόμενο.

Θα αφιερώσω το φθινοπωρινο-χειμωνιάτικο 2024 μπας και ανακαλύψω τις διαφορές που υπόσχεται ο "Κλειδάριθμος" ότι πρόσφερε στις δικές του εκδόσεις ένταντι του "Κλειδί".

Από μια πρόχειρη σελιδομέτρηση: Κοράκι "Κλειδί" 958, "Κλειδάριθμος" 1440 - Σάλεμς Λοτ "Κλειδί" 510, "Κλειδάριθμος" 768

• Like 3

On 7/2/2024 at 9:42 AM, Roubiliana said:

Για την συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου 2024 BookWalks #24 meeting έχει επιλεγεί το βιβλίο: "Παραμύθι" του Stephen King. Να περιμένετε εντυπώσεις. 

9789022596609_front.jpg

Δεν είναι τρόμου, είναι φάνταζι. Στα πρώτα κεφάλαια ο γνωστός Κινγκ ξεδιπλώνει το γνωστό ταλέντο του. Ενώ μαθαίνουμε με πολλές λεπτομέρειες την παιδική ηλικία του ήρωα, μια κοινότυπη παιδική ηλικία με αλκοολικό πατέρα (100 ταινίες έχουμε δει με παρόμοια θεματική), χάρη στη γραφή, στη ροή του κειμένου, δεν ένιωσα να βαριέμαι ούτε μια στιγμή. Και μετά ξεκινάει το φανταστικό. Χωρίς να κάνω σπόιλερ, μου άρεσε το πώς πήρε ορισμένα κλισέ παραμυθιών και φάνταζι βιβλίων και δεν τα ανέτρεψε απλά, τα διέστρεψε. Σε κάποιο σημείο κάνει λίγο κοιλιά αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. 

• Like 1

Φθινοπωρινή δουλειά...

Το Σαλεμς Λοτ και το Κορακι από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" λένε πως στο πρώτο περιέχονται 150 σελίδες σπάνιου υλικού και στο δεύτερο ότι είναι η πλήρης έκδοση...

Έχοντας και τα δύο από εκδόσεις "Κλειδάριθμου" και τις παλαιότερες των 90's από εκδόσεις "Κλειδί", μάλλον θα πρέπει να κάνω την έρευνά μου... Βέβαια οι εκδόσεις "Κλειδί" φαίνονται πιο cult σε θέμα εξοφύλλου και οι εκδόσεις "Κλειδάριθμος" λιγάκι πιο new age... ας δούμε το περιεχόμενο.

Θα αφιερώσω το φθινοπωρινο-χειμωνιάτικο 2024 μπας και ανακαλύψω τις διαφορές που υπόσχεται ο "Κλειδάριθμος" ότι πρόσφερε στις δικές του εκδόσεις ένταντι του "Κλειδί".

Από μια πρόχειρη σελιδομέτρηση: Κοράκι "Κλειδί" 958, "Κλειδάριθμος" 1440 - Σάλεμς Λοτ "Κλειδί" 510, "Κλειδάριθμος" 768

Το Salem's Lot από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος (που τυχαίνει να διαβάζω τώρα), εκτός από το ίδιο το μυθιστόρημα, έχει δύο σχετικά διηγήματα (One for the Road και Jerusalem's Lot), που από όσο καταλαβαίνω υπάρχουν και τα δύο στη συλλογή Night Shift, μία εισαγωγή και έναν επίλογο από τον King που μιλούν για τις κύριες εμπνεύσεις, ιδέες κτλ που είχε για το βιβλίο καθώς και αρκετές σελίδες με "κομμένες σκηνές" (οι οποίες όμως δεν έχουν ξαναενταχθεί στο βασικό κείμενο, αλλά υπάρχουν όλες μαζί στο τέλος του βιβλίου, μετά και από τα διηγήματα).
Την έκδοση από το Κλειδί δεν την έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου, αλλά αν περιέχει μόνο το μυθιστόρημα η μεγάλη διαφορά στις σελίδες λογικά θα οφείλεται στα "έξτρα" που έχει η έκδοση του Κλειδάριθμου και όχι σε καινούργιο υλικό εντός του κυρίως κειμένου.
Επίσης η έκδοση του Κλειδάριθμου λέει ότι είναι εικονογραφημένη έκδοση. Στην πραγματικότητα απλά περιέχει 4-5 ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοπίων και όχι κάτι παραπάνω. Το χαρτί και το δέσιμο μου φαίνονται πολύ καλής ποιότητας και η μετάφραση μια χαρά.

Edited by Steel Guardian
  • Like 3